Wil je investeren met jouw bedrijf, maar heb je hier geen geld voor? Of ontbreekt het jou gewoonweg aan de financiële middelen om dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te doen? Overweeg dan om een bedrijfslening af te sluiten. Dankzij zo’n lening is het toch mogelijk om bijvoorbeeld te investeren of noodzakelijke uitgaven te doen. Er zijn genoeg ondernemers die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van zo’n lening. Geldt dit ook voor jou? Dan weet je waarschijnlijk niet wat hier allemaal bij komt kijken. Om jou een beetje op weg te helpen, vertellen wij je hier hoe je een bedrijfslening aanvraagt.

Welke lening past bij jou?

finance

Voordat je een bedrijfslening afsluit, moet je weten dat er verschillende soorten zijn. Zo maken we onderscheid tussen zakelijk krediet en een zakelijke lening. Bij zakelijk krediet zet een geldverstrekker een bedrag voor jou klaar. Je krijgt het niet op jouw rekening gestort, maar neemt een geldbedrag op wanneer je het nodig hebt. Maandelijks los je een deel van het krediet af. Het deel dat je afgelost hebt, kun je vervolgens wel weer opnemen.

Zakelijk krediet is met name geschikt wanneer je direct (kleine) uitgaven moet doen om je bedrijf draaiende te houden. Wil je juist investeren in de toekomst van jouw bedrijf met een éénmalige grote uitgave? Dan zoek je een bedrijfslening voor de lange termijn. In dat geval is een zakelijke lening meer geschikt. In tegenstelling tot zakelijk krediet zou het kunnen dat het geleende bedrag direct op jouw rekening gestort wordt. Hierdoor kun je het geld meteen gebruiken om te investeren. Ook bij deze bedrijfslening los je maandelijks een gedeelte af. Bij een zakelijk lening kun je het afgeloste deel niet opnieuw opnemen.

Let op: je betaalt altijd rente over een bedrijfslening. Het maakt niet uit of het gaat om zakelijk krediet of een zakelijke lening. De hoogte van de rente hangt af van het bedrag dat je leent en de financiële situatie van je bedrijf.

Waar kun je terecht voor een bedrijfslening?

geld-munten

Weet je inmiddels welke bedrijfslening in jouw situatie het beste is? Ga dan op zoek naar een geldverstrekker om jou de gewenste lening te lenen. Voor een bedrijfslening kun je tegenwoordig op verschillende plekken terecht. Allereerst kun jij je tot een bank richten. Banken worden sinds jaar en dag gebruikt door bedrijven om een lening aan te vragen. Bij de meeste banken moet je een afspraak maken wanneer je een bedrijfslening wilt afsluiten.

Voor een bedrijfslening kun jij je tegenwoordig ook richten tot een online kredietverstrekker. Kies je voor zo’n partij? Dan hoef je de deur niet meer uit. Bovendien vraag je binnen een handomdraai een bedrijfslening aan. Echter, checkt een online kredietverstrekker ook jouw financiële achtergrond uitvoerig.

Laat een reactie achter