Cryptobeurzen zijn plaatsen waar handelaren verschillende cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en omzetten. Ze zijn nodig om cryptocurrencies te kunnen verhandelen op de schaal waarop dat nu gebeurt. Sommige beurzen, zoals de USA crypto exchange bijvoorbeeld, bieden de meest concurrerende prijzen of snelheden, terwijl andere gespecialiseerde financiële producten aanbieden.

Bitcoin meester

Bitcoinmeester – Blockchain Netherlands Foundation

Bitcoin Meester is de eerste crypto-dienstverlener in Nederland die een belangrijke rol wil spelen in de ontwikkeling van een crypto-kredietmarktplaats. Bij Bitcoin Meester is het mogelijk om rente te verdienen op stablecoins! Verder is het ook mogelijk om een kredieten af te nemen en o.a. Bitcoin als onderpand te gebruiken voor de lening! Wanneer je stablecoins koopt en laat staan op Bitcoin Meester zul je automatisch een 3 % rente verdienen die dagelijks wordt uitgekeerd!

Dit is een unieke dienstverlening in Nederland waar de banken jaloers van worden. Op Nederlandse bankrekeningen kun je niet meer sparen en daarover rente verdienen. Het lijkt er eerder op dat we hier negatieve spaarrente zullen krijgen. Lijkt me dan toch veel beter om euro’s op de bankrekening om te zetten naar Amerikaanse Dollars in de vorm van onder meer de gereguleerde Paxos USD stablecoin. Bovendien ontvang je daarover bij Bitcoin Meester ook nog eens een 3 % rente! Als een klapper op de vuurpijl kan er ook LMBA gecertificeerd goud worden gekocht in de vorm van de Paxos Gold Token!

Bitvavo

bitvavo-logo

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat de Bitvavo website er erg professioneel uitziet. De opzet is erg minimalistisch, waardoor het heel gemakkelijk is om te navigeren en nuttige informatie te vinden. Je kunt alle relevante informatie bekijken zonder overbodige details. Het zorgt voor de gebruiksvriendelijke opzet van de website.

Bitvavo heeft als doel cryptocurrency voor iedereen toegankelijk te maken. De slogan die op de website te zien is: “Trade the Future”. Uniek aan Bitvavo is dat ze zich richten op zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Er is een gebruiksvriendelijk koopsysteem ontwikkeld voor beginnende handelaren en een geavanceerde beurs met meerdere ordertypes voor ervaren handelaren.

Het is een in Amsterdam gevestigd Nederlands bedrijf met meer dan 100.000 klanten in Europa. Ze hebben de Nederlandse markt veroverd, en ze groeien snel in de rest van Europa. Vooral vanwege het gebruikersvriendelijke platform en de lage handelskosten. Een ander pluspunt van de beurs is de ondersteuning. Het team is beschikbaar van 09:00 tot 17:00 op werkdagen en van 10:00 tot 18:00 op zaterdag. De ondersteuning is zeer responsief en beschikbaar in het Engels en Nederlands. Ben je nog niet overtuigd? Check dan deze Bitvavo review eens.

Coinbase

Coinbase Logo and symbol, meaning, history, PNG, brand

We kozen Coinbase als de beste crypto exchange voor beginners vanwege de gebruiksvriendelijke interface, het uitgebreide educatieve materiaal over alles van blockchain tot volatiliteit, en de robuuste beveiligingsfuncties.

Als je bekend bent met crypto, is de kans groot dat je al van Coinbase gehoord hebt. De exchange is een van de grootste en bekendste in Nederland en zijn debuut op de publieke markt vorig jaar werd door velen gezien als een legitimering van de cryptomarkt.

Het Coinbase platform doet goed werk door de toetredingsdrempel voor beleggen in crypto te verlagen, met een rechttoe rechtaan instapproces dat gebruikers het handelen vergemakkelijkt. Tegelijk maakt de interface het navigeren door het platform en het beheren van crypto tot een naadloze ervaring.

Coinbase beschikt ook over een uitgebreide en toegankelijke verscheidenheid aan leermateriaal. Gebruikers worden aangemoedigd om deze middelen te gebruiken via het Coinbase Earn programma, dat leert hoe je specifieke cryptocurrencies kunt verhandelen en gebruikers beloont met gratis crypto.

Tenslotte zijn de beveiligingsfuncties van de exchange het vermelden waard: Coinbase gebruikt twee-factor authenticatie op alle versies van zijn platform, slaat 98% van de crypto van klanten offline op. Zulke robuuste maatregelen zijn de reden waarom Coinbase uiteindelijk de moeite waard is, ondanks de hogere vergoedingen.

Gebruikers die Coinbase leuk vinden maar meer geavanceerde handels- en grafiekfuncties willen, kunnen misschien beter kijken naar het andere uitwisselingsplatform van het bedrijf, Coinbase Pro.

Binance

Download Binance Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

Dit is de beste crypto exchange als het gaat om de laagste servicekosten, omdat dit platform een van de meest genereuze vergoedingsstructuren biedt.

Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange naar handelsvolume. Een van zijn grootste attracties is een concurrerende maximum 0,1% maker/nemer vergoeding. Deze vergoeding begint laag en wordt steeds lager naarmate je handelsvolume toeneemt.

Voor wie direct munten wil kopen zijn veel van de cryptocurrencies van de beurs te koop met euro, wat je geld bespaart aan omzettingskosten. Deze verscheidenheid aan kortingen en aankoopmogelijkheden komt ten goede aan gevorderde gebruikers, die ook kunnen genieten van de uitgebreide marktdashboards, margehandel, en de verscheidenheid aan ordertypes.

Crypto.com

Crypto.com Logo Vector (SVG, PDF, Ai, EPS, CDR) Free Download - Logowik.com

De meeste gerenommeerde crypto exchanges beschikken over een solide cybersecurity infrastructuur, maar hier onderscheidt Crypto.com zich echt. De beurs staat op de eerste plaats in de Cybersecurity Ranking en CERtification Platform’s top 100 exchanges naar cybersecurity rating.

Crypto.com past verschillende technieken toe om de crypto’s van gebruikers veilig te houden op zijn handelsplatform, waaronder offline koude opslag voor alle crypto’s, een gereguleerde bewaarbankrekening voor traditionele valuta, en regelmatige software peer-review. Het gebruikt ook multi-factor identificatie met een wachtwoord, biometrische, e-mail, telefoon, en authenticator verificatie.

Bovendien heeft zijn platform verschillende penetratietests, dat zijn gesimuleerde cyberaanvallen die worden uitgevoerd om de systeemveiligheid te evalueren, met succes doorstaan, en heeft het in de loop der jaren bewijzen van zijn fondsen laten zien.

Veiligheid is niet Crypto.com’s enige aantrekkingskracht. De exchange biedt de grootste selectie valuta’s van alle bedrijven op onze lijst – meer dan 250 munten.

Andere opmerkelijke kenmerken zijn zijn niet-custodiale DeFi portemonnee – waarmee gebruikers crypto kunnen verzenden met de snelheid van hun voorkeur en rente kunnen verdienen op tokens -, margehandel, prepaid visa kaarten om crypto uit te geven, en crypto-leningen.

Bisq

Bisq - A decentralized bitcoin exchange network

We kozen Bisq als de beste gedecentraliseerde beurs omdat hij het ethos van Bitcoin het beste volgt door een open-source platform te handhaven dat volledig gedecentraliseerd is zonder de ondersteuning van munten te beperken.

Voorheen bekend onder de naam Bitsquare, brengt Bisq een gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide muntenondersteuning van gecentraliseerde exchanges naar een gedecentraliseerde omgeving. Het platform is gebouwd op open-source software, wat betekent dat het ontwerp ervan publiekelijk beschikbaar is, en het project wordt gefinancierd door persoonlijk spaargeld en donaties van zijn gemeenschap van gebruikers.

Bisq heeft geen derde partij nodig om cryptocurrency transacties uit te voeren, en gebruikers hoeven ook geen persoonlijke informatie in te leveren om op het platform te kunnen handelen. Het is een uitstekend alternatief voor Bitcoin fans die een grote verscheidenheid aan munten zoeken om mee te handelen, waaronder altcoins als Cardano, XRP, en Dogecoin. In feite is het niet typisch voor gedecentraliseerde beurzen om zo veel digitale activa – en fiat valuta – te ondersteunen.

Bovendien versterken de beveiligingsfuncties van het platform, zoals multisignature en een veiligheidsstortingssysteem, de inherente veiligheid en privacy van gedecentraliseerde beurzen door te verzekeren dat beide partijen eerlijk handelen en volledige controle hebben over hun fondsen tijdens het handelsproces.

Laat een reactie achter