Een aircooler of luchtkoeler is een soort airco, maar daarom niet minder populair in de zeer warme zomer. Een aircooler werkt iets anders dan de airco. Het verplaatst namelijk warme lucht langs een koelelement, voordat de lucht de kamer in wordt geblazen. De aircooler maakt gebruik van koud water. De lucht die hij uitblaast is minder koel dan een airco maar toch nog steeds lekker verfrissend. Sommige luchtkoelers/aircoolers bevatten een gezonde en frisse lucht die naar wens in en uit te schakelen is.

Het grootste voordeel van een aircooler is dat je geen slang uit het raam of door de muur hoeft te steken. Je kunt een aircooler dus overal waar je wilt gebruiken. Je verplaatst hem bovendien makkelijker van kamer naar kamer omdat een luchtkoeler super licht is! Aircoolers zijn dan ook veel goedkoper dan echte airco’s. In Nederland is een aircooler dan ook genoeg.

Kies voor een aircooler als:

 1. Je op zoek bent naar iets meer verkoeling dan een ventilator je te bieden heeft.
 2. Je de temperatuur in de ruimte met maximaal 3 graden Celsius wilt verlagen.
 3. Je verkoeling zoekt tijdens het slapen

De Beste Aircooler

 1. Bestron AAC5000 
 2. Termozeta Airzeta ICE
 3. TROTEC PAE 10
 4. Trotec PAE 26
 5. CoolerAir® Premium
 6. Arctic Air
 7. Duux Flow
 8. Domo DO154A
 9. Tristar AT-5452
 10. Eurom Coolstar
 11. Aigostar Kohl 33JTJ
 12. Interior Exclusive 
 13. Honeywell TC10PM

1. Bestron AAC5000 

Met de Bestron AAC5000 zorg jij dat jouw kamer op warme dagen prettig koel voelt. Deze luchtkoeler met afstandsbediening heeft een waterreservoir waar je water in doet. Hierdoor blaast het apparaat koelere lucht dan een standaard ventilator. De aircooler heeft 3 blaassnelheden en een slaapstand die je `s nachts gebruikt. Met de timer bepaal je eenvoudig hoe lang je de AAC5000 aircooler aan wilt zetten. Het waterreservoir is in ieder geval groot genoeg om de aircooler 20 uur te gebruiken. Wanneer je de rotatiestand inschakelt, heeft de koeler een veel groter bereik. Wanneer je een andere ruimte in huis opzoekt, kan je hem gewoon meenemen. Er zitten hele handige transportwielen aan de onderzijde.


2. Termozeta Airzeta ICE mobiele air cooler

Met de Airzeta Ice mobiele air cooler van Termozeta kun je een kamer heerlijk koelen. De luchtkoeler is uitgerust met duidelijk druktoetsen, maar kan ook worden bedient met de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast heeft de airconditioner diverse functies zoals: een 7-uurs timer functie.


3. TROTEC PAE 10

Naast de optie van de luchtkoeling beschikt de aircooler PAE 10 over extra ventilatie- en luchtverfrissingsfuncties, welke de aircooler niet alleen in de zomer onontbeerlijk maakt.
Bij de PAE 10 aircooler kunnen opties voor een optimale verdeling van de koele luchtruimte gekozen worden, waarbij drie ventilatiestanden, de instelbare uitblaasrichting net als de extra in te schakelen automatische zwenkbeweging in de swing-modus voor individuele aanpassing aan het weer en de situatie zorgen.
De luchtkoeler kan voor fris en bevrijd doorademen ook in de zomerhitte worden gebruikt. Via de fans wordt de aangezogen lucht eerst in de geïntegreerde luchtfilter net als de uitgekiende wabenstructuur van de verdampingsfilter gereinigt en bevocht en dan – gekoelt of bij uitgeschakelde koelfunctie ook ongekoeld – weer terug de ruimte in geblazen


4. Trotec PAE 26 – Luchtkoeler/ventilator

De Aircooler zorgt met een natuurlijke verdampingskoelte (honeycomb technoligie) voor een voordelige afkoeling op hete zomerdagen want het energieverbruik ligt op slechts 55 watt, hetgeen door slimme rekenaars zeker gewaardeerd zal worden. In tegenstelling tot gebruikelijke airco’s heeft de milieuvriendelijke PAE 26 geen koelcompressor met chemisch koelmiddel.Er wordt uitsluitend gekoeld met vers leidingwater waarmee het waterreservoir met 4 l inhoud wordt gevuld. Een extra luchtafvoerslang met bevestiging aan het raam is niet nodig. Het verdampingsfilter met honingraatstructuur bevochtigt de opgezogen lucht en blaast die als een koele luchtstroom weer uit. Door ijsblokjes of koelelementen toe te voegen aan het water kan de koelcapaciteit nog eens merkbaar versterkt worden.


5. CoolerAir® Premium – Draagbare Luchtkoeler/Ventilator

De draagbare luchtkoeler van CoolerAir® is dé premium draagbare luchtkoeler – ventilator – aircooler die zorgt voor een koele ruimte wanneer je daar behoefte aan hebt. Verbeterde HydroChill™ technologie zet nu nog sneller warme lucht via een koelelement om in een koude luchtstroom. Dankzij zijn compacte formaat en lichte gewicht is deze Aircooler enorm mobiel en zeer geschikt voor iedere ruimte, maar ook onderweg.

De Aircooler wordt aangesloten via USB. Dit betekent dat je hem ook onderweg kan gebruiken door aan te sluiten op je Powerbank! Door het nieuwe compacte LED display is de CoolerAir® ook heel eenvoudig af te lezen en te gebruiken. Het nieuwe ergonomische filter zorgt voor langer gebruiksplezier! Moodlight desgewenst aan of uit te schakelen: ook voorzien van een nacht-optie. Met een gereduceerd verbruik en een zuiniger waterreservoir gaat hij nu nog langer mee per vulbeurt!


6. Arctic Air – bol

Arctic Air is een unieke, kleine luchtkoeler die zorgt voor een lekkere koelte in iedere ruimte. De Artic Air technologie zet warme lucht om in een koele, aangename luchtstroom. Dankzij zijn compacte formaat en lichte gewicht is deze mobiele aircooler geschikt voor iedere ruimte. Arctic Air werkt namelijk niet alleen via het stopcontact, maar heeft tevens een USB-aansluiting.


7. Duux Flow

De Duux Flow is het ideale wapen tegen zomerse hitte. Laat je niet misleiden door zijn omvang, want de Duux Aircooler ziet er misschien klein uit, maar is perfect in staat om de temperatuur om je heen 4 tot 5 graden koeler te maken! In tegenstelling tot gewone ventilatoren blaast de Duux Aircooler lucht door een nat filter om een koel briesje te verspreiden.


8. Domo DO154A

Altijd en overal kunnen genieten van een heerlijk verfrissend koud briesje? Dan ben je met deze Domo DO154A zeker bij het juiste adres! Zo is die zeer klein en compact in formaat, wat het eenvoudig maakt om hem overal naar toe te nemen! Ook een groot voordeel van deze luchtkoeler is dat die een zeer laag geluidsniveau heeft, namelijk slechts 44dB . Zo zal jij en andere geen last hebben van het geluid. Dit is natuurlijk ideaal als je bijvoorbeeld wil slapen, of aan het werk bent op kantoor! De Domo luchtkoeler zet eenvoudig warme lucht om in een heerlijk koel briesje. Het enige wat je hoeft te doen is water in de tank te plaatsen en daarna de luchtkoeler aan te zetten. Zelf kun je daarna kiezen uit twee verschillende snelheidsniveaus voor het optimale koude briesje. Tot slot maakt de Domo Aircooler gebruik van koelelementen om de lucht af te koelen. Hierdoor wordt de lucht niet droog zoals bij een airconditioner, en zal je er geen lichamelijke klachten door krijgen.


9. Tristar AT-5452 Luchtkoeler met timerfunctie

Vind je een ventilator niet verkoelend genoeg en vind je een airconditioner te duur en lastig te installeren vanwege de gaten die je daarvoor moet boren? Kies dan voor deze compacte Tristar mobiele aircooler. Deze koelt de lucht door middel van koud water waardoor je de binnentemperatuur met enkele graden naar beneden kunt brengen en jij kan genieten van een koud briesje. Ideaal toch? De prijs is het meer dan waard voor deze luchtkoeler.


10. Eurom Coolstar

Deze luchtkoeler van Eurom zorgt voor een aangename verkoeling in de hete zomermaanden. De aircooler heeft geen dure koelmiddelen, maar koelt de ruimte met behulp van water.

De Coolstar aircooler heeft de volgende functies:

– Ventileren, bevochtigen en koelen: door water te verdampen koelt hij de lucht, ook in een vochtige of winderige ruimte.
– Zwenken: de gekoelde lucht kan horizontaal 120° uitblazen. De verticale richting kan je handmatig instellen.
– Ventileren: de ventilator kan op 3 vermogens worden ingesteld.

De Eurom CoolStar65 aircooler verdampt water met warmte die aan de ruimte wordt onttrokken, en stuurt de koele, vochtige lucht terug in de ruimte: een proces dat te vergelijken is met wind die over water waait.


11. Aigostar Kohl 33JTJ

Wij hebben de ideale oplossing voor mensen die twijfelen tussen een airconditioner en ventilator. Niet langer een gedoe met het boren van gaten, dure airconditioners of ventilatoren die niet genoeg verkoelen. De Aigostar Kohl 33JTJ mobiele luchtkoeler is zeker de verkoeling die je zoekt! De luchtkoeler verkoelt de ruimte misschien niet zo actief als een airco, maar verfrist wel effectiever dan een ventilator.

De koude lucht wordt bereikt door de warme droge lucht om te zetten naar koele zuivere lucht. Dit zorgt voor een natuurlijke en gezonde luchtstroom. Het water uit de watertank (15 liter) wordt hierdoor op een milieuvriendelijke manier verdampt.

De blaasrichting en snelheid is eenvoudig met de knoppen of bijgeleverde afstandsbediening te reguleren. Ook handig is de timer die je erbij krijgt! De aircooler schakelt vanzelf uit wanneer het tijd is. Bovendien is de luchtkoeler voorzien van een handige handgreep en wieltjes, waardoor je het bijna elke kamer kunt gebruiken. Het is wel aan te raden om de aircooler in een wat kleinere kamer te gebruiken.


12. Interior Exclusive 

De mobiele Air Cooler en luchtbevochtiger met afstandsbediening van Interior Exclusive heeft een capaciteit van maar liefst 270 m³. De 80 watt air cooler is instelbaar in 3 verschillende standen en verspreidt een comfortabele stroom van frisse lucht. Extra handig zijn de meegeleverde afstandsbediening en de instelbare timerfunctie. Door de wieltjes is de luchtkoeler eenvoudig verrijdbaar. Het is een ventilator die lucht blaast over koud water of bevroren koelelementen en is daarom geen airconditioner. Door het water te verdampen wordt de luchtstroom van de ventilator bevochtigd. De grote voordelen van een aircooler tegenover een airconditioner zijn de lage kosten, het lage energiegebruik, geen speciale installatie of isolatie nodig en de mogelijkheid tot het bevochtigen van de lucht in droge gebieden.


13. Honeywell TC10PM

De Honeywell TC10PM zorgt voor een koelere kamer op warme zomerdagen, zonder vervelend lawaai te maken. Deze luchtkoeler is namelijk zeer stil, waardoor je alleen aan de frisse lucht merkt dat hij aan staat. De aircooler heeft een groot water reservoir van 10 liter, waar je water in doet. Dit water gebruikt de aircooler om koudere lucht rond te blazen dan een standaard ventilator. De TC10PM heeft maar liefst 3 standen, waarmee je de blaassnelheid bepaalt. Je bepaalt daarnaast zelf of je alleen de ventilator aanzet, of ook de extra koeling aanzet. Met de wieltjes aan de onderzijde rijd je de luchtkoeler eenvoudig naar de slaapkamer wanneer je ook graag ‘s nachts van koele lucht geniet. De combinatie van al deze gebruiksgemakken heeft ervoor gezorgd dat dit de beste Aircooler is volgens ons!

Laat een reactie achter