Badkamers worden steeds meer ontspanningsoorden, waar je na een drukke werkdag enkele uurtjes ontspant. Badkamertrends volgen elkaar dan ook in rap tempo op. Om de laatste badkamertrends te volgen zal de één groots uitpakken en geld lenen om een uiterst luxe badkamer te plaatsen, terwijl de ander het bij eenvoudige aanpassingen houdt. Het hoeft niet altijd veel geld te kosten om een unieke badkamer te creëren maar soms kan je er niet omheen. Daarom enkele voorbeelden van de laatste badkamertrends.

Designradiatoren

round brown wicker basket

De klassieke radiatoren in de badkamer worden vaak gezien als onnodig ruimteverbruik en een bron van vuil een stof. Dit klopt in de praktijk ook. Deze radiatoren zijn vrij breed en nemen ruimte in die je ook anders had kunnen gebruiken. Door alle richels en randen zijn ze bovendien lastig schoon te maken. Veel mensen zien er dan ook tegenop om na een badkamerrenovatie de oude radiatoren weer terug te plaatsen. Dit hoeft ook helemaal niet, want er zijn tegenwoordig prachtige designradiatoren op de markt. De huidige designradiatoren blinken uit in schoonheid en heel belangrijk: ze zijn zeer plat. Ze nemen geen ruimte meer in en zijn een prachtige aanvulling voor de badkamer. Voor een designradiator hoef je niet eens je gehele badkamer te verbouwen. Vervang enkel je oude radiator voor een designradiator en je badkamer ziet er al heel anders uit.

Inloopdouche

clear shower stall

Als je de badkamertrends een beetje volgt, zal er één trend met kop en schouders boven alle andere trends uitsteken, namelijk de inloopdouche. De inloopdouche dankt zijn naam aan het barrièrevrij gebruikmaken van de douche. Er is geen douchebak met een hoge opstap meer, maar een lage douchebak die in de vloer is ingebouwd. Verder wordt de inloopdouche gekenmerkt door de open uitstraling. De douche heeft namelijk geen cabine met deuren. Enkel een glasplaat die spetters tegenhoudt maakt de douche strak en modern. Naast een trend is een inloopdouche ook erg praktisch voor bijvoorbeeld ouderen die moeite hebben om in een hoge douchebak te stappen.

Sauna

brown bucket with rope handle and spatula inside it

Bij alle badkamertrends geldt dat er veel aandacht is voor ontspanning. De sauna past daarom helemaal in de dit plaatje. Een sauna is niet alleen maar weggelegd voor mensen met een zeer groot budget, maar kan ook onderdeel van jouw badkamer worden. Ook al heb je niet de ruimte in de badkamer, als je een kamer of ruimte over hebt, dan kan daar ook een sauna geplaatst worden. Een sauna bestaat tegenwoordig uit een kant en klare cabine die gemakkelijk thuis te plaatsen is. Vaak wordt er gekozen voor een infraroodcabine, maar een klassieke Finse sauna is ook mogelijk. Een sauna kun je zo luxe maken als je wilt. Wil je zelfs geld lenen voor je sauna, dan kun je gaan voor een compleet saunasysteem met sauna, een douche en een stoomsysteem.

Zwarte kranen

grayscale photography of faucet

De badkamer is de ruimte in huis met de meeste kranen. Er wordt dan vaak ook gelet op de functionaliteit van de kraan. Maar het uiterlijk kan net zo belangrijk zijn. Vervang de klassieke chromen kraan eens voor een andere kleur. De allernieuwste trend op kraangebied kan je haast niet ontgaan zijn als je wel een in een bouwmarkt of badkamerzaak komt. Zwarte kranen zijn tegenwoordig de trend. Zwart ziet er stijlvol uit en past in alle badkamers. Heb je witte badkamertegels, dan zal een zwarte kraan een mooi contrasterend effect geven. In een donkere badkamer zal de kraan juist opgaan in het interieur.

Laat een reactie achter