Dat er veel geld omgaat in de voetbalwereld, is geen nieuws meer. Maar wie zijn nou de mannen die het meeste geld binnenhalen met hun voetbaltalent? We zetten hier enkele van de toppers voor jou op een rijtje. De meeste ken je waarschijnlijk wel.

1. Lionel Messi

De koning van het voetbal in onze tijden, is zonder twijfel de Argentijnse Lionel “Leo” Messi. Met zijn nogal kleine statuur van 1.70 m heeft deze voetbalheld toch een recordaantal van 6 Ballon d’Or prijzen binnengehaald, en wordt hij als een van ‘s werelds beste voetbalspelers aller tijden beschouwd. Messi heeft een overvloed aan prijzen, waarvan sommigen nog als speler van de Argentijnse nationale ploeg zijn behaald. Een goed voorbeeld hiervan is de gouden Olympische medaille tijdens de Olympische Spelen van 2008. De meesten kennen hem natuurlijk als de topspeler van FC Barcelona, en als het gezicht van Adidas – het merk dat hem al sinds 2006 sponsort. Met zijn positie als aanvaller bij FC Barcelona verdient hij jaarlijks 103.9 miljoen euro, en nog eens 39.5 miljoen aan sponsorcontracten. Messi woont in Gava, een kleine gemeente aan zee, in de buitenwijken van Barcelona.

2. Cristiano Ronaldo

Op de tweede plek komt Messi’s “aartsrivaal” die jarenlang bij Real Madrid speelde – de Portugese Cristiano Ronaldo. Deze topspeler heeft Real Madrid gedurende 9 jaar geholpen de kansen om La Liga te winnen hoog te houden. De duels tegen FC Barcelona, in Spanje “El Clasico” genoemd, waren en blijven wereldberoemd. De tickets zijn steeds lang van tevoren uitverkocht en het stadion zit altijd bomvol. Sinds 2018 speelt Cristiano bij Juventus, waar hij maar liefst 73.5 miljoen euro aan loon krijgt, en nog eens 49.7 miljoen aan sponsorcontracten. Hij heeft Nike en Herbalife in zijn rijtje sponsors staan. Niet slecht, toch? Cristiano heeft trouwens 5 Ballon d’Or prijzen op zijn schoorsteen staan, en heeft het record voor de meeste goals gescoord in alle toernooien van de UEFA op zijn naam staan.

3. Neymar Jr.

Op de derde plaats komt Neymar, die van 2013 tot 2017 aan de zijde van Messi bij FC Barcelona speelde en nu bij Paris Saint-Germain zijn carrière vervolgt. Hij krijgt hiervoor 84.8 miljoen euro per jaar, en 33.9 miljoen aan sponsorcontracten van onder meer Nike, Red Bull en EA Sports. Neymar dankt zijn naam aan zijn vader, die ook een Braziliaanse voetballer was. Ook al is hij niet de bekendste Braziliaanse voetballer – deze titel is voor Pele weggelegd – werd hij in 2011 en 2012 tot de Beste Voetballer van Zuid-Amerika benoemd. Dit hielp hem uiteraard om snel aan de slag te kunnen bij FC Barcelona in 2013.

4. Paul Pogba

Een van de topspelers van Manchester United, goed voor 32.7 miljoen euro per jaar en 4.5 miljoen aan sponsorcontracten met onder andere Adidas. Het verschil is natuurlijk groot met de top 3, maar deze Fransman is toch meer dan gelukkig met deze inkomsten. Naast Manchester United speelt hij ook voor de Franse nationale ploeg, en hij voerde het team zelfs als kapitein aan naar de overwinning in de FIFA U-20 Wereldbeker in 2013.

5. Andrés Iniesta

Iniesta speelde samen met Neymar en Messi bij FC Barcelona als middenvelder, tot hij in 2018 naar het Japanse Vissel Kobe werd gehaald. Een niet zo voor de hand liggende keuze, maar hij wordt er wel goed voor betaald, zijn salaris bedraagt 33.9 miljoen euro. Hierbij kan je nog eens 2.8 miljoen aan sponsorgeld rekenen. Hij won de UEFA Beste Speler Award in Europa in 2012, en leidde het Spaanse nationale team datzelfde jaar voor de tweede keer op rij naar de eerste plaats in de UEFA Euro 2012 kampioenschap. Hij is trouwens de Spaanse speler met de meeste bekers op zijn naam met 35 trofeeën, waaronder 9 La Liga bekers en 4 UEFA Champions League overwinningen.

Laat een reactie achter