Wil je je woning transformeren tot een smart home? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Het is makkelijker dan je denkt! In dit artikel gidsen we je door 3 praktische gadgets voor in huis, waaronder een slim alarmsysteem in je woning.

1. Slimme rookmelders

Een veilige woning begint bij voldoende rookmelders in huis. Naast de gewone rookmelders bestaan er ook slimme rookmelders. Deze soort geeft niet alleen een luid alarm af als er rook of brand wordt gedetecteerd: de rookmelder stuurt ook een pushbericht naar je smartphone. Als je op dat moment niet thuis of met vakantie bent, weet je dus direct wat er speelt en kun je de hulpdiensten op tijd inschakelen. Een aanrader!

Daarnaast is het ook verstandig om je huis zo brandveilig mogelijk te maken. Als je een open haard of houtkachel hebt, dan moet je schoorsteenvegen van je verzekering. Het is een harde eis vanuit de woonverzekeraar dat je dit jaarlijks laat doen door een specialist, zoals een erkende schoorsteenveger. Vraag na de veegbeurt om een veegbewijs: hiermee kun je aantonen dat de schoonsteen is schoongemaakt. Als er dan tóch brand uitbreekt, dan weet je woonverzekeraar dat het niet ligt aan achterstallig onderhoud aan jouw kant.

2. Slimme koelkast

witte-keuken-zilveren-koelkast

Slimme koelkasten zijn voorzien van een draadloze binnencamera. Dankzij deze ingebouwde camera kan de koelkast herkennen welke producten erin staan en wat de houdbaarheid ervan is. Sta je in de supermarkt en weet je niet wat er nog in je koelkast ligt? Dan kun je gewoon de bijbehorende app openen en de inhoud checken. Zo haal je nooit teveel of te weinig in huis. En omdat je koelkast voor je bijhoudt welke voedselproducten bijna over de datum zijn, kun je deze nog op tijd opeten en zo voedselverspilling tegengaan. Hoera!

3. Slim alarm

Ook een slim alarmsysteem kan wonderen doen voor de veiligheid van je woning. Dit alarm is aangesloten op een virtuele alarmcentrale en waakt 24/7 over je huis. Bij een poging tot inbraak of een andere alarmmelding krijgen krijgen zowel jij als je contactpersonen een waarschuwing per sms, telefoon of e-mail.

Het alarm schakelt zich vanzelf in en uit, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je dit vergeet. En het is geen enkel probleem als je huisdieren door het huis lopen als jij weg bent. Het systeem is namelijk huisdiervriendelijk, wat betekent dat het alarm daardoor niet af zal gaan.

Laat een reactie achter