Of je op zoek bent naar een nieuw huis, of het huis wilt verbeteren waar je nu woont, goede ventilatie is altijd van belang om de gezondheid in jouw huis te waarborgen. Het is net zo belangrijk als een goede verwarming en een rookalarm. Check Ventilatieshop.com voor alle ventilatieonderdelen die je nodig hebt om de perfecte ventilatie thuis te installeren.

Je gezondheid

Goede ventilatie beschermt jou, je gezin en gasten tegen ongewenste geurtjes, irriterende vervuilingen en potentieel gevaarlijk gassen zoals koolstofmonoxide. Een goed ontworpen ventilatiesysteem kan ook schimmelvorming voorkomen, iets wat heftige allergische reacties ten gevolge kan hebben waaronder longproblemen en astma. Omdat mensen gemiddeld 90% van de tijd binnen doorbrengen, is luchtvervuiling binnen een groter gevaar dan vervuiling buiten.

Beschermt je huis

houten huis met tuin

Goede ventilatie beschermt jouw huis tegen schade die voortkomt uit een te vochtige lucht. Te veel vocht kan kozijnen doen rotten, verf laten afbladderen en insecten uitnodigen. Vochtige isolatie in de muren en plafonds kan tot warmteverlies leiden waardoor je een hogere energierekening krijgt, en kans op schimmel. Vloerbedekking, behang, elektronische apparatuur en meubilair loopt allemaal schade op door te veel vocht.

Luchtregulatie

Als je geen ventilatiesysteem geïnstalleerd hebt, dan kan je de luchtstromen in je huis niet beïnvloeden. Een goede ventilatie zorgt voor een lagere elektriciteitsrekening. Dit is waarschijnlijk waarom huizen over de hele wereld binnenplaatsen hadden, voordat ventilatie via systemen mogelijk was, om te zorgen voor een goede natuurlijke luchtstroom.

Verlaag de temperatuur

Wanneer er veel mensen in een kleine ruimte zijn wordt alles warm en plakkerig, en de situatie onprettig. Goede ventilatie geeft meer comfort en zorgt voor een productieve werkplaats in de keuken, en fijne ontspanning in de woonkamer. 

Beperk onzuiverheden

reparaties thuis

Soms heb je het idee dat de luchtkwaliteit van de ruimte waar je leeft niet geweldig is, het is vaak zo dat de lucht binnen nog viezer is dan de lucht buiten. Goede ventilatie zorgt ervoor dat de verontreinigde lucht wordt opgenomen, alsmede de bacteriën, het vocht, en vieze luchtjes zoals lichaamsgeur.

Om een lang verhaal kort te maken, goede ventilatie brengt enorm veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Vuile binnen-lucht in combinatie met slechte ventilatie kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten waaronder hoofdpijn, astma, huidallergieën, sinusitis en uitslag, dit kan allemaal voorkomen worden door een goede ventilatie.

Er is geen ontkomen aan, verse lucht is belangrijk voor ons. We zouden eigenlijk de hele dag buiten moeten zitten om van een gezond leven te genieten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, en worden we dus geconfronteerd met vieze, vochtige en stinkende lucht. Dit kan allemaal voorkomen worden door een goed ventilatiesysteem.

Laat een reactie achter