Welk soort ondergoed is het meest comfortabel voor jou? Hier vind je onze handleiding. Koop ondergoed dat je koel, comfortabel en zelfverzekerd houdt.

Het beste mannen ondergoed: welke stijl, stof en pasvorm heb je nodig?

Omdat de meeste mensen je ondergoed niet zien, betekent dit nog niet dat je geen aandacht hoeft te schenken aan het comfort, de stijl en meer belangrijke zaken. Voor de meeste mannen is ondergoed tot op zekere hoogte maar belangrijk. Wat een man onder zijn kleding draagt, is eigenlijk net zo essentieel als de bovenkleding die hij draagt. Het hebben van de beste collectie herenondergoed zal je zelfvertrouwen vergroten en gewoon wonderen doen. Voor sommige mannen is het hebben van het juiste soort ondergoed gewoon heel erg belangrijk en als dat niet het geval is, heeft je moeder je tijdens je jeugd waarschijnlijk het verkeerde ondergoed aan gegeven. Wij raden je in ieder geval ondergoed van Undiemeister aan, wanneer je op zoek bent naar comfortabel ondergoed dat gemaakt is van hoge kwaliteit.

Heb je er ooit over nagedacht of het ondergoed dat je nu draagt wel geschikt voor je is? Het vinden van ondergoed dat goed zit en je huid laat ademen, is essentieel. Je moet altijd een goede selectie in je la hebben liggen waaruit je kunt kiezen. In het verleden was de vraag eenvoudig: wat heb je liever, boxers of slips? Op de huidige markt zijn er verschillende ontwerpen, soorten en typen om uit te kiezen. Ondergoed is er nu in vele soorten en maten en gemaakt van verschillende stoffen.

Verschillende soorten herenondergoed

undiemeister-ondergoed

Credits: Undiemeister.com

Laten we eens kijken naar de basisstijlen van herenondergoed.

Boxers

Boxers zijn over het algemeen loszittend en bieden de minste ondersteuning van alle soorten ondergoed. Omdat boxers los zitten, kan de lucht soepeler circuleren, waardoor ze het meest ademende soort ondergoed zijn. De ouderwetse boksers hebben de neiging om wat los te zitten en nieuwe boxers hebben een wat strakkere pasvorm. Boxers worden ook geleverd met een open gulp zodat het aan en uittrekken of naar het toilet gaan gemakkelijker wordt. Dit is in wezen nachtkleding en minder geschikt om onder een broek te dragen.

Slips

Slips zijn het meest voorkomende type ondergoed dat je op de markt zult tegenkomen. Ze zijn al zo lang verkrijgbaar dat elke man wel een paar slips heeft liggen. Dit type ondergoed is perfect voor de breed gebouwde man en wordt aanbevolen om te dragen tijdens het sporten. Slips mogen niet onder formele kleding worden gedragen, omdat ze alleen de geslachtsdelen bedekken en de dijen onbedekt laten. Voor maximaal comfort moeten mannen kort ondergoed combineren met een broek, die strak aansluit.

Jockstrap

Jockstraps worden door de meeste sporters gedragen. Ze zien er een beetje ingewikkeld uit en hebben een uniek ontwerp. Ze bieden de broodnodige adequate ondersteuning aan de geslachtsdelen van het lichaam. Jockstraps hebben drie banden die aan elkaar vastgemaakt kunnen worden, twee aan de onderkant en één rond de taille. Deze zijn ideaal voor mannen die veel sporten of gevaarlijke sporten beoefenen. Met jockstraps krijgen mannen extra bescherming.

Trunks

Trunks worden met de dag populairder. Een trunk is een kruising tussen boxers en slips. Trunks zijn gemakkelijk te herkennen dankzij de vierkante vorm en de korte pijpjes. Ze passen goed bij mannen met slanke lichamen en passen goed onder casual en formele kleding. Trunks zitten perfect op de heup en vallen iets lager dan de andere soorten ondergoed. Ze hebben korte pijpjes waardoor ze perfect bij mannen met dunne benen passen.

De juiste stof voor je ondergoed

undiemeister-ondergoed-zwart

Credits: Undiemeister.com

Bij ondergoed zijn drie dingen van het grootste belang: het ademend vermogen, het comfort en de ondersteuning. De meeste merken gebruiken katoen en jersey omdat deze soorten stof de drie gebieden bedekken. In de afgelopen tijd heeft de innovatie van textiel mannen manieren geboden om altijd koel en droog te blijven. Enkele van de stoffen, die je tegenkomt zijn onder meer:

Katoen

Katoen is een fantastische stof voor ondergoed omdat het ademend is en comfortabel zit. De stof is hypoallergeen en zacht, waardoor het een genot is om aan te hebben.

Jersey

Nog een zachte en lichtgewicht stof. Het is perfect voor mannen, die veel onderweg zijn. De meeste mannen geven voor de broodnodige ondersteuning de voorkeur aan een hoog elastisch gehalte.

Lyocell jersey

Natuurlijk gekleurde nanovezels wordt gemengd om deze luxe stof te kunnen produceren. De nanovezel zorgt voor vochtopname en gladheid.

Mesh-stof

Dankzij het ademende vermogen en het lichte gewicht, is dit de perfecte stof voor het maken van sportondergoed. Je kunt bij sommige merken ook warmtegevoelige mesh-stof tegenkomen, die helpt bij het beter verspreiden van de lichaamswarmte. Hierdoor blijft je lichaam ontspannen.

Zijde

Zijde is een klassieke stofkeuze voor herenondergoed. De stof verdwijnt langzaam van de markt omdat hij gemakkelijk beschadigd raakt. Zijde is een goede keuze omdat het ademend en licht is voor de gebruiker.

Tips om te onthouden

Zorg ervoor dat je je ondergoed na elke keer dragen wast. Sommige mannen kopen elke drie maanden gloednieuw ondergoed.

Let er bij het kopen van je ondergoed op dat je de juiste maat kiest, want de maat doet er echt toe. Ondergoed dat te strak zit, zal de bloedcirculatie afsnijden, terwijl los ondergoed ervoor zorgt dat je onvoldoende ondersteuning krijgt, wat natuurlijk ongemak veroorzaakt.

Laat een reactie achter