Je wilt jouw familie later niet opschepen met allerlei kosten. Naast de droefheid van dat jij bent komen te ontvallen, moet de uitvaart bekostigd worden. Daarom zorg je er nu al voor een begrafenisverzekering of uitvaartverzekering af te sluiten. Hoe pak je het aan en hoe staat het met de premie per maand? Wat krijg je uiteindelijk ervoor wanneer de uitvaart verzorgd moet worden?

Vergelijk uitvaartverzekeringen

brown coffin

Online kun je een begrafenisverzekering afsluiten door te vergelijken wat de verzekeraars aanbieden. Het is gemakkelijk om te doen, doordat alle informatie online naast elkaar geplaatst is. Bovendien is de informatie up-to-date. Ga na welke verzekeraars tot de beste vijf behoren. Verder kun je ook online een calculatie maken op basis van jouw wensen voor de uitvaart. En wat de premie uiteindelijk zal zijn per maand. Zo kun je beoordelen welke verzekeraar het aantrekkelijkste pakket te bieden heeft.

Niet altijd biedt de beste de laagste premie

Het is aan te raden niet puur op de premie per maand alleen af te gaan. Wat is de beste uitvaartverzekering? Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo heb je de keuze tussen een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering. Of een combinatie van beide. Bij de natura uitvaartverzekering krijgt je familie geen geld uitgekeerd.

De verzekeraar zorgt ervoor dat volgens afspraak de producten en diensten voor de uitvaart in orde gemaakt worden. Bij de kapitaal uitvaartverzekering, krijgt je familie geld uitgekeerd. Hiermee bepaalt je familie zelf van welke producten en diensten gebruik te maken bij de uitvaart. Bij een combinatie van de natura en kapitaal uitvaartverzekering, worden bepaalde producten en diensten in orde gemaakt door de verzekeraar.

Terwijl je familie ook een bepaald geldbedrag in handen krijgt voor de uitvaart. Neem de voorwaarden van de verzekeraar altijd door. Verder is het ook belangrijk te weten dat de uitvaartverzekering niet verplicht is in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld ook wat opzij zetten, in plaats van een verzekering af te sluiten. Hou er wel rekening mee dat de kosten voor een uitvaart steeds hoger worden.

Online betalen voor de uitvaartverzekering

website design

Je kunt online de uitvaartverzekering afsluiten met een creditcard. Beschik je nog niet hierover, dan kun je dat ook gemakkelijk en snel online in orde maken. Je kunt alle aanbiedingen voor een creditcard vergelijken om jouw keuze te bepalen. Hierbij heb je keuze uit een gewone en een prepaid creditcard. Met de gewone creditcard kun je wereldwijd betalen en achteraf betalen.

Aan het eind van de maand wordt het besteed bedrag afgetrokken van je bankrekening. De prepaid creditcard is handig als je een eenmalige betaling wens te verrichten. Maar is wel duurder dan de gewone creditcard. Het duurst is de zakelijke creditcard en is bestemd voor bedrijven.

Voor het afsluiten van je uitvaartverzekering kun je tot slot verschillende typen vergelijken. Behalve door de premies te vergelijken. Je kunt online de uitvaartverzekering afsluiten met een creditcard. De aanvraag voor een creditcard kun je ook online doen nadat je de gewone, prepaid en zakelijke creditcards met elkaar vergeleken hebt.

Laat een reactie achter