Je hoeft geen flink budget te hebben om jouw badkamer een luxe uitstraling te geven, zolang je weet wat de beste kleursamenstellingen zijn. Leer hou je verfkleuren en accessoires kunt gebruiken om een prachtige badkamer te maken.

Verander de verlichting

badkamer led verlichting

Een van de gemakkelijkste manieren om jouw badkamer op te frissen, is het aanpassen van de verlichting. Kijk naar de huidige situatie en bedenk hoe het beter zou kunnen. In plaats van een traditionele lichtbalk boven de spiegel, kan je voor schansen langszij gaan. Als je hier plaats voor hebt zijn hanglampen helemaal hip in een badkamer. Zorg ook voor een glazen douchewand, dat het licht door laten schijnen.

Decoreer in het wit voor een simpele en nette uitstraling

ruimte creëren badkamer

Witte kastjes en countertops zetten de toon voor een eenvoudige en elegante badkamer. Gebruik een licht neutrale verfkleur en witte handdoeken om een hotelkamer kwaliteit na te bootsen. Een redelijke badkamer kan ineens helemaal opknappen van mooie witte handdoeken en vloermatten. Voeg wat neutrale accessoires toe om alles helemaal af te maken.

Grijze of zwarte badkamers

inrichten badkamer tips

Na decennia van wit of hout is grijs nu helemaal hip in de designindustrie. Het is de nieuwe kleur van de badkamer en keuken. De reden hiervoor is logisch, grijs is een warme kleur, en het is gemakkelijk om andere kleuren bij te matchen. Warme grijstinten kunnen je badkamer een fijne uitstraling geven. Denk aan greige, perfect te matchen met een vanity van hout of een trim, alsmede met geborsteld zilver. Ook zou je een wat donkere foto op hout ophangen om wat extra persoonlijkheid toe te voegen. Dit wordt ook wel een forex foto genoemd. Gebruik de verlichting en accessoires vervolgens om jouw high-end grijze badkamer look helemaal af te maken.

Breng buiten naar binnen

De meeste dure badkamers brengen het ‘buiten’ naar binnen door het te incorporeren in het design. Bedenk voordat je jouw badkamer aanpast hoe je meer licht binnen kunt krijgen.

Geschilderd meubilair geeft een luxueuze uitstraling

badkamer trend

Soms is het enige dat jouw badkamer nodig heeft een likje verf. Als je handig bent kun je aan de hand van doet-het-zelf video’s een heel eind komen. Verander jouw dressoir of kast in een kunststuk. Als je het niet zelf wilt doen of er geen tijd voor hebt kan je met verf jouw badkamer toch een mooie uitstraling geven.

Laat een reactie achter