Het belangrijkste van een bedrijfsuitje is het helpen bevorderen van een sterke bedrijfscultuur waarin medewerkers zich met elkaar verbonden voelen en waar het geluk van de medewerkers voorop staat. Daarom is het zo de moeite waard om te proberen er iets bijzonders van te maken. Het is lastig, het vereist zorgvuldig nadenken en… natuurlijk extra werk voor jou.

Maar als het uitje een schot in de roos is, ben jij de kantoorheld. Als de aankondiging met rollende ogen wordt ontvangen of als het evenement een fiasco blijkt te zijn, verlies jij je titel als partyspecialist op kantoor.

Laat dit je echter niet afschrikken. Het geluk van de werknemers is een belangrijk ingrediënt bij het opbouwen van een ongelooflijke bedrijfscultuur. Een sterke interne cultuur kan een buitenmaatse impact op jouw merk, jouw producten en zelfs op de klantervaring hebben.

Een geweldig merk is een bijproduct van het creëren van een organisatiecultuur, waarin medewerkers het fijn vinden om voor het bedrijf te werken. Het idee is dat als mensen waar ze werken en met wie ze werken tevreden zijn, ze meer betrokken zullen zijn bij hun werk en op een hoger niveau voor de organisatie zullen produceren.

Dus als jij klaar bent om je volgende uitje te plannen en er een succes van te maken, hebben wij deze lijst met geweldige ideeën gemaakt om iedereen in jouw team te verrassen.

1. Huur een huis in Zuid-Limburg

limburg

Een huis voor een weekend huren – vooral een geweldig huis – is een fantastische manier om met je team het weekend de stad uit te gaan. Kies een locatie, die iedereen leuk vindt. Een bedrijfsuitje Limburg zal helemaal geweldig zijn wanneer het mooi weer is, zodat je met het hele team van de natuur kan genieten.

Gebruik de eerste helft van de eerste dag van je reis om te brainstormen over nieuwe ideeën. Het hoeft echt niet iets formeels te zijn, maar het is gewoon belangrijk om even de tijd te nemen om samen weg te gaan en na te denken over de organisatie. Dan is het tijd om te ontspannen, wat plezier te hebben en de teambuilding organisch te laten plaatsvinden.

Als het iets meer kost om een plek te krijgen waar iedereen enthousiast over zal zijn, ga er dan voor. Vaak kun je in een oogverblindende omgeving veel nieuwe frisse ideeën opdoen en dan is een bedrijfsuitje met overnachting bijvoorbeeld het meer dan waard.

2. Karting

karten

Als er een kartbaan in de buurt is, neem dan het team mee voor een aantal races, waar iedereen enthousiast van kan worden. Het is een leuke, vriendelijke vorm van competitie, waar het hele team van kan genieten.

Je kunt overwegen om jaarlijks een kartevenement te houden, zodat je jouw snelste werknemer elk jaar een trofee kunt geven.

De meeste kartfaciliteiten hebben ook videogames en een bar, dus degenen die misschien niet willen rijden, zullen zich dan ook zeker vermaken.

3. Vrijwilligerswerk

Nu millennials het personeelsbestand bevolken, is het belangrijk om te erkennen dat het vinden van echte betekenis in hun werk deze jongere werknemers waarschijnlijk diep van binnen een goed gevoel zal geven. Uit een onderzoek bleek dat 75% van de millennials het redelijk of erg belangrijk vindt dat een bedrijf in plaats van alleen maar winst te maken ook iets teruggeeft aan de samenleving.

Dus waarom zou je van jouw volgende bedrijfsuitje geen vrijwilligersevenement maken? Breng het team naar een voedselbank, een daklozenopvang, een bejaardentehuis of een schoonmaakproject. Als een extra bonus zijn deze evenementen geweldige teambuildingactiviteiten.

4. Happy hours

wijn-glazen-drank-alcohol

Dit is misschien zo voor de hand liggend dat het niet bij je opkwam.

Als jouw werknemers genieten van een drankje, kan een happy hour een geweldige manier zijn om te ontspannen en na een lange week met collega’s te lachen. Je kunt het team ook regelmatig meenemen voor wat liquide gezelligheid.

5. Bowling

bowlen

Bowlen is altijd een hoop plezier omdat het een win-winsituatie is.

Als werknemers bowlingvaardigheden hebben, is een beetje competitie altijd welkom. Zo niet, dan kan bowlen voor alle betrokkenen een plezierige, gekke ervaring zijn, vooral als er een snackbar of een bar in de buurt is.

Het is, terwijl de bowlers op hun beurt wachten, ook een geweldig platform voor wat lichte, vrolijke interactie. En wie weet? Misschien werpt een van jouw medewerkers wel een perfecte 300.

6. Bier- of wijnproeverij

bier

Zie het als een happy hour op wielen.

Dit idee voor een bedrijfsuitje is het beste in de zomer, tenzij je op een plek woont waar het het hele jaar door zonnig is. Het enige wat je hoeft te doen, is een charterbusdienst te huren om jouw team voor een proeverij naar een aantal lokale wijnhuizen, wijngaarden of brouwerijen te brengen.

Je wilt niet dat iemand na dit soort activiteiten nog achter het stuur van een voertuig kruipt. Dus zorg er dus voor dat jij de chauffeurs regelt of jouw werknemers veilig in een Uber naar huis stuurt.

7. Een BBQ en spelletjes in het park

grillen-bbq-worst

Als je een klein budget hebt, is een barbecue in het park een goedkope manier om je team bij goed weer uit het kantoor te krijgen.

Frisbee, cornhole en laddergolf zijn de pijlers wanneer ons team zo’n evenement organiseert.

Als je wat vegetariërs of veganisten in je team hebt, zorg er dan voor dat je ook te eten voor ze hebt en een aparte BBQ om het te bereiden.

8. Speelhal

Je bent echt nooit te oud om arcadespelletjes te spelen. Maak een middag in de speelhal nog leuker door de groep in teams op te splitsen om te bekijken wie de meeste tickets kan krijgen. De prijs van het winnende team kan bestaan uit een gezamenlijke lunch op het bedrijf of cadeaubonnen voor bol.com.

De meeste gebieden hebben ergens in de buurt wel een speelhal, misschien zelfs in een lokaal winkelcentrum.

9. Sportevenement

Olympic stadion

Breng het team na het werk bij elkaar en ga naar een lokale sportwedstrijd. Als tickets voor een professioneel sportteam buiten jouw budget vallen, overweeg dan om naar een college- of semi-pro wedstrijd te gaan. Vaak maakt het enthousiasme van de amateurs de bekwaamheid van een professionele organisatie meer dan goed. Het zien van kleine leaguers, die alles geven, kan ronduit besmettelijk voor jouw eigen team zijn.

Werknemersgeluk is zo belangrijk. Wat voor werk kun je nou verwachten van iemand, die in zijn hart ergens anders wil zijn? Uitjes, zoals die we hier hebben voorgesteld, kunnen je helpen dat goede gevoel in jouw team te behouden.

Houd echter tijdens het plannen rekening met de voorkeuren en de gevoeligheden van jouw eigen team. Happy hour werkt bijvoorbeeld niet voor niet-drinkende werknemers en kan hen zelfs het gevoel geven dat ze buitenstaanders zijn. Sportevenementen zijn misschien niet zo aantrekkelijk voor bankhangers als voor sommige anderen.

Laat een reactie achter