Een boxspring biedt ondersteuning voor het eigenlijke matras waarop je slaapt, het maakt het in- en uitstappen gemakkelijker en het vermindert ook de slijtage van je matras. Omdat deze stevige ondermatrassen een grote rol spelen voor de kwaliteit van je slaap, moet de keuze voor een boxspring zorgvuldig worden gemaakt. Lees snel verder voor tips, die je moet overwegen voordat je een aankoop doet. Boxsprings hebben dezelfde afmetingen als gewone matrassen en zijn verkrijgbaar in de maten eenpersoons, twijfelaar, tweepersoons, queen size en king size. Als je niet zeker weet welke maat jouw matras heeft, meet deze dan goed op.

Kijk wat de gewenste hoogte voor je bed is

slaapkamer-bruin

Een voordeel van een boxspring van bijvoorbeeld Beddenleeuw is de extra hoogte voor je bed. Dit betekent echter wel dat je rekening moet houden met de totale hoogte van zowel de boxspring als het matras. De twee meest voorkomende hoogtes voor een boxspring zijn een standaard 20 centimeter boxspring en een dunnere boxspring van 10 centimeter. Met de populariteit van traagschuim matrassen en luxe matrassen met een hoog profiel, kan de toevoeging van een gemiddelde boxspring van 20 centimeter je bed vrij hoog maken.

Heeft je bed al de gewenste hoogte, zoek dan naar een dunnere boxspring. Hoewel de onopvallende boxspring veel kleiner is, biedt hij nog steeds dezelfde ondersteuning en duurzaamheid als de boxspring van 20 centimeter. De hoogte van je boxspring heeft op geen enkele manier invloed op de prestaties van het matras. Het is slechts een kwestie van voorkeur en esthetische waarde.

Kies tussen een gedeelde boxspring of een standaard boxspring

Terwijl een standaard boxspring als één geheel wordt geleverd, bestaat een gedeelde boxspring in twee delen om zo beter bij de maat van het matras te passen. In tegenstelling tot een matras kan een boxspring niet worden samengedrukt om door smalle gangen en deuropeningen te passen. Als je een queen size bed of groter hebt en smalle gangen in huis, moet je mogelijk een gedeelde boxspring voor een queen size matras kopen. Een gedeelde boxspring kost wel iets meer dan een standaard model; het gemak waarmee ze kunnen worden verplaatst, maakt de extra kosten het wel waard. Een gedeelde boxspring heeft wel ondersteuning nodig in het midden van het bedframe, dus zorg ervoor dat je bedframe geschikt is voor dit type boxspring.

Kies er een, die bij je bedframe past

vakantiehuis-slaapkamer-italie

Kies een boxspring, die goed op je bedframe past. Als je een ouder stijf frame hebt, controleer dan of de boxspring erin kan schuiven of erop kan rusten. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je bedframe stevig is en goed op de boxspring aansluit. Als je je bed gewoon niet in je bedframe kunt leggen, onthoud dan dat je boxspring ook op de vloer kan rusten. Bij het gebruik van een boxspring is een bedframe niet persé nodig.

Selecteer materialen, die bij jouw levensstijl passen

Boxsprings zijn meestal gemaakt van hout en bevatten een stalen wapening om zo stevigheid te bieden. Aan de zijkanten is een dikke stof, tijk genaamd, aangebracht en aan de bovenkant is een slipvaste stof toegevoegd. De onderkant is bedekt met een stofbarrière.

Boxsprings zijn er in vele soorten waaronder boxsprings met dicht geweven hypoallergene stoffen, biologische stoffen en natuurlijke vulstoffen. Matrassen en boxsprings zijn ideale broedplekken voor huisstofmijt en allergenen. Als je allergisch bent, kies dan voor een boxspring met een allergiewerende hoes om zo de kans op een allergie-aanval te verkleinen. Andere opties zijn boxsprings, die zijn ontworpen voor specifieke behoeften zoals extra ondersteuning voor mensen met rugklachten.

Als je een goedkope boxspring tegenkomt, die erg lijkt op een duurdere, lees dan eerst de kleine lettertjes. Er kunnen grote verschillen in het type veren, vezels of andere delen van de boxspring zijn.

Kijk naar een bijpassende boxspringset

kleine slaapkamer

Kijk altijd goed naar de boxspringset. Vaak verkopen fabrikanten combinaties van matrassen en boxsprings tegen een voordelige prijs. Met deze pakketaanbiedingen is het mogelijk om een boxspring voor aanzienlijk minder dan de verkoopprijs in de winkel te krijgen. Bovendien valt de set mogelijk onder dezelfde garantievoorwaarden, waardoor het onderhoud eenvoudig en betaalbaar is.

Laat een reactie achter