Sommigen van ons denken niet al te veel na over het ondergoed dat ze dragen, maar je draagt je ondergoed de hele dag en het bedekt de meest intieme delen van je lichaam. Misschien moeten we je wat meer uitleg geven, maar dan nog zou je nog kunnen denken bamboe? Wat heeft mijn ondergoed te maken met de favoriete snack van een panda? Er zijn nogal wat dingen die je moet weten over bamboe ondergoed van Bamigo.com.

1. Het zit comfortabel

Bamboe Ondergoed voor heren

Credits: Bamigo.com

Laten we beginnen met het comfort. Je weet waarschijnlijk wel hoe verschillende stoffen en materialen aanvoelen. Wij waren op zoek naar nieuw katoenen ondergoed en selecteerden wat ondergoed en voelden om te bekijken of het ook echt was gemaakt van ‘puur’ katoen of niet. Stel jezelf eens voor dat je op een bord met grote vetgedrukte letters ‘BAMBOE ONDERGOED’ ziet staan. Wat verwacht je dan als je het ondergoed oppakt en voelt? De meeste mensen zullen verbaasd staan als ze uitvinden dat het eerder aanvoelt als kasjmier dan wol of katoen. Het is zacht, het voelt luxe en dat is nog niet alles.

2. Het voelt fijn aan

Het is van nature anti-statisch waardoor het goed blijft zitten en het bamboe ondergoed blijft lang mooi en gaat lang mee. Van nature kan bamboe zich statisch vastklampen aan de huid en waar andere materialen kunnen omrollen of zich kunnen ophopen op plaatsen waar dit niet fijn is, zal dat met bamboe niet het geval zijn. Bamboe blijft goed zitten en verschuift niet en dat is een goede zaak, omdat het heel erg belangrijk is dat je ondergoed de hele dag comfortabel op zijn plek blijft. Over lange dagen gesproken.

3. Het is vochtafwerend en antibacterieel

Daarom bamboe

Credits: Bamigo.com

Dit is vooral tijdens het sporten belangrijk. Tijdens yoga, pilates, hardlopen of het doen van andere sporten, zul je gaan zweten en daarom moet je goed nadenken over wat je onder je kleding gaat dragen. Of als je een lange en stressvolle dag tegemoet gaat of de pech hebt om er een te ervaren, is het laatste wat je kunt gebruiken of wilt dat je ondergoed niet fijn zit en je je hieraan gaat irriteren. Bamboe is van nature absorberend en volledig in staat om vocht af te voeren. Zonder te veel in detail te treden, begrijpt iedereen wel waarom dit zo belangrijk is. En niet alleen dat, maar zodra het vocht dan zijn weg vindt naar de stof van bamboe, die het kan opnemen, maken geur veroorzakende bacteriën geen kans. Sommige kledingstukken, die zijn gemaakt van bamboe, kunnen zelfs vanwege de antimicrobiële aard van deze biologische stof meerdere keren worden gedragen zonder dat het hoeft te worden gewassen.

4. Duurzaam

Bamboe is een soort gras. Net als andere soorten uit de grassenfamilie kan bamboe steeds worden afgesneden en zal het weer opnieuw aangroeien. Als je een nieuwe bamboestok plant, zul je merken dat deze binnen 10 weken kan volgroeien. Bovendien kunnen de stengels heel dicht bij elkaar groeien. Een hectare bamboe kan tot wel 150 ton gewas opleveren, terwijl katoen ongeveer 5 ton per hectare oplevert. Bamboe heeft om te kunnen groeien ook niet veel water nodig. In de meeste gevallen is het alleen afhankelijk van regen en dit betekent dat irrigatie en andere typische aanpassingen om gewassen te kunnen laten groeien geen vereisten zijn. Het is goedkoop om te kweken en het groeit snel. Het is hierdoor voor zowel de bodem als voor de omgeving en het milieu goed.

De volgende keer dat dat je op zoek gaat naar nieuw ondergoed moet je er rekening mee houden dat stof gemaakt van bamboe goed is voor zowel de mens als het milieu. Red de wereld en verhoog je persoonlijke comfort door het dragen van bamboe ondergoed.

Laat een reactie achter