Vind de beste externe harde schijf voor het maken van back-ups van je pc of Mac

Leuk dat je onze handleiding voor het kopen van de beste externe harde schijf van 2021 voor het maken van een back-up wilt gaan lezen. Wanneer je op zoek bent naar de beste externe harde schijf, zijn er nogal wat dingen die je moet overwegen. De tips in deze handleiding zullen je daarbij helpen.

Wanneer je de beste externe harde schijf die aan al je verwachtingen voldoet koopt, moet je ervoor zorgen dat je een schijf koopt die al jouw belangrijke bestanden veilig kan opslaan. Betrouwbaarheid is hier van het allergrootste belang omdat je natuurlijk geen externe harde schijf wilt kopen die niet werkt en waardoor je al je belangrijke back-ups verliest.

De beste externe harde schijf zal ook snel zijn. Hetzij omdat het SSD-technologie (Solid State Drive) gebruikt of omdat het gebruikmaakt van de nieuwste connectiviteitstechnologie zoals USB-C.

De grootste bepalende factoren als het gaat om de snelheid voor de dataoverdracht, is de verbinding die de schijf gebruikt en of het een standaard harde schijf of een SSD is. Veel externe harde schijven gebruiken USB 2.0-verbindingen, maar voor hogere snelheden wil je echt USB 3.0 of idealiter de nieuwere USB Type-C-verbinding. Je moet er ook voor zorgen dat je pc of laptop een USB Type-C-poort heeft.

Je moet ook nadenken over hoeveel opslagruimte je nodig hebt. De beste externe harde schijven bieden een scala aan capaciteiten. Wij raden je aan om te beginnen met 500GB want dat geeft je voldoende ruimte om jouw bestanden op te slaan zonder dat de aanschaf van de schijf meteen heel erg duur is.

Als je echter grote bestanden hebt, zoals foto’s en video’s met een hoge resolutie, kun je overwegen om een grotere schijf te kopen die terabytes (TB) aan opslagruimte bieden.

Als je de beste externe harde schijf die bij je past koopt, is het uitzoeken van hoeveel ruimte je nodig hebt één van de belangrijkste dingen. Je wilt geen externe harde schijf kopen die te klein is en bijna geen ruimte heeft, maar je wilt ook niet echt betalen voor opslagruimte die je nooit nodig zult hebben.

Daarom hebben we de beste externe harde schijven, die je in 2021 kunt kopen, voor je op een rijtje gezet. Elke externe harde schijf op deze pagina is zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat deze hoge snelheden voor de overdracht van data biedt. Bij het gebruik van één van deze schijven hoef je je geen zorgen te maken dat ze je bestanden niet goed overdragen of dat je een van je bestanden kwijt zult raken.

Bij het kopen van de beste externe harde schijf zijn er bepaalde dingen waarmee je rekening moet houden. Je wilt er bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je een schijf koopt, die snel je data kan overdragen.

In deze handleiding vermelden we de beste externe harde schijven. Je vindt een overzicht van traditionele harde schijven en ook van de snellere (en duurdere) solid-state schijven.

De beste externe harde schijven zijn betrouwbaar en robuust zodat je je data zonder zorgen veilig kunt opslaan. De beste externe schijven zijn ook licht genoeg om mee te nemen in je tas en ze hebben grote capaciteiten zodat je je data veilig kunt bewaren tijdens het reizen.

Er is een enorm aanbod van externe harde schijven, dus hebben we een lijst met de beste externe harde schijven voor je samengesteld. Dit zal je helpen om de perfecte harde schijf, die aan al je wensen kan voldoen, te kunnen vinden.


De Beste Externe Harde Schijven

 1. Western Digital Elements Portable 1TB
 2. Seagate Expansion Portable – externe harde schijf – 1 TB
 3. WD Elements Desktop – Externe harde schijf – 6 TB
 4. LaCie Rugged Mini USB 3.0 1TB
 5. Toshiba Canvio Basics 1TB externe harde schijf 1000 GB Zwart
 6. LaCie Porsche Design Mobile Drive 1TB
 7. Western Digital My Passport 2.5 Inch externe HDD 1TB Zwart
 8. Seagate Backup Plus Slim 1 TB – Zilver

1. Western Digital Elements Portable 1TB

Deze WD externe harde schijf werkt perfect samen met USB 3.0 en met je USB 2.0-apparaten. Het kleine, lichtgewicht ontwerp biedt een hoge opslagcapaciteit van 2 TB. Dat is voldoende voor ruim 200.000 foto’s, back-ups van computers en allerlei andere bestanden.

De kleine en lichte behuizing van de WD Elements Portable zorgt ervoor dat de draagbare opslag ideaal is om overal mee naartoe te nemen. Doordat de WD Elements een USB 3.0 aansluiting heeft, zijn al je bestanden zo overgezet op je computer of andersom. Dit maakt het makkelijker om de foto’s in een korte tijd over te zetten van je laptop naar je computer. Ook is de USB 3.0 aansluiting compatible met USB 2.0 poorten. Zo is de harde schijf ook te gebruiken voor oudere computers.


2. Seagate Expansion Portable – externe harde schijf – 1 TB

De Seagate® Expansion™ draagbare harde schijf is een gebruiksvriendelijke oplossing voor als u direct opslag aan uw computer wilt toevoegen en bestanden wilt meenemen.

 • Kant-en-klare opslagfunctionaliteit met slepen en neerzetten
 • Voeding via USB
 • Snelle bestandsoverdracht met USB 3.0-connectiviteit

De Expansion draagbare harde schijf wordt eenvoudig geïnstalleerd door de USB-kabel aan te sluiten. Binnen enkele seconden na het uitpakken van de doos kunt u al uw digitale bestanden op deze harde schijf opslaan.


3. WD Elements Desktop – Externe harde schijf – 6 TB

Western Digital Elements Desktop met USB 3.0 biedt een capaciteit tot 6 TB. De compacte harde schijf voor desktopcomputers is de ideale oplossing is voor eenvoudige, extra opslag van al uw belangrijke foto’s, muziek, video’s en bestanden. En doordat het plug-and-play is, is de WD Elements Desktop meteen gebruiksklaar voor uw Windows®-pc. Er is voor gebruik geen configuratie vereist.


4. LaCie Rugged Mini USB 3.0 1TB

De LaCie Rugged Mini 1TB is een schok- en valbestendige harde schijf die is voorzien van een rubberen hoes voor extra bescherming. Deze schijf is bovendien bestand tegen regen en druk. Zelfs wanneer je er overheen rijdt met een auto van een ton functioneert de schijf nog altijd prima. Door het kleine formaat kun je hem bovendien overal mee naartoe nemen. Daarnaast biedt de encryptie nog een extra beschermingslaag tegen onbevoegde toegang. Dit maakt de schijf ideaal voor bijvoorbeeld reizigers die kostbare gegevens willen beschermen tegen verlies, diefstal of ongelukken onderweg. Deze combinatie van eigenschappen maakt het daarnaast een zeer geschikte schijf voor fotografen en videomakers die hem gemakkelijk mee kunnen nemen voor gebruik op locatie en al hun grote bestanden dankzij USB 3.0 connectiviteit snel kunnen kopiëren.


5. Toshiba Canvio Basics 1TB externe harde schijf 1000 GB Zwart

Met de Toshiba Canvio Basics zet je super snel bestanden over. Dit komt doordat de harde schijf beschikt over USB 3.0, waardoor je snel al je gegevens over hebt gezet. Ook werkt de Toshiba harde schijf met USB 2.0 aansluiting, zodat je het op elke computer kunt aansluiten. Al je bestanden makkelijke en veilig meegenomen door het compacte en strakke ontwerp, waar 1TB aan opslagcapaciteit in zit.

 • NTFS-geformatteerd en compatibel met Windows 7, 8 en Windows 10. Kan opnieuw worden geformatteerd voor Mac OS X.

6. LaCie Porsche Design Mobile Drive 1TB

Met de LaCie Porsche Design Mobile Drive kun je eenvoudig en snel extra opslagcapaciteit toevoegen aan bijvoorbeeld je desktop of laptop. Deze schijf heeft een opslaggeheugen van 1TB waardoor jij voortaan een back-up kunt maken van al je persoonlijke foto’s, video’s of muziek. Dankzij de USB 3.0 aansluiting is de bestandsoverdracht bovendien in een mum van tijd geregeld. Diezelfde aansluiting gebruikt de schijf daarnaast voor de voeding, waardoor je niet afhankelijk bent van een externe stroomadapter.


7. Western Digital My Passport 2.5 Inch externe HDD 1TB Zwart

De My Passport draagbare externe harde schijf is standaard geformatteerd voor Windows pc’s en hierdoor meteen klaar voor gebruik. Het kleine, lichtgewicht ontwerp biedt een hoge opslagcapaciteit van 1 TB. Dat is voldoende voor ruim 100.000 foto’s, back-ups van computers en allerlei andere bestanden.


8. Seagate Backup Plus Slim 1 TB – Zilver

De Seagate® Backup Plus Slim draagbare schijf is de makkelijke manier om uw hele digitale leven te beschermen en te delen. Deze harde schijf met zijn superslanke metalen ontwerp is de dunste draagbare schijf die verkrijgbaar is, met een capaciteit tot wel 2 TB. Perfect om mee op pad te gaan. Gaat overal mee maar ligt nooit in de weg.

– Mobiele back-upfunctionaliteit met de Seagate Mobile Backup App.
– Bescherm uw bestanden dankzij de snelle en flexibele back-upfunctionaliteit.
– Maak back-ups van Facebook® en Flickr® en deel naar YouTube.
– Deel eenvoudig bestanden tussen Windows®- en Mac-computers.
– USB 3.0 plug-and-play zonder lastige voedingsadapters.

Laat een reactie achter