Wat is een boxspring?

Boxspring bedden zijn in Nederland sinds de eeuwwisseling de meest verkocht bedden. Van origine zijn boxspring bedden – inmiddels afgekort tot boxspring – hotelbedden en worden ze nog steeds veel (bijna altijd) in hotels gebruikt. Dit komt voornamelijk door het opmaak gemak en omdat de kans op beschadigingen minimaal is.

Een boxspring is feitelijk een gestoffeerde matrasdrager maar door achterwanden, voeteneinden etc. kan je er een compleet bed van maken. Een boxspring wordt bijna altijd in combinatie met een pocketveer matras geleverd, maar kan in principe met elk type matras een prima combinatie vormen. Vandaar de naam die je veel tegenkomt in reclames: een boxspringcombinatie.

Hoe is een boxspring samengesteld?

De benaming boxspring komt uit het Engels en is simpel gezegd een bak met veren (box spring). Deze beklede box met veren is de fundering voor het matras en staat op poten van metaal of hout. In feite is het een verhoogde bedbodem. In de box zitten bonell veren of pocketveren. Bonell veren zijn groter en grover dan pocketveren  waarbij iedere veer in een apart zakje (pocket) zit. Op de stalen veren worden afdeklagen gelegd zodat de veren niet meer voelbaar zijn. Dit kunnen laagjes polyether, koudschuim of latex zijn.

De 10 beste boxsprings:

  1. Boxspring Bravo
  2. Boxspring Premium
  3. Boxset antraciet
  4. Boxspring Berlijn
  5. Spectra Boxspring
  6. Boxspring Victory
  7. Boxspring Elektrisch
  8. Boxspring luxury hotel
  9. Boxspring Hotel
  10. Boxspring Amsterdam DELUXE

1. Boxspring Bravo – Pocketvering – Stof Antraciet

Voordelige Boxspring Bravo tegen de scherpste prijs. Dit inclusief topmatras en gratis bezorging!
Kwalitatief goed pocketvering matras met 9 comfortzones met een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg.


2. Boxspring Premium

Deze luxe harde boxspring is gestoffeerde met een luxe stof.

Eigenschappen:

• Totale hoogte boxspring : 30 cm hoog.
• Hoogte Pootjes: 14 cm
• Kwalitiet : Massief plaatwerk afgewerkt met comfort foam
• De Premium Box wordt geleverd inclusief 6 kunststof pootjes.


3. Boxset antraciet met Comfort Foam Matras

De boxset is leverbaar in de kleur antraciet. De Boxset is van goede kwaliteit massief harde box met comfort foam matras. De hoogte van de box is circa 30cm en de harde box is gestoffeerd met een luxe stof antraciet.

Eigenschappen:

• Kleur : antraciet
• Hoogte box : 30 cm hoog
• Kwalitiet : Massief plaatwerk afgewerkt met comfort foam
• Door de luxe PU-leder is deze box Hygiënisch en anti-allergisch.
• Deze luxe harde box is gestoffeerde met een luxe Pu-leder.


4. Boxspring Berlijn

Deze complete boxspring Berlijn bevat harde onderboxen, zwarte kunstof pootjes en een gestoffeerd hoofdbord. Bij de maat 90×200 en 140×200 bevat de boxspring 1 groot pocket matras en 2 onderboxen. Bij de overige maten bevatten de boxsprings twee pocketmatrassen. Een pocket matras heeft thermisch geharde veren die elk in een apart zakje zitten en onafhankelijk kunnen bewegen, zo kan het matras zich beter aan uw lichaam aanpassen zodat je een ultiem slaapcomfort ervaart! Deze boxspring Berlijn heeft zijn eigen stofcollectie en is te verkrijgen in 4 toegankelijke kleuren passend bij ieder interieur. De boxspring wordt geleverd met een strak hoofdbord. Je kunt kiezen uit diverse breedte en lengte maten, uw gewenste lengtemaat kies je eenvoudig in het bestelmenu.

Eigenschappen:

• Materialen: 4 kleuren hoogwaardige stof
• Maten:90 x 200,140 x 200, 160 x 200, 180 x 200
• Garantietermijn: 1 jaar
• Totale hoogte vloer – incl. standaard topper: 56 cm
• Totale dikte matras:20 cm
• Dikte standaard topper: 4 cm
• Hoogte hoofdbord: 106 cm met dikte 6,0 cm
• Matras
• Pocketmatras met 298 veren per m2 afgewerkt met koudschuim SG25. Totale dikte van het matras is 20cm


5. SPECTRA – Boxspring + TV LIFT

De box: SleepNext vlakke Stevige boxen van hoge kwaliteit dat een goede ondersteuning geeft aan het Pocket 7 zone matras. Verder is de box mooi rondom gestoffeerd. Onder de box zitten 6 poten.

Matras: De 21 cm dikke matrassen zijn pocket geveerd met 7-zone die zijn afgedekt met een 4 cm comfortschuim aan beide zijden. De matrassen zijn aan beide zijden te beslapen. Het matras is medium hard. Draai de matrassen regelmatig om, hier door heeft u het langste plezier en blijft de ondersteuning goed.

Topper: De 7 cm dikke topper wordt geleverd met een hoogwaardige kern van Comfortschuim. Om de kern zit een hoes die er af te halen is en te wassen op 30 graden. De topper zal standaard worden geleverd in dezelfde maat als de totale boxspring.

Hoofdbord: Het hoofdbord maakt het design compleet. Deze is rondom gestoffeerd met een hoogwaardige meubelstof. Door de handige koppel set wordt het hoofdbord makkelijk gekoppeld met de boxen. Het hoofdbord is met luxe blokken en met een plint helemaal mooi afgewerkt.

TV LIFT: Het voetbord en TV lift systeem wordt nu werkelijkheid. Het is geen onbetaalbare luxe maar juist een Luxe dat betaalbaar is in combinatie met een goede boxspring! Het voetbord wordt voorzien met een Lift systeem dat tot 32inch Led TV’s aan kan. Het wordt geleverd met een draadloos remote.

Eigenschappen:

• Vlakke boxen
• Hoofdbord breedte: 20 cm breder dan het bed
• Hoofdbord dikte 10 cm
• Hoofdbord hoogte 112 cm
• Pocketvering matras met comfortschuim afdekking
• Matras hoogte 21 cm
• Topper hoogte: circa 7 cm
• Topper van hoogwaardig Comfortschuim
• Licht Antraciet grijze stoffering
• Lig hoogte ongeveer 60 cm
• Kleur poten zwart
• Tot 100 kg belastbaar
• Comfort: medium


6. Boxspring Victory – Kunstleer – Black

Voordelige Boxspring Victory tegen de scherpste prijs. Dit inclusief topmatras en gratis bezorging! De boxspring Victory is verkrijgbaar in 21 verschillende maten en 18 verschillende stof/kleuren.

Pocketvering matrassen worden geleverd in de medium variant. Deze zijn geschikt voor een gewicht tot ca. 95 kg. Voor een gewicht boven 95 kg adviseren wij een pocketvering matras.
Topmatras:
Het Topmatras wordt geleverd met een kern van kwalitatief hoogwaardig Koudschuim en is totaal ca. 4 cm dik. Koudschuim heeft als sterke eigenschap dat het een open celstructuur heeft. Hierdoor heeft het een goede vochtregulatie, ventileert het goed en is het veerkrachtig. Daarbij komt in Koudschuim geen kuilvorming voor. Het gaat hierdoor extra lang mee en zorgt voor een heerlijk slaapcomfort. Eventueel kan hier ook een traagschuim topmatras bijgeleverd worden.


7. Boxspring Elektrisch – 7 zones – Koudschuim topmatras – Stof Antraciet

Elektrische Verstelbare Boxspring King is een complete boxspring inclusief hoofdbord met knopen en een koudschuim split-topmatras. Zowel het hoofdeind als het voeteneind zijn beide afzonderlijk en samen elektrisch verstelbaar.

Elektrisch verstelbare Boxen:
Door middel van een extra verlaging aan de boxspring is het elektrische frame uit het aanzicht weggewerkt. De Boxen zijn met een 5 cm dikke laag schuim extra uitgevoerd zodat het matras goed kan ventileren.

Pocketvering Matrassen:
Hierbij worden Pocketvering Matrassen van ca. 21 cm meegeleverd, 300 veren m2 en 7-zones. Dit met de medium hardheid tot een geadviseerd maximum gewicht van 100 kg.

Split-topmatras:
Het split-topmatras wordt geleverd met een kern van kwalitatief hoogwaardig Koudschuim en is totaal ca. 7 cm dik. Koudschuim heeft als sterke eigenschap dat het een open celstructuur heeft. Hierdoor heeft het een goede vochtregulatie, ventileert het goed en is het veerkrachtig. Daarbij komt in Koudschuim geen kuilvorming voor. Het gaat hierdoor extra lang mee en zorgt voor een heerlijk slaapcomfort. Eventueel kan hier ook een traagschuim topmatras bijgeleverd worden.


8. Boxspring Basic Zwart met luxury hotel topper

Deze mooie boxspring blinkt uit in zijn prijs kwaliteitsverhouding. Deze boxspring is uitgevoerd in stof met de kleur zwart. De boxspring is opgebouwd uit 2 harde boxen met 2 geveerde matrassen. De matrassen zijn uitgevoerd in de dezelfde kleur als de boxen en het hoofdbord. Verder heeft een mooie luxury sleeptime hotel topper. Deze is lekker zacht en zit aan de kanten van de boxspring vast met elastieken De boxspring is uitgevoerd met alu kleurige pootjes. Bevalt de boxspring niet? Maak gebruik van onze 14 dagen niet goed geld terug garantie.


9. Boxspring Hotel – Incl 7 zones Pocketvering matras

Uit de collectie van Bed4less komt dit complete Boxspringset Hotel, een luxe 2 persoons complete boxcombinatie, inclusief twee luxe harde hotelboxsprings. Een gestoffeerd hoofdbord en nu met een comfort foam matras met afristbare tijk. Je hebt ook de keuze uit een ander type matras voor een meerprijs.

Met de matras Pocketvering 7-zones van Bed4less wordt je uitgerust wakker dankzij de goede ventilatie. Dit matras heeft 7 zones ter hoogte van schouders en heupen, waardoor je de juiste ondersteuning krijgt. Deze pocketvering matras blinkt uit in zijn uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Door zijn 300 tonvormige veren en comfortfoam afdichting is dit matras een garantie voor een perfect nachtrust.

De matras is afgewerkt met luxe comfortfoam wat deze matras een uitstekende veerkracht geeft! Dankzij de 7 zones veren die in deze matras zijn aangebracht biedt de matras een geweldige comfort.

Een pocketvering matras is opgebouwd uit metalen veren elk verpakt in een zakje oftewel pocket. Deze pockets kunnen los van elkaar bewegen. Er zijn zogeheten 5 en 7-zone pocketvering matrassen. Elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel. Per zone wordt gebruik gemaakt van verschillende type pocketveren. Hierdoor wordt de wervelkolom in haar natuurlijke vorm ondersteund. Dit geldt ook voor de onderrug.


10. Boxspring Amsterdam Deluxe Antraciet

De nieuwe boxspring Amsterdam Deluxe van Zaansebedden is ideaal voor elke slaapkamer!

Boxspring Amsterdam Deluxe is een zeer stijlvolle en schikt over een mooi design.
All onze collecties zijn de nieuwste trends op zijn tijd.
Door zijn schitterende stiksels op zijn hoofdbord straalt deze een luxe uit.
Door zijn comfort geeft deze boxspring een ideale nachtrust.

1 reactie

Laat een reactie achter