Wanneer je voor jezelf begint, denk je er misschien niet aan om een zakelijke rekening te openen. Dit ben je weliswaar niet verplicht, maar het is wel aan te raden om een rekening voor je bedrijf te openen. Je voorkomt op deze manier namelijk dat zakelijk geld en privégeld door elkaar lopen. Je bent hierdoor aanzienlijk minder tijd kwijt aan de administratie. Daarnaast straal je professionaliteit uit richting jouw klanten. Doordat een zakelijke rekening op naam van jouw bedrijf staat, komt de bedrijfsnaam op het bankafschrift van klanten te staan. Wil je zelf een bedrijfsrekening openen? In deze tekst lees je hoe je dit doet.

Vergelijk pakketten met elkaar

man-laptop-google

Een zakelijke rekening openen is vandaag de dag niet bijzonder lastig. Bij vrijwel iedere bank kun je namelijk wel een bedrijfsrekening openen. Heb je een bank gevonden? Open hier dan niet de eerste de beste zakelijke rekening die je tegenkomt. De meeste banken bieden namelijk verschillende pakketten aan. Het grote voordeel hiervan is dat er voor ieder bedrijf een geschikte rekening wordt aangeboden. Er is bijvoorbeeld een pakket voor een vennootschap onder firma (vof), besloten vennootschap (bv), naamloze vennootschap (nv) of maatschap. Daarnaast kun je als eenmanszaak een zakelijke rekening voor zzp’ers openen.

Een veelgemaakte fout bij het openen van een zakelijke rekening is dat ondernemers zich vooral op de prijs focussen. Alhoewel wij begrijpen dat je liever niet onnodig veel betaalt voor een zakelijke rekening, is het niet verstandig om alleen maar naar de prijs te kijken. Focus je liever op de inhoud van een pakket. Alleen dan lukt het je namelijk om de beste bedrijfsrekening te vinden. Kijk bijvoorbeeld hoeveel betaalpassen je bij de rekening krijgt. Bij het ene pakket is dit er eentje, maar bij het andere pakket krijg je er drie. Daarnaast zit er verschil in het aantal rekeningen waar je gebruik van kunt maken. Bovendien krijg je niet bij ieder pakket een spaarrekening.

Open jouw bedrijfsrekening in 4 simpele stappen

vrouwen-werken-laptop-samen

Wil je beginnen met zakelijk bankieren? Dan kun je bij een bank langsgaan om een bedrijfsrekening te openen. Vroeger was dit de enige mogelijkheid, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Bij de meeste banken kun je namelijk ook online een zakelijke rekening aanvragen. Via de website van de bank dien je binnen de kortste keren een aanvraag in. Hiervoor doorloop je een aantal stappen. Hieronder hebben wij de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Vul je bedrijfsgegevens in en beantwoord een aantal vragen over het doel en gebruik van de zakelijke rekening.
Stap 2:
Controleer de door jou ingevulde gegevens en het gekozen pakket. Klopt alles? Dan bevestig je jouw aanvraag.
Stap 3:
Je krijgt per mail een bevestiging van jouw aanvraag toegestuurd. In deze mail lees je ook hoe het aanvraagproces verder verloopt, zodat je weet waar je aan toe bent.
Stap 4:
Wacht tot de bank jouw aanvraag goed heeft gekeurd. Je kunt jouw zakelijke rekening namelijk pas gebruiken na goedkeuring van de bank. Het kan zijn dat een bank aanvullende informatie opvraagt voordat zij jouw rekening openen. Hoe sneller je deze gegevens aanlevert, des te eerder je jouw bedrijfsrekening kunt gebruiken.

Laat een reactie achter