Wat is een Airfryer?

Een airfryer is een keukenapparaat dat de “gezondere versie” van de traditionele frituurpan. Met een airfyer, of ook wel heteluchtfriteuse genoemd, gebruik je hetelucht in plaats van frituurvet of -olie om gerechten te frituren. Sommige merken zeggen dat je met een airfryer tot wel 80% minder vet nodig hebt. Met een airfryer kun je naast frituren ook nog eens braden, bakken en grillen! Een airfryer is dus meer dan een hetelucht friteuse alleen. Wij hebben de beste airfryers op een rijtje gezet, zodat je de beste zult uitkiezen!

Waarom een airfryer?

Wil je graag gezonder snacken? Een hete lucht friteuse biedt uitkomst. Frituren met lucht; dat scheelt al gauw tot 80% vet. Makkelijk in gebruik en eenvoudig in onderhoud. Patat, kroketten, frikandellen, mini loempia’s … heerlijk! De airfryer is veel meer dan een friteuse-nieuwe-stijl. Je kan er ook in bakken, braden en grillen. Het ene moment maak je knapperige frites en snacks, het andere moment vlees- en visgerechten of grill je een zoete aardappel.

Geen luchtjes, makkelijk schoonmaken!

Een oude friteuse stoot flink wat vetlucht uit die dan dagenlang blijft hangen in je huis. De hete lucht friteuse maakt korte metten met hinderlijke geuren. Na afloop zet je de onderdelen van je hete lucht friteuse gewoon in de vaatwasser. Schoonmaken is dus een eitje. Alleen maar voordelen. En dan nog dit: onze hete lucht friteuse ziet er ook goed uit! Logisch want wij houden van mooi.


De beste Airfryers van 2021

 1. Philips Avance Airfryer XL HD9241/90
 2. Philips Avance Airfryer XXL HD9652/90 
 3. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90
 4. Princess Digitale Aerofryer XL 182020 
 5. Philips Viva Airfryer HD9220/00
 6. Princess 182050 Family Aerofryer XXL
 7. Inventum GF250HL
 8. Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL
 9. Aigostar Dragon Pro 30LDX
 10. Royalty Line
 11. Power Multi-Function
 12. Tefal Easy Fry EY4018
 13. Fryer XXL

1. Philips Avance Airfryer XL HD9241/90 (De beste Airfryer van 2019!)

Geniet van knapperige, gezonde friet en snacks tot wel 80% minder vet met de Philips Avance Airfryer XL HD9241/90. Dankzij de Rapid Air-technologie blijft de friet knapperig van binnen. Naast frituren is het ook mogelijk om vlees te braden, groenten te grillen of te stomen en taarten of pizza te bakken. Dankzij de Philips Airfryer XL ben je snel klaar en maak je een gezonde maaltijd voor het hele gezin zonder een vieze baklucht die in de keuken blijft hangen. De Airfryer heeft een capaciteit voor maximaal 5 personen (3 liter). Met het digitale scherm stel je makkelijk de temperatuur en de bereidingstijd in.

Gezond frituren
Met de Philips Airfryer maak je heerlijke snacks met tot 80% minder vet bij verse friet en 30% sneller dan met een traditionele frituurpan.

Diversiteit
Met de Philips Airfryer kan je frituren, grillen, bakken en braden. Om inspiratie op te doen wordt een receptenboekje meegeleverd met recepten van de Philips Chef.

Makkelijk in gebruik 
Met het digitale touchscreen stel je de bereidingstijd en temperatuur gemakkelijk in. Verder programmeer je met de slimme instelknop je meest gebruikte instellingen, zodat je snel en gemakkelijk jouw bereiding kan instellen.


2. Philips Avance Airfryer XXL HD9652/90 

De Philips Avance Airfryer XXL HD9652/90 met panverdeler is ideaal voor het bakken van (hartige) taarten, braden van vlees, het grillen van vis én frituren van verse frietjes. Door de unieke dubbele stervormige bodem wordt de hetelucht als een wervelwind door de Airfyer geblazen en wordt het overige vet verzameld onder de dubbele bodem. Hierdoor wordt het vet niet meer meegenomen in de luchtstoom, wat resulteert in frituren tot wel 90% minder vet en een perfect knapperig resultaat. Met zijn grote capaciteit is de Airfryer XXL geschikt voor het bereiden van complete maaltijden voor het hele gezin. Doordat je weinig tot geen olie hoeft toe te voegen heb je tevens veel minder last van nare geurtjes. Heb je weinig tijd? De Philips Airfyrer XXL is snel warm en zeer eenvoudig schoon te maken door de vaatwasser bestendige onderdelen. Dit is onze nummer 2 beste airfryer van 2021!

+ Inclusief mandje voor verse friet plus panverdeler om tegelijk verschillende gerechten te maken.
+ Extra groot gezinsformaat.
– Minder geschikt voor één of tweepersoonshuishoudens, kijk dan naar de HD9741/90


3. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is ideaal voor het bakken van (hartige) taarten, braden van vlees, het grillen van vis én frituren van verse frietjes. Door de unieke dubbele stervormige bodem wordt de hetelucht als een wervelwind door de Airfyer geblazen en wordt het overige vet verzameld onder de dubbele bodem. Hierdoor wordt het vet niet meer meegenomen in de luchtstoom, wat resulteert in frituren tot wel 90% minder vet en een perfect knapperig resultaat. Met zijn grote capaciteit is de Airfryer XXL geschikt voor het bereiden van complete maaltijden voor het hele gezin. Doordat je weinig tot geen olie hoeft toe te voegen heb je tevens veel minder last van nare geurtjes. Heb je weinig tijd? De Philips Airfyrer XXL is snel warm en zeer eenvoudig schoon te maken door de vaatwasser bestendige onderdelen.

Belangrijke kenmerken Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90:

+ De gezondste manier van frituren tot 90% minder vet, met een perfect knapperig resultaat.
+ Ook ideaal voor het grillen van vis, braden van vlees en bakken van taarten.
+ Verwijderd vet dat andere Airfryers laten zitten, door de Twin Turbostar technologie.
+ Gemakkelijk schoon te maken door de vaatwasmachinebestendige onderdelen.
+ Extra groot gezinsformaat.


4. Princess Digitale Aerofryer XL 182020 

Met de Princess digitale Aerofryer XL 182020 kun je voor je hele gezin gezond frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. Met zijn inhoud van 3.2 L kun je vijf porties frietjes tegelijkertijd lekker krokant bakken. Dankzij het digitale display en de acht voorgeprogrammeerde programma’s is eten bereiden in de Princess digitale Aerofryer XL snel en makkelijk. De ideale air fryer voor de drukke avonden wanneer je toch iets gezonds op tafel wilt zetten.

De Princess digitale Aerofryer XL combineert hete, circulerende lucht met de perfecte baktemperatuur zodat je met één apparaat kunt frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. Door deze High Speed Air Convention Technology is er geen olie nodig en is eten bereiden vrijwel reukloos. Naast acht voorgeprogrammeerde temperaturen is het ook mogelijk om zelf de temperatuur in te stellen voor het perfecte resultaat. Zo kan je ook gehaktballetjes, afbakbroodjes en quiches bakken in de Aerofryer.


5. Philips Viva Airfryer HD9220/00 – Hetelucht friteuse

Geniet van knapperige, gezonde friet tot wel 80% minder vet met de Philips Daily Collection. Dankzij de Rapid Air-technologie waarbij je bakt met lucht, krijgen etenswaren een knapperig korstje van buiten, maar blijven ze mals van binnen. Naast frituren is het ook mogelijk om vlees te braden, groenten te grillen of te stomen en taarten of pizza te bakken. Dankzij de Philips Airfryer ben je snel klaar en maak je een gezonde maaltijd voor het hele gezin zonder een vieze baklucht die in de keuken blijft hangen. De Airfryer mand heeft een capaciteit voor maximaal 3 personen (800 gram).


6. Princess 182050 Family Aerofryer XXL – Heteluchtfriteuse – 5,2L

De luxueuze Princess 182050 Digitale Family Aerofryer heeft een mand met een extra grote diameter van 24 cm zodat hij ideaal is om ook cakes, quiches en taarten te bereiden. Daarnaast kan je door zijn extra grote inhoud van 5.2 liter genoeg frietjes bakken voor je hele gezin of een complete maaltijd in een keer bereiden. De ideale Aerofryer voor de drukke avonden wanneer je toch iets gezonds op tafel wilt zetten.


7. Inventum GF250HL – Hetelucht Friteuse

Geen frituurvet, maar toch heerlijke frites en snacks met een lekker, knapperig korstje? Met deze compacte Inventum hetelucht friteuse is het mogelijk! Je frituurt niet met vet, maar door middel van het heteluchtsysteem. Hierdoor is je maaltijd een stuk minder vet. Naast frituren is de friteuse ook geschikt voor grillen, roosteren en bakken. De hetelucht friteuse met 2,5 liter inhoud is voorzien van twee handige draaiknoppen. Hiermee stel je gemakkelijk de temperatuur en de uitschakeltimer in. Daarnaast zijn de friteuses gemakkelijk schoon te maken; zowel de pan als de frituurmand met anti-aanbaklaag kan in de vaatwasser gereinigd worden.


8. Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL – Hetelucht Friteuse

De Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL is een air fryer waarmee je zonder vet de lekkerste maaltijden kunt bereiden. Je kunt hem gebruiken voor het bakken van de lekkerste friet en snacks, maar je kunt er tevens allerlei verschillende maaltijden in bakken, braden en grillen.

Multifunctioneel

Met de Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL kun je tot vijf porties friet tegelijkertijd bereiden, dankzij de ruime inhoud van 3.2 liter. Het is zelfs mogelijk allerlei maaltijden in deze air fryer bereiden! Je kunt er namelijk in grillen, roosteren, bakken en braden. Zo kun je bijvoorbeeld broodjes afbakken of een taart bakken in de Crispy Fryer XL, maar ook kippenpootjes, aardappeltjes of vis kunnen erin worden bereid.

Hetelucht circulatie voor gezondere bereiding

De Tristar FR-6990 Crispy Fryer XL werkt door middel van snelle circulatie van hete lucht. Hierdoor kun je allerlei gerechten bereiden met een klein beetje olie of zonder olie. Hierdoor zijn de gerechten veel minder vet en een stuk gezonder. Een extra voordeel is dat er geen doordringende frituurlucht vrij komt. Dankzij de oververhittingsbeveiliging en de hittebestendige behuizing is de air fryer veilig in gebruik.


9. Aigostar Dragon Pro 30LDX – Airfryer – Hetelucht Friteuse

De Aigostar Dragon Pro heeft een inhoud van 3.2 liter. Hiermee is de airfryer groot genoeg om 900 gram frietjes te bakken zonder de toevoeging van olie, extra gezond dus.

+ Na gebruik schakelt de airfryer automatisch uit.
+ Beschikt over een warmhoud functionaliteit.
+ Door de cool touch handgreep en de cool wall, blijft de airfryer aan de buitenkant koel.
+ De kom is uitneembaar, dus gemakkelijk te reinigen.


10. Royalty Line hetelucht friteuse Deluxe

Met de Royalty Line hetelucht friteuse kan je lekkerste maaltijden grillen, opwarmen en bakken. De friteuse is in bezit van de unieke air technologie en een timer. Het frituurmandje is voorzien van een anti-baklaag en de friteuse is BPA-vrij.


11. Power Multi-Function – hetelucht friteuse

Power heteluchtfriteuse Multi-Function is het 9-in-1 keukenwonder dat pannen, friteuses, roterende grills, ovens, dehydrators, magnetrons en nog veel meer kan vervangen. Frituren, dehydrateren, grillen, braden, bakken, gratineren, roosteren, verwarmen, koken, dit keukenwonder zet 1.800 watt megapower in.
Power Multi-Function is de eerste hetelucht friteuse die al deze functies in één apparaat combineert.

Dankzij de nieuwste AirFlow-technologie wordt uw voedsel op drie niveaus tegelijkertijd bereid en alleen met hete lucht. Dit bespaart u tot wel 80% vet vergeleken met andere keukenapparatuur, supergezond. Met het Easy-Touch-Display kunt u uw maaltijd bereiden met slechts één druk op de knop. 8 automatische programma”s zijn al voorgeprogrammeerd voor u, maar u kunt natuurlijk ook de duur en temperatuur handmatig instellen.


12. Tefal Easy Fry EY4018 – Heteluchtfriteuse

Een nieuwe heteluchtfriteuse om knapperige en smaakvolle gefrituurde ingrediënten te bereiden met geen of minimaal gebruik van olie*.

De Tefal Easy Fry EY4018 is de gezondere oplossing voor jouw dagelijkse knapperige, gefrituurde gerechten gemaakt met een Tefal airfryer. Frituur, bak, grill en braad jouw favoriete ingrediënten met weinig tot geen olie. De ‘3D Air Pulse Technology’ zorgt voor een cyclonische stroom van hetelucht en draagt bij aan een onweerstaanbare knapperige buitenkant en zachte binnenkant van ieder ingrediënt.

Geniet met het grootste gemak van een grote variatie aan gerechten, dankzij de 8 automatische programma’s: friet, karbonade, garnalen, cake, pizza, vis, grillen en braden. Weinig tot geen olie nodig* om al jouw favoriete gerechten te frituren, bakken, grillen en braden. Van krokante kippenkluifjes, tot chocolade-muffins en van knapperige frietjes tot heerlijke garnalenhapjes. Kies het gerecht en de Easy Fry doet de rest!

Het exclusieve ontwerp van de binnenpan maakt dat de Easy Fry een compacte heteluchtfriteuse is, maar wél een XL capaciteit heeft. Daarnaast heeft de Tefal Easy Fry een modern ontwerp door de RVS behuizing en een groot digitaal bedieningspaneel. De temperatuur kan zeer nauwkeurig worden ingesteld van 80°C tot 200°C voor perfecte resultaten, iedere keer weer.

 • Met temperatuurinstellingen tussen de 80 en 200 graden
 • Met 8 verschillende automatische programma’s
 • Met een timer die tot 60 minuten kan worden ingesteld en geluidssignaal

13. Hetelucht friteuse/ Fryer XXL / Mini oven (12L)

Schitterende hete lucht friteuse van Cuisinier Deluxe
Gezond, lekker en super eenvoudig in gebruik en tot 80% minder vet. Dat allemaal in een prachtig design!

Laat een reactie achter