Oorsprong

Er zijn veel manieren om ‘nep’ te zeggen: vals, frauduleus, fake enz. Boston-gebaseerde kunstenaar, animator en ‘multidisciplinaire dwaas’ Pat Peltier heeft een ander woord gevonden: Bandulu. Zoals Pat Peltier ook wel zegt: “je weet dat het echt is als het nep is.” Bandulu’s merkidentiteit is een mishmash van verschillende stijlen maar de verfspatten op kleding staat centraal.

Waar staat het bekend om?

kleding met verfspatten

Bandulu is begonnen met het stijlen van vintage items. Het idee dat het vuilnis een volgende schat kan zijn, staat centraal in de identiteit van het merk, zowel bij zijn ontstaan ​​als in zijn aanbod. Je denkt misschien dat Bandulu echt verft gebruikt, maar niets is minder waar, als je goed kijkt zie je namelijk dat hij de verfspatten erop borduurt en ze dus imiteert. Op sommige ontwerpen wordt er wel echt verf gebruikt, maar in de meeste gevallen niet. Peltier richt zich vooral op oude Champion vintage stukken zoals sweatshirts en hoodies en zorgt er uiteindelijk voor dat ieder stuk uniek is door de verschillende patronen van de verfspatten.

Highlights

verfspatten op converse schoenen

Peltier’s merk maakte eerst een sprong buiten Boston toen hij samen met Converse een ronde op aangepaste Chuck Taylor All-Stars werkte. Op de Converse schoenen hierboven zijn de verfplekken op het zachte stof van de schoen geborduurd, terwijl er echt verf is aangebracht op de stevige zool. Sindsdien schilderde Peltier Technicolor Louis Vuitton monogrammen op Nike SB Dunks en Air Force 1s.

Waar te koop en prijsrange

Bodega is momenteel de exclusieve webshop waar het verkocht wordt. Stukken variëren van $77 voor t-shirts helemaal tot $333 voor geborduurde hoodies. Peltier’s samenwerking met Converse was een groot success en waren verkocht voor $160. Aangezien het zo hard ging zijn ze helaas uitverkocht. Check voor alle unieke items de webshop zelf.

Photo credits: Pat Peltier/Bandulu

Source: Pat Peltier

Laat een reactie achter