Ik vind de badkamer één van de gemakkelijkste ruimtes in huis om het opgeruimd te houden en dit is ook de ruimte waar dat het meeste zal opvallen! Als jouw badkamer wel wat overzichtelijker mag worden, volg dan de eenvoudige tips in dit artikel om de badkamer beter te organiseren en om jouw eigen spa-achtige retraite te kunnen creëren.

1. Ruim je rommel op!

Het beter organiseren van de badkamer moet altijd beginnen met het opruimen van de rommel.

2. Hou de wastafel opgeruimd

luxe-goud-badkamer

Bewaar zo weinig mogelijk items op de wastafel en gebruik een dienblad of een mandje om alle producten bij elkaar op te bergen. Dit zorgt voor een netter uiterlijk en het maakt het ook gemakkelijker om je wastafel schoon te kunnen maken. Als je de producten gemakkelijk bij elkaar zet, kun je ze ook sneller gebruiken.

3. Gebruik de binnenkant van de kastdeuren voor opslag

Je kunt heel veel extra opslagruimte in je badkamer krijgen door de binnenkant van je kastdeuren te gebruiken. Gebruik organizers die je over de deur kunt hangen om een verscheidenheid aan items en haarstylingproducten op te kunnen bergen. Haken werken ook prima om washandjes of handdoeken aan op te hangen en kunnen gemakkelijk worden verwijderd als je de dingen weer wilt veranderen.

4. Gebruik ladeverdelers

Er zijn zoveel kleine items die kunnen kwijtraken in die rommelige badkamerladen! Ladeverdelers helpen je om alles een ‘plekje’ te geven en het veel sneller en gemakkelijker weer te kunnen vinden.

5. Zet een kleine wasmand neer

hoek wastafel badkamer hout

Met een wasmand in de badkamer gaat het sneller om natte handdoeken of vuile kleding op te ruimen en is het ook veel gemakkelijker om de was te kunnen doen! Ik vind het prettig om onze handdoeken zoveel mogelijk gescheiden van onze kleding te wassen, dus dit maakt onze wasroutine ook veel eenvoudiger.

6. Hang hangdoeken op

Het is veel gemakkelijker om handdoeken in plaats van aan een handdoekstang aan een haak op te hangen. Bovendien kan de handdoek zo ook beter drogen. Vervang de handdoekstangen met wat haken, waaraan ieder lid van het gezin zijn handdoek kan ophangen. Neem bij voorkeur voor elk gezinslid een andere haak. Op het internet kan je uiteraard ook een mooie handdoeken aanbieding vinden, zodat je de mooiste kleuren handdoeken voor je badkamer kunt kiezen.

Laat een reactie achter