Met de vooruitgang van de technologie zijn cosmetische behandelingen voor pigmentproblemen steeds populairder geworden. Pigmentproblemen zoals ouderdomsvlekken, zonneschade, couperose en melisme kunnen drastisch worden verbeterd met behulp van een paar verschillende behandelingen. In dit artikel kijken we naar enkele van de meest effectieve cosmetische behandelingen voor pigmentproblemen.

vrouw-egale-huid

Laserbehandelingen

Laserbehandelingen zijn een van de meest populaire manieren om ongewenste pigmentatie te verminderen of te elimineren. Het type laser dat wordt gebruikt hangt af van het type pigmentprobleem dat je probeert te behandelen – het is dus belangrijk om eerst advies in te winnen bij een gekwalificeerde professional. Enkele veelgebruikte lasers voor cosmetische behandelingen zijn Fraxel, IPL en PicoSure lasers.

Chemische peeling

Chemische peelings zijn een andere gemakkelijke manier om pigmentproblemen te verbeteren door de bovenste lagen huidcellen die verkleurd of beschadigd weefsel bevatten te verwijderen. Er zijn verschillende soorten chemische peelings beschikbaar die zich op verschillende dieptes richten – van lichte peelings aan de oppervlakte tot diepe peelings die verder in de huidlagen doordringen. Nogmaals, zorg ervoor dat je van tevoren jouw opties onderzoekt en bespreekt met een professional!

Microdermabrasie

Bij deze behandeling worden de bovenste huidlagen voorzichtig geëxfolieerd met kleine kristallen – meestal met een handgereedschap zoals een schuurborsteltje of een diamanten staafje. Het helpt fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en acnelittekens te verminderen door de collageenproductie in de nieuw blootgelegde lagen eronder te bevorderen.

Topische producten

Er zijn ook topische producten zoals crèmes en gels die speciaal zijn ontworpen om pigmentproblemen aan te pakken zonder ingrepen of methoden zoals hierboven genoemd. Het is hierbij echter wel belangrijk om te vermelden dat het langer kan duren voordat de resultaten op dezelfde manier zichtbaar worden. Veel voorkomende actieve ingrediënten in deze producten zijn hydroquinone, retinol en vitamine C; die allemaal kunnen helpen pigmentproblemen na verloop van tijd te verhelpen als ze consequent worden gebruikt.

Met welk type pigmentprobleem je ook te maken hebt, er is zeker een oplossing die bij jou past. Zorg ervoor dat je een gekwalificeerde arts van een cosmetische kliniek raadpleegt voordat je kiest voor een cosmetische behandeling – zij zullen je in de juiste richting sturen zodat je best mogelijke resultaten krijgt. Bezoek voor meer informatie de website van Signé Clinics en maak kennis met de mogelijkheden van cosmetische dermatologie behandelingen. Hier vind je zorg van het hoogste niveau voor het realiseren van een optimaal elegant resultaat en een zorgeloze uitstraling!

Laat een reactie achter