Een bank is om op te zitten, te hangen en te liggen. Gezellig met het gezin samenkomen of met een vriend(in) en een goed glas wijn de laatste gebeurtenissen bespreken. Het is een plek waar we ons ontspannen, plezier maken en gewoon lekker tv-kijken. Daarom is het ook belangrijk dat je een bank kiest die bij jou en je levensstijl past. We geven je een aantal tips!

Welke bank past bij jou? 

donker-groene-hoek-bank

Credits: Lowikmeubelen.nl

Hoe gebruik je de bank? Kruip jij het liefst ergens in de hoekje op de bank met veel kussens om je heen? Dan is een bank met losse, zachte kussens waar je lekker lui in kunt hangen een bank voor jou! Zit je liever rechtop in een actieve zit? Kies dan voor een bank met vaste rug- en zitkussens. Vast kussens hebben een stevige schuimvulling, waardoor ze in de huidige vorm blijven en niet verschuiven. Let ook altijd op de zitdiepte en hoogte van de bank, dit moet goed op jouw lengte aansluiten. Heb je lange benen en een ondiepe zitdiepte, dan is de kans groot dat je al snel in de bank gaat ’hangen’. 

Welke stijl past bij jou?

gele-bank

Credits: Lowikmeubelen.nl

Wanneer je een bank kiest is het ook belangrijk dat deze past bij de rest van je interieur. Tegenwoordig zie je dat veel banken echt een uitgesproken stijl hebben, zoals de gele hoekbank hierboven van Lowikmeubelen.

Je ziet nu veel fluwelen banken, maar ook nog steeds de industriële modellen met cadillac rug en metalen poten. Je kunt kiezen voor een stijl dat helemaal matcht met jouw woonstijl of ga voor een mix van stijlen. Zo kan een klassieke bank ook erg mooi in een modern interieur als eyecatcher. Ga je voor een industriële stijl? Kies dan voor een stoere bank met een mooi vintage leder met metal poten. In een landelijk interieur zie je vaak grote comfortabele banken in een linnen of katoenen stof. 

Wat is de ideale opstelling?

u-bank

Credits: Lowikmeubelen.nl

Wanneer je de perfecte bank hebt gevonden is het belangrijk dat je de juiste opstelling en afmetingen kiest. Meet daarom altijd goed de ruimte op en teken het eventueel uit op een plattegrond. Zo kun je voor jezelf ook de loopruimte bepalen en andere functies in de woonkamer. Tegenwoordig zie je – naast de normale bank – steeds meer hoekbanken in het interieur. Je kunt hier lekker in loungen en het biedt tegelijk veel zitplekken. Het is een uitnodigende plek waar je met zijn allen samenkomt. Een populair formaat hoekbank is de 4-zits hoekbank, maar ook de 2,5 zits met longchair of ottomane zie je veel. Heb je regelmatig logees over de vloer? Dan is een hoekbank slaapbank misschien wel wat voor jou. Je creëert in een handomdraai een slaapplek voor twee personen of gebruik het al loungeplek tijdens een avondje netflixen. Bepaal aan de hand van de beschikbare ruimte, het aantal benodigde zitplaatsen en gewenste functies jouw ideale opstelling!

Laat een reactie achter