Een goede nachtrust krijgen, wordt vaak toegeschreven aan de kwaliteit van het matras. Maar het bedframe waarop het matras ligt, kan een even belangrijke rol spelen. Het bedframe is de basis van het matras en zonder een kwaliteitsframe waarin jij jouw matras kunt plaatsen, kan de slaap door piepen, kraken, wegglijden en meer worden verstoord.

Een bedframe houdt de matras op zijn plaats

houten-bed-frame

Eén van de belangrijkste doelen van een bedframe is om jouw matras op zijn plaats te houden. Daarom moet je geen bedframe aanschaffen dat te groot of te klein voor jouw matras is omdat dit als je je in bed beweegt onvermijdelijk tot onnodig verschuiven zal leiden. Dit betekent ‘s ochtends wakker worden met lakens die verfrommeld zijn, kussens die in kieren glijden of, als het frame te klein is, het onveilige scenario van het matras dat aan het bedframe hangt.

Zorgt ervoor dat de matras niet doorzakt

Bedframes moeten ook fysiek het gewicht van een matras kunnen dragen. Aangezien de matrassen van tegenwoordig evolueren met zwaardere materialen en meer lagen, is de behoefte aan stevige frames net zo belangrijk geworden. Een zwak bedframe kan ervoor zorgen dat het matras gaat doorhangen of instabielheden veroorzaken, die een voortijdige vervanging van het frame vereisen. Wanneer een bedframe van hoge kwaliteit wordt geselecteerd, is de kans kleiner dat je het bedframe net zo snel moet vervangen als het matras, wat je natuurlijk geld bespaart.

Om die langdurige ondersteuning en duurzaamheid te krijgen, moet je op zoek gaan naar bedframes die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals van metaal (smeedijzer) of van massief hardhout (eiken, walnoot, esdoorn).

Nieuwe opbergmogelijkheden

white bed linen with brown wooden bed frame

Je moet ook een bedframe zoeken dat bij jouw opslagbehoeften past. Bedframes kunnen als ze verhoogd zijn nieuwe opbergmogelijkheden bieden en sommige bedframes kunnen met ingebouwde opbergladen worden gekocht. Houd er rekening mee dat sommige bedframes ook in hoogte verstelbaar zijn of met eenvoudige bedverhogers, die onder elke hoek van het bed kunne worden geplaatst, verhoogd kunnen worden.

Verander de sfeer met een ander bedframe

Bedframes kunnen ook, afhankelijk van de stijl die je kiest, de sfeer van jouw slaapkamer veranderen. Hemelbedframes kunnen bijvoorbeeld in slaapkamers als statement-stukken dienen en de aandacht naar boven trekken, terwijl gestoffeerde bedden de aandacht naar het frame kunnen trekken en een vleugje textuur en patroon aan een anders neutraal ingerichte kamer kunnen toevoegen.

Andere aspecten om te overwegen: zoek naar bedframes op wieltjes als er een kans bestaat dat jij jouw kamers anders gaat inrichten. Je wilt de vloeren eronder niet beschadigen en laten we eerlijk zijn: wieltjes betekenen ook minder werk voor jou!

Er zijn ook bedframes, die kunnen worden aangepast aan matrassen van verschillende afmetingen, zoals de overgang van een eenpersoonsbed naar een tweepersoonsbed. Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen met kinderen omdat ze de matrasmaat sneller ontgroeien.

Denk bij het inrichten, het renoveren of het vernieuwen van jouw slaapkamer aan matrassen en bedframes als een dynamisch duo. Een goede nachtrust hangt af van het kiezen van kwaliteitsopties voor allebei!

Laat een reactie achter