De beste combimagnetrons ontdooien niet alleen jouw voedsel, maar kunnen ook veel sneller dan de meeste conventionele ovens jouw voedsel grillen en bakken.

Ze hebben meestal een breed scala aan functies en sommige hebben zelfs automatische programma’s voor het braden van een hele kip of het bakken van meringues. Maar ze kunnen soms helaas wel groter en duurder zijn dan gewone magnetrons.

Onze professionele handleiding kan je helpen beslissen of je echt een combimagnetron nodig hebt en helpt je om een aantal belangrijke zaken te overwegen, waaronder hoeveel geld je moet uitgeven aan dit apparaat en op welke functies je moet letten. Zo kun jij de beste combimagnetron kopen.


De beste combimagnetrons

 1. Sharp R-961INW
 2. ETNA ECM153WIT 
 3. Inventum MN305C
 4. Samsung MC35J8055KT
 5. Inventum MN255C  
 6. Samsung MC28H5015AW
 7. Severin MW 7893
 8. Siemens CM585AMS0 iQ500
 9. Samsung MC32K7055CK
 10. Sharp R-971STW

1. Sharp R-961INW

De Sharp R-961INW Combi-magnetron heeft een inhoud van 40 liter. Deze combimagnetron met 6 vermogenniveau’s heeft een oven en grill-functie. Met keuze uit 14 automatische programma’s, waaronder 10 ontdooiprogramma’s, kun je hier diverse gerechten mee bereiden! De afmetingen zijn (hxbxd) 36.8 x 55 x 53.7 cm.


2. ETNA ECM153WIT 

De ETNA ECM153WIT combi-magnetron is een veelzijdig en veilig keukenapparaat waarmee je op een efficiënte manier kookt. Het is een combi tussen oven en magnetron. Met deze combimagnetron ontdooi je je eten snel en warm je kant-en-klaar-maaltijden in een handomdraai op. Daarnaast beschik je over een oven die ideaal is voor het klaarmaken van pizza’s en ovenschotels. De digitale timer geeft de tijd overzichtelijk weer en is tevens te gebruiken als kookwekker.


3. Inventum MN305C


Deze mooie Inventum Combi-magnetron MN305C heeft een magnetronvermogen van 900 Watt en een grillvermogen van maximaal 1100 Watt. Heteluchtvermogen maximaal 2500 Watt. Inhoud is 30, en een zilveren kleur. De magnetron heeft 5 standen en de combinatie 4. 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s zoals een ontdooifunctie die is in te stellen op gewicht of op tijd. De bediening vindt plaats d.m.v. draaiknop en druktoetsen. Ook is de bediening volledig Nederlands.


4. Samsung MC35J8055KT

Het verwarmen en bereiden van je maaltijden wordt nog gemakkelijker en leuker met deze combimagnetron. Van zelfgemaakte verse yoghurt tot aan het perfect grillen van kip en gezonder frituren met de Slim Fry technologie. De afmetingen zijn 40.3 x 52.6 x 47.7 cm (HxBxD) en met een inhoud van 35 liter en een draaiplateau van 38cm biedt deze voldoende ruimte voor grotere borden en ovenschalen. Daarnaast maak je de magnetron ook gemakkelijk schoon vanwege de keramische binnenwanden die zorgen voor meer hygiëne.


5. Inventum MN255C  

De Inventum Combi-magnetron MN255C heeft een magnetronvermogen van maximaal 900 watt en een grillvermogen van 1000 Watt. Inhoud bedraagt 25 liter. Deze magnetron heeft 5 standen en op de combinatiestand 4 standen (grill/hete lucht). Bediening geschiedt eenvoudig d.m.v draaiknoppen en druktoetsen. De bediening is volledig Nederlands. De digitale timer is tot 95 minuten instelbaar.


6. Samsung MC28H5015AW

Samsung MC28H5015AW is een combi-magnetron met heteluchtoven, grill, magnetron met een inhoud van 28 liter en een fraaie witte kleur. De MC28H5015AW heeft onder andere een uitschakelbaar draaiplateau met een diameter van 34 cm. Deze combi-magnetron is bijna een volwaardige oven en slimme magnetron die beschikt over 5 ontdooiprogramma’s, 30 kookprogramma’s waaronder een yoghurt en deegprogramma en een voorverwarm- en warmhoudfunctie. Verder heeft de combi-magnetron handige design opties en sensoren zoals keramische binnenwanden en een hittesensor.


7. Severin MW 7893 Magnetron 

Deze Severin MW7893 retro-design magnetron met grillfunctie heeft een inhoud van 20 liter en een draaiplateau met een diameter van circa 25,4 cm. Verder heeft de combimagnetron 8 automatische kookprogramma’s, 5 vermogensstanden en een Quick-start knop voor vol vermogen. De magnetron- en grillfunctie kunnen zowel gecombineerd als afzonderlijk van elkaar worden gebruikt.


8. Siemens CM585AMS0 iQ500 (Inbouw combi magnetron)

De Siemens CM585AMS0 is een 45 cm hoge inbouw combimagnetron die geschikt is voor ontdooien, opwarmen en bereiden van gerechten. De combimagnetron heeft een inhoud van 44 liter en heeft een mooi strak design. Met de 15 automatische programma’s van cookControl15 weet je zeker dat je de lekkerste recepten op tafel zet. cookControl15 bestaat uit 4 ontdooiprogramma’s, 3 kookprogramma’s met de magnetronfunctie en 8 programma’s voor de combinatiefunctie. De combi-magnetron is eenvoudig te bedienen via het lcd-display en de verlichte lightControl-draaiknop. Met de ‘snel voorverwarm’-functie verkort je de kooktijd en kan je sneller genieten van jouw maaltijd. Meegeleverd: hoog rooster, vlak rooster en een draaiplateau.


9. Samsung MC32K7055CK

De Samsung MC32K7055CK is een ruime combi-magnetron met 32L vulling. De geavanceerde magnetron oven beschikt over een magnetron functie, oven functie en een grill. Het draaiplateau heeft een diameter van 34.5 cm, dus voldoende ruimte voor je bord of een ovenschaal. Daarnaast maak je de magnetron gemakkelijk schoon vanwege de keramische binnenwanden.


10. Sharp R-971STW

Met de Sharp R-971STW combimagnetron zijn jouw restjes nooit koud van binnen en verbrand aan de rand. Dankzij inverter technologie warmt je gerecht gelijkmatig op door met constante microgolven te verwarmen in plaats van met tijdelijk veel en dan minder. Ook warmt je eten sneller op en verliest het minder vocht. Wanneer je zeker wil zijn van een malse, niet uitgedroogde maaltijd selecteer je sensorkoken. Sensoren meten tijdens het opwarmen de vochtigheid en passen de instellingen hierop aan. De magnetron is met een inhoud van 40 liter zeer ruim. Er past een grote ovenschaal lasagne in. Omdat hij meerdere inschuifhoogtes heeft, bak je ook op meerdere niveaus tegelijk. Bak naast je lasagne wat afbakbroden af, voor een volledige maaltijd.


Combimagnetrons versus normale magnetrons

Combinatiemagnetrons bieden wat betreft het koken en het bakken meer flexibiliteit dan een normale simpele basis magnetron. Ze combineren microgolfenergie, een grill en convectieverwarming (hete lucht) zodat ze tegelijkertijd voedsel kunnen verwarmen, braden en het knapperig en bruin kunnen laten worden zoals in een conventionele oven.

En omdat ze veel compacter zijn dan een oven, kunnen ze ook het voedsel veel sneller bereiden. Je kunt ook verschillende functies combineren om zo tijd te besparen. Je kunt bijvoorbeeld voedsel bereiden in de magnetron en het vervolgens afbakken onder de grill om het lekker knapperig te maken.

Combimagnetrons hebben meestal een aantal automatische instellingen, waaronder ze het voedsel in meerdere fasen bereiden. Je kunt bijvoorbeeld een lasagna ontdooien en het dan vervolgens afbakken om het een mooi bruin korstje te geven. Sommigen combimagnetrons hebben zelfs instellingen voor het maken van yoghurt, het koken met hete lucht of het koken met stoom.


De voor- en nadelen van een combimagnetron

De voordelen

 • Het bied in vergelijking met een standaard magnetron extra kookopties
 • Een combimagnetron kan op dezelfde manier voedsel bereiden als een conventionele oven
 • Een combimagnetron kan, vooral als je verschillende functies combineert, sneller zijn dan het gebruik van een normale oven
 • Meestal hebben combimagnetrons veel extra automatische functies
 • Ze hebben een grotere capaciteit dan alle andere soorten magnetrons

De nadelen

 • Combimagnetrons zijn duurder dan andere soorten magnetrons
 • Een combimagnetron is groter dan een gewone magnetron
 • Een eenvoudigere magnetron kan voldoende zijn als je alleen voedsel wilt opwarmen en wilt ontdooien
 • Heeft een kleinere capaciteit dan een conventionele oven

Heb je een combimagnetron nodig?

Combimagnetrons kunnen in plaats van een oven en een normale magnetron worden gebruikt, dus dit kan in kleinere keukens een goede ruimtebesparende optie zijn. Of als je ruimte over hebt, kunnen ze ook handig zijn als een tweede mini-oven voor het gemakkelijk bereiden van grote braadstukken of uitgebreidere maaltijden.

Als je echter gewoon op zoek bent naar iets om kant-en-klare maaltijden en kliekjes in op te warmen of maar een beperkte ruimte hebt en al over een gewone oven beschikt, ben je waarschijnlijk beter af met een eenvoudige magnetron.

Een aantal punten waarop je moet letten bij het kiezen van een de beste combimagnetron:

Capaciteit– fabrikanten vermelden vaak de capaciteit in liters, maar dit vertelt je niet wat er nu daadwerkelijk in past. Wij hebben voor jou de breedste schaal of bord gemeten, die we door de deur konden krijgen zonder het te hoeven kantelen en hebben ontdekt dat sommige combimagnetrons maar ruimte hebben voor een schaal van 29cm en de grootste magnetrons zonder draaiplateau ruimte hebben voor schalen of borden tot 46cm.

Met of zonder draaiplatteau– magnetrons zonder een draaiplatteau geven je extra ruimte. Omdat er geen draaiend platteau is, kun je ook langere rechthoekige of ovale schalen erin plaatsen.

Accessoires – sommige combimagnetrons worden geleverd met accessoires om je te helpen de beste resultaten te kunnen bereiken. Populaire accessoires zijn groente- en rijststomers en speciale schalen om de bodem van je pizza’s en taarten lekker knapperig te kunnen bakken.

Automatische kookprogramma’s – deze zijn handig bij het koken van bepaalde maaltijden omdat ze automatisch het voedsel bijvoorbeeld ontdooien of garen en dan op de juiste tijd en op de juiste temperatuur overgaan van magnetron naar grill. Voer gewoon het gewicht en het soort voedsel in en de combimagnetron doet de rest. De meeste betere combimagnetrons hebben op zijn minst een paar automatische programma’s, maar we hebben er ook enkele gezien met meer dan 30 programma’s om van alles van een croque-monsieur tot meringues te kunnen bereiden.

Multi-step programmering – hiermee kun je verschillende kookmodi programmeren, die dan vanzelf na elkaar beginnen. Dus je kunt het programma zo instellen dat je hartige taart automatisch zal ontdooien, zal garen en dat net voor het serveren de bovenkant een knapperig korstje onder de grill zal krijgen, terwijl jij niets hoeft te doen.

Automatische sensor – sommige van de beste combimagnetrons van Panasonic en Samsung hebben een automatische sensor, die je voedsel automatisch gaart of opwarmt, zonder dat je het gewicht hoeft in te voeren. In plaats daarvan monitoren deze combimagnetrons de stoom die uit je voedsel komt om zo automatisch de benodigde tijd en de temperatuur te kunnen berekenen.

Laat een reactie achter