In de winter is prettig om de kou buiten de deur te houden. In de zomer de warmte van de zon. Normaal gesproken zette u uw kachel gewoon warmer of liet u de airconditioning harder en koeler blazen, maar met de huidige prijsstijgingen is dit voor veel mensen niet meer te betalen. Gelukkig kunt u met rolluiken besparen op uw energiekosten. Hoe dat werkt? Dat leggen we in dit artikel uit.

De kenmerken en eigenschappen van rolluiken

Rolluiken zijn een type buitenzonwering en is dankzij de volledige afsluiting inbraakproof. Het bemoeilijkt of voorkomt inbraak. Het is een verticale afsluiting voor een raam of deur die middels strippen met elkaar verbonden zijn. De verschillende lamellen worden na gebruik weer veilig opgerold in een stevige cassette. Doordat de strippen, ook wel lamellen genoemd, vastzitten in geleiders is een rolluik niet gevoelig voor weersinvloeden zoals harde wind. U plaatst een rolluik altijd aan de buitenkant van uw raam of deur. Met een draai aan de kop rolt u de lamellen in of uit. Dit zorgt voor meer of minder beschutting tegen de zon.

rolluiken-zwart

Hoe rolluiken u helpen besparen op energielasten

Als de rolluiken volledig zijn uitgerold is het heerlijk donker en koel in de ruimte. Dit komt uw slaapcomfort natuurlijk ten goede. Het systeem houd warmte of kou buiten, waardoor u van een aangenaam leefklimaat in huis geniet. In de winter zorgen ze voor een isolerende functie. Die ontstaat doordat bij het sluiten van de rolluik een er ‘luchtbuffer’ tussen het glas en de rolluik zit. Het werkt zo goed dat uw isolatiewaardes met wel 10% of meer kunnen stijgen. Hoeveel u gaat besparen is natuurlijk afhankelijk van de manier waarop u uw zonwering gebruikt. Uw kachel een graadje hoger zetten is hierdoor niet nodig en bespaart u op energiekosten.

Rolluiken op zonne-energie

zonnepanelen-dak-huis

Wilt u ook tijdens de zomer besparen? Het assortiment van zonweringstopper.nl biedt ook rolluiken op zonne-energie aan. Deze worden ook wel solar rolluiken genoemd. De batterijen van de rolluiken laden op dankzij een zonnepaneel die bevestigd is aan de voorzijde van de rolluik. U slaat hiermee eigenlijk twee vliegen in één klap. Doordat de rolluiken isoleren en zelf geen stroom verbruiken, bespaart u energie. Bovendien zijn solar rolluiken ook nog eens zeer eenvoudig te monteren, ze hoeven immers niet aangesloten te worden op stroom.

Zonwering en duurzaamheid

Natuurlijk is het prettig om geld te besparen op uw maandelijkse lasten, maar met duurzame rolluiken helpt u het milieu ook een handje. U draagt uw steentje bij. Samen laten we een wereld achter die beter was dan dat we hem kregen. Zonnepanelen op het dak en goede isolatie zijn daarom volgens ons de toekomst. Met rolluiken voor uw ramen of deur hoeft u uw airco en verwarming minder snel en lang aan het werk te zetten, wat goed is voor het milieu.

Een lange termijn investering

pot-met-geld

Hoewel rolluiken misschien als een flinke investering aanvoelen, is het een investering die zich in de komende jaren zeker terug kan verdienen. De lange levensduur samen met de jaarlijkse besparing op de energiekosten zorgen ervoor dat er een behoorlijk aantal jaren bespaard kan worden. U geniet nog tientallen jaren van stijlvolle zonwering, met isolerende werking, verduistering en inbraakbeveiliging.

Laat een reactie achter