Als beginnende wielrenner, heb je het een en ander nodig. Wielrennen is namelijk niet iets wat je zomaar kunt doen, er zijn bepaalde dingen die je als wielrenner nou eenmaal moet hebben om de sport goed uit te kunnen voeren. Wat al deze dingen zijn? Dat lees je hier, en ook eventuele alternatieven kun je hier vinden.

Begin altijd bij de racefiets

gele-race-fiets-man

Logisch, maar toch een duidelijke belangrijkste: de racefiets. Een nieuwe, goede racefiets kan je al snel veel geld kosten. Daarom is het goed om te onthouden dat je als eerste racefiets niet direct een nieuwe fiets nodig hebt. Een tweedehands fiets of bijvoorbeeld een fiets van een kennis werkt even goed, en is voor een beginner ook helemaal prima om te gebruiken als racefiets. Ga dus op zoek naar een tweedehands racefiets en maak hier je eerste kilometers mee. Wil je er echt mee doorgaan en ben je klaar om te investeren in een nieuwe racefiets? Dat komt dan wel weer. Vergeet niet om altijd goed te zorgen voor je racefiets en haal bijvoorbeeld een fietsophangsysteem. Je wielrenfiets ophangen is namelijk stukken beter dan wanneer je hem laat staan.

Kleding en accessoires

Wielrennen is niet per se een gevaarlijke sport, maar wel eentje waar je goed moet letten op je kleding en wat je aan hebt. Zo zijn je wielrenschoenen niet te ontbreken, heb je een fietsbril nodig tegen wind, zonlicht en spetters en is een fietshelm onmisbaar. Fietskleding zorgt ervoor dat je comfortabel kunt fietsen en altijd goed gekleed bent als je op de fiets zit. Aan het begin is een fietsbroek en een fietsshirtje voldoende, maar later kun je ook nog kijken naar fietssokken, handschoenen, jassen, etc.

Voldoende kennis en vaardigheden

elektrische fiets

Wielrennen doe je niet zomaar. Het is geen gevaarlijke sport maar ongelukken kunnen wel gebeuren als je niet goed weet hoe je bepaalde dingen moet doen of waar je allemaal wel of niet op moet letten. Dingen zoals het klikken van de pedalen, goed en voorzichtig remmen, op het verkeer letten, het aanhouden van een goede en rustige houding op de fiets en nog veel meer andere dingen zijn belangrijk om te weten wanneer je begint met fietsen. Eigenlijk is dit informatie die je al moet hebben voordat je begint met fietsen, want zeker aan het begin is de kans op een ongeluk groot en dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Doe dit dus door zo veel mogelijk kennis op te doen als het gaat om wielrennen en alles wat erbij komt kijken.

Laat een reactie achter