Gamen op je telefoon is in een veel hoger tempo verbeterd dan enige technologie die ervoor kwam. Android spellen lijken elk jaar nieuwe hoogten te bereiken. We zien steeds meer premium game releases die uitdagen wat telefoons technisch gezien kunnen, en zelfs free-to-play games worden steeds beter. Om eerlijk te zijn heeft de telefoon een aantal redelijk indrukwekkende game titels beschikbaar. Sommige daarvan concurreren zelfs met console en PC spellen of zijn samen met de telefoon games ook op PC en console verkrijgbaar.

Zonder verder oponthoud, hier zijn de beste Android spellen die in 2022 beschikbaar zijn. Dit zijn de beste van de beste, dus de lijst zal niet zo vaak veranderen, tenzij er iets heel populairs langskomt!

Apex Legends Mobile

Apex Legends Mobile kwam uit in 2022 en sloeg meteen aan. Het is een battle royale shooter in hetzelfde genre als Fortnite en PUBG New State. Deze kwam echter relatief gepolijst uit de bus, met een uitstekende besturing, een paar verschillende spelstanden en interessantere vaardigheden. De basis battle royale speltype bevat 60 spelers verdeeld over 20 squads. Er is ook een gerangschikte variant, samen met een team deathmatch mode. Je ontgrendelt nieuwe Legends naarmate je speelt, en elke Legend heeft zijn eigen set vaardigheden. Het is nieuw, dus een beetje licht, maar het kreeg meer dan tien miljoen downloads in zijn eerste maand.

Call of Duty

Het spel heeft zowel een gewone FPS online PvP modus als een battle royale voor 100 spelers. Dat plaatst het in een zeldzame categorie waarin het battle royale doet zoals PUBG Mobile, maar ook gewone FPS PvP zoals Critical Ops of Modern Combat. Er is verrassend veel te doen, en de gameplay-mechanieken zijn solide en soepel.

Genshin Impact

Genshin Impact is een actie RPG spel. Het kreeg bij de release alom bijval van de critici voor zijn indrukwekkende beelden en uitstekende gameplay. Het lijkt en gedraagt zich een beetje als Zelda: Breath of the Wild, maar niemand lijkt dat echt erg te vinden. Het spel heeft wel een party systeem, en je roept nieuwe personages op via een gacha systeem dat lijkt op andere gacha’s. Maar de visuele elementen, de spelmechanismen en de volledig open wereld (compleet met zweefvliegtuig) zorgen ervoor dat het spel veel minder beperkend aanvoelt dan de meeste in het genre.

Tenzij de ontwikkelaar deze verknoeit, moet het nog lang uitstekend blijven. Er is werkelijk niets anders als dit spel op je telefoon, en je kunt het ook op PC of PlayStation spelen met dezelfde opgeslagen gegevens, ook al is het in het begin vervelend om in te stellen.

GRID Autosport

GRID Autosport lanceerde in 2019 en werd meteen een van de beste racespellen voor Android. Het is een premium spel zonder in-app aankopen of reclame, een zeldzaamheid in deze ruimte. Het spel heeft ook uitstekende graphics, een uitstekende besturing, ondersteuning voor hardware controllers, tonnen inhoud om door te spelen, tonnen auto’s om vrij te spelen, en een verscheidenheid aan racestijlen.

Het spel is een beetje duur, en het mist wat kleinere dingen die racefanaten graag willen, maar verder is het een van de beste race-ervaringen in de Play Store. Het wordt niet vaak bijgewerkt, wat niet ideaal is, maar het krijgt genoeg om het actueel te houden. Riptide GP en de Asphalt serie zijn ook geweldige racespellen.

Dit spel is niet gratis te downloaden, dus zorg voor een google play card bijvoorbeeld.

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift is een 5v5 MOBA spel. Vroeger had Mobile er een heleboel, maar de laatste jaren vielen er een aantal een beetje af. League of Legends: Wild Rift is op dit moment aantoonbaar het beste van het stel. Wedstrijden duren ongeveer 15-20 minuten en dat is wat lang voor een mobiele MOBA. Het spel is echter leuk, je kunt geen overwinningen kopen, en de ontwikkelaars lijken van plan ervoor te zorgen dat dit spel in balans blijft.

Het is niet perfect. Casual spellen hebben soms onevenwichtige teams en dat kan frustrerend zijn. Er is echter niet veel aan te doen. Dit is een ijzersterke MOBA in een genre waar al een paar jaar niets meer consistent is.

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra is een van de nieuwere Android spellen op deze lijst. Het is een online battler die qua omvang lijkt op spellen als Hearthstone. Spelers verzamelen kaarten en helden, en bouwen dan dekken uit die kaarten en helden. Vervolgens strijd je online tegen tegenstanders. Het spel haalt zoveel mogelijk willekeur weg en dat leidt tot een goede spelervaring in het algemeen. Het spel bevat 24 kampioenen, een heleboel kaarten, en je kunt ook vrienden uitnodigen om met je te duelleren. Hearthstone heeft deze lijst lange tijd getooid, maar het is tijd voor een nieuwe kampioen in deze ruimte.

Levelhead

Levelhead is een nieuwe game van Butterscotch Shenanigans, dezelfde ontwikkelaar van Crashlands. Crashlands stond een goede twee of drie jaar op deze lijst, en we verwachten dat Levelhead hier ook nog wel een tijdje zal staan. Het is een game met 90 levels, een verrassend bevredigende besturing, en een paar uitstekende humor. Deze onderscheidt zich echter van de anderen door zijn werkelijk uitstekende custom-level building. Spelers kunnen levels bouwen en ze naar het spel uploaden. Andere spelers downloaden ze en de populairste belanden in de prestigieuze kluis van het spel.

Bovendien heeft het spel speedrunning mogelijkheden en heeft elk level zijn eigen klassement (zelfs de zelfgemaakte). Tenslotte is het spel cross-platform met cloud saves. Ook dit spel is niet gratis, maar met een google play card 15 euro kan je hem hoe dan ook kopen!

Nintendo games

Nintendo heeft een behoorlijk aantal Android spellen en ze zijn allemaal behoorlijk. Met Super Mario Run hebben ze één premium spel. Velen vonden de prijs ervan te hoog. Mechanisch gezien is het echter een van de beste games voor op de telefoon. Nintendo heeft ook een paar gratis-te-spelen mogelijkheden, waaronder Fire Emblem Heroes (strategie RPG) en Animal Crossing: Pocket Camp (simulatie).

Nintendo voegde Dragalia Lost toe aan het repertoire in september van 2018, evenals Dr. Mario World in 2019. Tot slot is Mario Kart Tour de op een na grootste mobiele spelrelease aller tijden, alleen na Call of Duty: Mobile. Nintendo’s spellen kunnen soms wat ruw rond de randen zijn, maar ze bieden allemaal relatief leuke en degelijke ervaringen.

The Room

The Room is een serie van vier puzzelspellen. Het was de eerste franchise die het puzzelgenre echt goed deed op de telefoon. Het nieuwste spel in de The Room serie is net zo’n grote hit als zijn voorgangers en ze blijven tot de beste Android spellen behoren. The Room is een serie ontsnappingspuzzel spellen. Elke kamer heeft een stel geheimzinnige voorwerpen. Je doel is de puzzels op te lossen en eruit te komen. Spelers gaan van kamer naar kamer om nog meer unieke voorwerpen te vinden en de puzzels op te lossen tot ze het spel winnen.

Het nieuwste, The Room: Old Sins, bevat cloud saving, Google Play Games prestaties, en zelfs een klein verkenningselement. Dat onderscheidt het van de pure puzzelervaring van de eerste drie spellen. Je kunt met geen van deze spellen de fout in gaan. Ze zijn allemaal erg goed.

Sky: Children of Light

Sky: Children of Light is een uitstekend avonturenspel uit 2020. Het spel bevat zeven werelden die je kunt verkennen, een verscheidenheid aan personage-aanpassingen om eruit te zien hoe je wilt, werkelijk uitstekende graphics, en een van de meest unieke sociale ervaringen bij welk spel dan ook. Je kunt in het spel met spelers communiceren zonder spraak- of chat (hoewel chats wel mogelijk zijn). Spelers krijgen je aandacht om je te brengen waar je heen moet door je hand te grijpen en je mee te nemen.

Laat een reactie achter