Een badkamer in Italiaanse stijl is met zijn extra grote ontspanningsruimte, zijn stijlvolle en ontspannen sfeer en de douche van je dromen echt het toppunt van design. Hoe ontwerp je thuis een prachtige Italiaanse badkamer? Of het nu gaat om de douche, de keuze van badmeubels, het benodigde werk of de inrichting, wij zullen je hier alles laten zien.

Het hart van een Italiaanse badkamer: de inloopdouche

white shower curtain on stainless steel shower head

Ideaal gelegen in een hoek, is een inloopdouche omgeven door een grote plaat van transparant of gehard glas.

Om een inloopdouche te ontwerpen, moet je de vloer verlagen om een afvoerkit, bestaande uit een sifon voor douche en leidingen, te kunnen integreren. Je kunt dan een grote rechthoekige douchebak installeren of de vloer betegelen, waarbij je er wel voor moet zorgen dat er een lichte helling ontstaat om de afvoer van water te vergemakkelijken.

Hier is een elegant idee voor jouw interieur: waarom kies je niet voor een granieten vloer voor jouw douchebak?

Om de douche nog meer te verfraaien, kun je ook een echte glazen scheidingswand op het midden van een muur plaatsen, waardoor er een dubbele ingang ontstaat, zowel links als rechts.
En tenslotte de kers op de taart, is een wand- of regendouche voor meer comfort. Voor nog meer gemak worden deze twee elementen sterk aanbevolen:

  • Een doucheslang en een handdouche met glijrail;
  • Een vaste douchekop, ook wel een regendouche genoemd, die vierkant of rechthoekig kan zijn. Zoals de naam al aangeeft, is het ontworpen om aan te voelen als een zwoele ‘zomerregen’.

Wandmeubels om ruimte te besparen

witte-houten-badkamer

Hoewel de inloopdouche zonder twijfel het middelpunt van elke badkamer in Italiaanse stijl is, kan de kan de keuze van de badmeubels ook belangrijk zijn. Wat voor soort meubilair zorgt voor een ruime en aangename ruimte? Meubels aan de muur!

Wandmeubels, zonder pootjes, worden aan de muur bevestigd en geven de indruk dat ze gewichtloos zijn. Eenmaal vastgezet met beugels en schroeven, zijn deze accessoires zeer duurzaam en hebben ze het voordeel dat de vloer gemakkelijker te reinigen is.

In combinatie met een inloopdouche zorgen meubelen aan de muur voor een schone en opgeruimde ruimte. Verkrijgbaar in zowel een matte als een glanzende versie, met deurtjes in Italiaanse stijl en moderne lijnen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom een badkamer in Italiaanse stijl zo’n gewilde badkamerconfiguratie is. Om de badkamer helemaal in stijl af te werken, moet je afhankelijk van wat het beste bij jouw inloopdouche past voor glazen of metalen designgrepen en zachte rondingen of uitgesproken hoeken kiezen.

Het bidet: alleen het allerbeste voor badkamers in Italiaanse stijl

Het bidet is een veelgebruikt apparaat in badkamers in Italiaanse stijl en het is nog steeds springlevend. Ook al wordt het tegenwoordig minder vaak gebruikt, het is erg praktisch voor de dagelijkse hygiëne; zowel voor de lichaamsverzorging als voor een kleine handwas.

Maak je bidet af met kunststof, stervormige kranen en voeg een karmozijnrode kleur toe voor stijl. Met deze kleine accessoires, die worden gecombineerd met de moderne lijnen van het bidet, wordt het een op zichzelf staand decoratief object. Sommige modellen kunnen zelfs LED-verlichting integreren!

Welk type inrichting past bij een badkamer in Italiaanse stijl?

white motor scooter parked beside brown wooden door

Wat is er traditioneler dan het kiezen van marmer om trouw te blijven aan het Italiaanse thema? Past deze luxe steen niet in jouw budget, dan zijn er altijd nog imitatietegels of een bijpassend meubelstuk.

Voor een stijlvolle touch kun je een verlijmbaar houten paneel overwegen, wat een stijlvolle manier is om jouw badkamer in Italiaanse stijl op te fleuren zonder dat het al te veel geld kost.

Als het om de muren gaat, hangt het decor van verschillende elementen af:

  • Op de allereerste plaats de tegels, die zowel in effen als met een patroon verkrijgbaar zijn en die in een visgraat, verticaal of horizontaal kunnen worden geplaatst;
  • Het eigenlijke muurdecor komt na de tegels en is samengesteld uit schappen (bijvoorbeeld één, twee of drie, die verspringen) en voorwerpen zoals stijlvolle kaarsen, een knopvaas of glazen met bladzilver.

In het algemeen verdient eenvoudig effen linnengoed voor de badkamer de voorkeur boven extravagante chique modellen. Eenvoud gaat in dit geval echt gepaard met elegantie.

Bekijk of je deze tips kunt gebruiken om jouw droombadkamer in Italiaanse stijl te ontwerpen, de perfecte mix van ontspanning en stijl.

Laat een reactie achter