Bender moet je wel kennen. Hij is sinds vorig jaar een enorme hit geworden op YouTube door zijn straatinterviews. Momenteel heeft hij al 195.000 abonnees en per video heeft hij tussen de 1000.000 en 3000.000 views. Hij heeft binnen een korte tijd een enorm bereik opgebouwd, want hij startte met zijn YouTube carrière in maart 2023. In zijn video’s bezoekt hij diverse demonstraties en stelt hij gedurfde vragen aan de demonstranten. Tijdens zijn eerste video was hij in het Museumplein van Amsterdam aanwezig bij een feministische demonstratie. Wat opvalt in zijn video’s is Bender zelf, want hij heeft een zeer jong uiterlijk, waardoor zijn leeftijd een veelbesproken onderwerp is. Daarnaast is Bender ook niet zijn echte naam. Wij vertellen je alles wat moet je weten over deze Youtube-sensatie!

Wie is Bender echt?

We beginnen natuurlijk met de meest gestelde vraag onder zijn fans: Hoe oud is Bender? De Youtuber is hier namelijk heel mysterieus over. Toen hij te gast was bij Dumpertreeten en Roddelpraat, wilde hij zijn echte naam en leeftijd niet vertellen. Maar na wat speurwerk hebben we toch kunnen achterhalen wat de ware identiteit is van de enige echte Bender. In de gegevens van de Kamer van Koophandel staat dat Bender 15 jaar oud is. Hij dus ook nog erg jong. Hij begon zijn YouTube kanaal op 13 maart 2023, op veertienjarige leeftijd. Bij de Kamer van Koophandel is ook zijn volledige naam te vinden: Benjamin Julius Pearson. Verder is Bender niet alleen door Benjamin opgericht, ondanks dat hij wel echt het gezicht is van het kanaal. Hij heeft twee medeoprichters genaamd Tommy Buit en Frits-Willem van der Hoeven. Tommy komt uit Huizen en Frits-Willem is een stuk ouder, want hij studeert ‘Business administration, politics, philosophy & economics aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De groeiende (YouTube) carrière van Bender

 

Benjamin-Julius-Pearson-bender-youtube.jpg

Bender heeft binnen minder dan een jaar een grote naam voor zichzelf opgebouwd. Het kanaal had op 10 juli 2023 nog maar 10.000 abonnees en in oktober 2023 was dit gestegen naar 145.000 abonnees. Ook op Instagram heeft Bender 203k volgers. Met hun YouTube-kanaal hebben ze zeker een lekker inkomen. Gemiddeld verdiend een Youtuber namelijk €17 per 1000 views. Het gemiddelde kijkcijfer van Bender is maandelijks 280.000. In euro’s komt dit neer op een bruto bedrag van maandelijks €4.760 euro. Als dit verdeeld wordt onder de mede-eigenaren heeft ieder 1500 per maand, een bedrag waar je zeker niet over kan klagen!

Het achtergrondverhaal van Benjamin

Benjamin-Julius-Pearson-bender-youtube-2.jpg

Benjamin, het gezicht van Bender, is in een rijke familie geboren. Toen hij op de wereld werd gezet hadden zijn ouders een huis gekocht ter waarde van ruim een miljoen euro. De moeder van Benjamin, Anouk Babette Out, had geld geërfd van haar vader Rob Out die in 2003 was overleden en programma-directeur was van het welbekende programma ‘Veronica’. De vader van Benjamin heet Peter Jan Buit. Hij heeft ook een goed vermogen weten op te bouwen door de productie en distributie van achtergrondmuziek voor verschillende supermarkten.

Laat een reactie achter