Wanneer je met een beperkt budget de wereld rondreist, kun je op zoek gaan naar manieren om tijdens het reizen wat geld te verdienen. Door onderweg geld te verdienen, kun je langer reizen en onderweg meer dingen doen.

Aangezien je tegenwoordig bijna overal toegang tot het internet hebt, is het voor reizigers gemakkelijker geworden om geld te verdienen terwijl ze de wereld aan het rondreizen zijn. Afhankelijk van je vaardigheden en de hoeveelheid tijd die je bereid bent aan werken te spenderen, is het heel goed mogelijk om je reiskosten te financieren en ervoor te zorgen dat je tijdens het reizen net iets meer te besteden hebt.

Dit artikel omvat lang niet alle tips, maar het geeft je een beetje een idee over wat je opties zijn om een inkomen te verdienen als je langer gaat reizen.

1. Webontwikkelaar 

eigen website

Webontwikkelaar worden, is één van de beste manieren om tijdens het reizen online geld te verdienen. Tegenwoordig hebben veel bedrijven, groot en klein, websites nodig.

De meeste bedrijven geven er de voorkeur aan om online freelancers in te huren, omdat dit voor hen goedkoper is. En de ontwikkelaar kan veel geld verdienen of kan zijn diensten inruilen voor gratis hotelovernachtingen en tours.

2. Vertaler

vrienden-groep

Vertalen kan je overal ter wereld doen via Fairlingo. Zij bieden namelijk een mooi platform aan waar ze vertalers met klanten verbinden. Als je zelf een buitenlandse taal beheerst, dan zou je bij Fairlingo ook aan de slag kunnen. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld aanmelden als vertaler Nederlands-Frans en overal ter wereld geld kunnen verdienen!

3. Grafisch ontwerper

Bedrijven en merken over de hele wereld hebben altijd behoefte aan logo’s, webdesign of andere ontwerpelementen voor hun bedrijven. Een grafisch ontwerper worden of je grafische ontwerpvaardigheden blijven gebruiken, is een geweldig beroep en kan overal ter wereld worden uitgevoerd!

4. Begin een reisblog

internet tijdens het reizen

Met voldoende tijd en moeite kun je een inkomen verdienen met het schrijven van een blog. In tegenstelling tot het schrijven van artikelen voor andere websites, vereist het starten van een eigen website echter wel een grotere investering van zowel tijd als geld.

Maar als je consistent bent en jij jouw publiek kunt laten groeien, kun je zeker een inkomen verdienen. Veel succesvolle blogs ontvangen maandelijks via advertentie-inkomsten, gesponsorde content en online verkoop minimaal € 900.

5. Schrijven voor travel sites

Schrijven voor reissites is één van de snelste manieren om onderweg geld te verdienen. Als je dit doet, verbeter je je eigen schrijfvaardigheid en krijg je ook een beter beeld van het land waarin je reist. Mensen zijn, afhankelijk van de kwaliteit en het aantal woorden, bereid om tussen de € 22,50 en € 45 voor een artikel te betalen. Dat is niet veel, maar het is iets, toch?

Laat een reactie achter