Zonder aandacht zul je geen hoge ogen scoren met je bedrijf. We hebben het over aandacht van jou en je (potentiële) klanten. Je moet zorgen dat je naam maakt. Mensen moeten weten wat je te bieden hebt. Dat je goede producten en diensten levert waar ze behoefte aan hebben. Door zichtbaar te zijn en naamsbekendheid op te bouwen, stimuleer je klanten om bij jou te kopen. Bestudeer de onderstaande lijst met dingen die je kunt doen om op te vallen, kies er een aantal uit en doe er je voordeel mee.

1. Adverteren

tv-muur

Via allerlei media kun je adverteren en je doelgroep bereiken. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle advertentie is dat deze te zien is op een plek waar je potentiële klanten ook komen. Kijken ze naar bepaalde programma’s op tv of luisteren ze graag naar een bepaalde radiozender? Lezen ze een krant, houden ze van roddelbladen of zijn ze veel op bepaalde social media te vinden? Door daar je reclame te plaatsen trek je de aandacht van je doelgroep.

2. Autoreclame

Val op in het verkeer door je bedrijfswagens te voorzien van reclame. Je kunt je auto laten bestickeren of kiezen voor de flexibiliteit van magneten. Met deze laatste oplossing bepaal je zelf wanneer je met reclame rondrijdt. Automagneten zijn namelijk eenvoudig te bevestigen en te verwijderen. Je kunt ze zelfs op verschillende auto’s uit je wagenpark gebruiken. Ook kun je je reclameboodschap eenvoudig wisselen door een andere magneet op je wagen te plakken.

3. Social media

social media

Via social media heb je de kans om de interactie met je doelgroep aan te gaan. Doe dit op populaire social media zoals Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Stel vragen aan je volgers. Zoek bijvoorbeeld uit wat ze willen en waar ze graag komen om inkopen te doen. Elk kanaal biedt je voordelen om bepaalde informatie over je bedrijf te delen en acties te organiseren.

4. Publiceer video’s online

Heb je interessante informatie waarvan mensen iets kunnen leren? Deel het in een video op YouTube. Wellicht kun je uitleggen hoe je bepaalde planten in de tuin moet snoeien of hoe je een trap zelf kunt bekleden? Kies iets uit wat past bij jouw branche. Publiceer regelmatig praktische tutorials en je publiek zal je steeds weer weten te vinden. Zorg ervoor dat je op jouw kanaal informatie zet over jouw bedrijf, inclusief je contactgegevens.

5. Schrijf een blog

Deel je nieuwtjes, tips en ideeën in een blog op je website. Maak verwijzingen naar je blog via je e-mailnieuwsbrief en social media kanalen. Ook kun je een gastblog schrijven op een website die populair is onder je doelgroep. Verder kun je je expertise bijvoorbeeld bundelen in een e-book dat je gratis aanbiedt aan websitebezoekers die zich abonneren op je e-mailnieuwsbrief. Door steeds met nieuwe content te komen, bevestig je dat jouw bedrijf de nodige expertise in huis heeft op een bepaald gebied. Hierdoor verbeter je jouw bekendheid en imago.

6. Relatiegeschenken

sale-advertentie-kleding

Deel tijdens allerlei gelegenheden relatiegeschenken uit. Mogelijkheden zijn onder meer beurzen, congressen, verkoopgesprekken en evenementen. Relatieartikelen zijn te bedrukken met je logo of bedrijfsnaam. Dit helpt de ontvangers bij het onthouden van jouw bedrijf en het cadeau zal ze gunstig stemmen. Give-aways zijn ideaal om de band met je bestaande klanten te versterken en de interesse te wekken bij potentiële afnemers. Het aanbod relatiegeschenken is ontzettend groot dus er zijn volop mogelijkheden om iets te vinden dat past bij jouw bedrijf en doelgroep.

7. Organiseer een webinar of workshop

Heb je een onderwerp dat mensen erg interesseert? Overweeg dan eens om een workshop of webinar te organiseren. Geef zelf een les en bied de mogelijkheid tot interactie. Op deze manier bied je je doelgroep extra waarde en creëer je een platform om tevens je producten en diensten onder de aandacht te brengen. Zorg dat je tegen het einde van de presentatie een aantrekkelijk en exclusief aanbod hebt dat slechts voor een korte tijd geldig is. Hiermee vergroot je de kans dat mensen klant worden.

8. Werk samen met andere bedrijven

business-meeting-vergadering

Samenwerken met andere partijen is een fantastische manier om je bedrijf in het zonnetje te zetten. Kies bedrijven uit die geen concurrent van je zijn, maar zaken aanbieden die er op aansluiten. Je kunt gebruik maken van elkaars netwerk en elkaar versterken door met een gezamenlijke pakketaanbieding te komen of speciale kortingen te geven aan elkaars klanten. Zo creëer je win-winsituaties.

Laat een reactie achter