Op maat gemaakte en bedrukte draagtassen zijn om zoveel redenen geweldig. Bedrijven, goede doelen en zelfs organisatoren van muziekfestivals profiteren enorm van tassen bedrukken. Maar waarom zijn deze relatiegeschenken zo succesvol? Waarom zouden bedrijven moeite doen om bedrukte draagtassen te ontwerpen, te drukken en te verspreiden, vooral als ze een gratis product zijn? Er zijn vele redenen waarom deze kleine, bedrukte tasjes zo effectief zijn, maar hier zijn er 5 om je op weg te helpen….

Goedkoop alternatief

bedrukte-draagtas-wit

Draagtassen zijn een goedkope manier om je klanten- en fanbase te vergroten. Door ze te gebruiken als giveaways kun je ervoor zorgen dat je stevig binnen je budget blijft en dat je een nuttig, stijlvol accessoire weggeeft dat mensen zeker zullen bewaren en steeds opnieuw zullen gebruiken. Door de juiste tas en het juiste ontwerp op de voorkant te kiezen, kan hij ook worden gebruikt als mode-accessoire en voor uitstapjes buiten de winkels om – wat helpt om je merk te promoten en je gratis advertentieruimte geeft terwijl de gebruiker blij is met zijn gratis draagtas.

Gerichte doelgroep in een groot geografisch gebied

De mensen aan wie je gepersonaliseerde tassen schenkt, behoren ofwel tot hetzelfde beroep, zoals managers die een conferentie bijwonen, chirurgen die leren over de nieuwste medische ontwikkelingen, of muziekliefhebbers die allemaal naar hetzelfde festival gaan. Of ze promoten allemaal op sociale wijze hetzelfde doel, volgers van hetzelfde goede doel bijvoorbeeld. Dit helpt bedrijven om met minimale inspanningen direct hun nichemarkten te bereiken.

Een andere verbazingwekkende actualiteit is dat de mensen uit enorm veel verschillende plaatsen komen. Terwijl de deelnemers aan een conferentie uit verschillende steden kunnen komen, kunnen andere evenementen wel degelijk worden bijgewoond door mensen uit verschillende landen. Dit helpt je bedrijf zich te richten op meerdere markten over een enorm geografisch gebied.

Grote advertentieruimte

Shopper winkeltas

Een andere belangrijke reden voor het schenken van bedrukte draagtassen is dat ze een grote advertentieruimte. In die ruimte, die even groot is als een paginagrote advertentie in een tijdschrift, kun je dingen afdrukken die passen bij je doelstellingen. De meeste bedrijven en organisaties zullen hun logo afdrukken, maar je kunt contactinformatie toevoegen, afbeeldingen van producten of je kunt de tas aanpassen aan de boodschap van die bepaalde of het doel dat een goed doel probeert te helpen. Dit is allemaal mogelijk bij Promofit!

Effectieve reclame

Het gebruik van bedrukte draagtassen als reclamemiddel is indirect maar zeer effectief. Je kunt een groep mensen jouw boodschap laten overbrengen zonder dat ze het echt beseffen. Als je hetzelfde zou proberen met een bedrukt t-shirt, zou je niet hetzelfde effect ervaren. Daarom overtreft de draagtas andere gepersonaliseerde kledingstukken in het leveren van effectieve reclame.

Onmiddellijk gebruik

Wanneer een bedrijf gratis producten weggeeft, heb je iets nodig om alles bij elkaar te houden. Je wilt niet dat ze deze goodies wegstoppen in een rugzak. Je wilt dat je merk, je identiteit en vooral je boodschap gezien worden! De bedrukte draagtas is hier perfect voor. Je logo of slogan is onmiddellijk zichtbaar voor iedereen en de kans is groot dat de tas steeds opnieuw wordt gebruikt, wat schitterend nieuws is voor je bedrijf.

Laat een reactie achter