Tussen de schitterende uitzichten van de Zwitserse Alpen en de dromerige cruises door de Venetiaanse kanalen is Europa altijd al een populaire vakantie-hotspot geweest. Met vele prachtige steden zoals Rome, Parijs, Berlijn, en Barcelona – is het geen wonder dat investeerders massaal naar Europa trekken om er vakantieverblijven te kopen of te laten bouwen via Lacet-Niederrhein.

1. Formentera, Spanje

people swimming on beach during daytime

Marseille mag dan een toegangspoort tot de Middellandse Zee zijn, maar Formentera is de Middellandse Zee. Dit oogverblindende kleine eilandje blijft volkomen ongerept, terwijl het maar een hop en een sprong verwijderd is van een van de grootste Balearen, Ibiza.

Door een eigendom in Formentera te kopen of te laten bouwen, hoef je bijna geen reclame meer te maken voor je vakantiewoning, want dit eiland profiteert van de bekendheid van Ibiza, maar met een luxueuzer gevoel. Je kunt kwaliteitsgasten en belangrijke inkomsten verwachten als je een vakantiehuis in Formentera koopt.

2. Shanklin, Engeland

Shanklin

Hoewel Brexit een serieuze klap was voor intercontinentale reizigers, veroorzaakte het voor Britse ingezetenen een verschuiving naar meer binnenlandse reizen. In plaats van papierwerk, nieuwe regels en visa te moeten doorworstelen, kiezen veel Britten ervoor op hun eigen achtergrond vakantie te houden, wat een piek in populariteit veroorzaakt voor badplaatsen als Shanklin. Dit schattige, Engelse stadje ligt op het Isle of Wight, dat al jaren van oudsher een top vakantieplek is voor Britten.

Belangrijk om op te merken is dat Engeland geen vast belastingtarief heeft voor huurinkomsten. In plaats daarvan zijn de belastingen gebaseerd op de schijven van het verdiende inkomen, dus als je van plan bent een vakantiehuis te kopen dat je slechts af en toe verhuurt, is dit misschien een fantastische locatie voor je. De lagere belastingschijven zijn vrij genereus voor eigenaars van kortlopende huuraccommodaties, maar nemen toe naarmate je inkomen hoger wordt.

3. Ballstad, Noorwegen

Ballstad

Ballstad is de plaats voor liefhebbers van avontuur. Door zijn indrukwekkende terrein is het wereldwijd bekend. Je kunt er zeker van zijn dat je plaatselijk en internationaal gasten binnenhaalt. Verder ligt alle charme buiten, dus je hoeft je niet uit te putten in binnenhuisinrichting of voorzieningen (hoewel dat niet wil zeggen dat het niet nog steeds belangrijk is!).

Noorwegen heeft alle voordelen van Europees zijn zonder enkele van de economische nadelen. Noorwegen is geen lidstaat van de EU, maar het heeft wel uitstekende reis- en toerisme-overeenkomsten met de buurlanden. Wat houdt dit precies in? De belastingregels van de EU gelden niet strikt, maar toeristen uit de EU kunnen toch vrij binnenkomen.

4. Funchal, Portugal

Funchal

Funchal, gelegen in het hart van Madeira, een van Portugals populairste surfplaatsen, maakt golven op het gebied van vastgoedinvesteringen. Als een jongere broer van sommige grotere steden op Madeira, breidt de populariteit zich uit tot buiten de stadscentra en tot in kleine stadjes als Funchal.

Portugal is in het algemeen een populaire investeringsplaats voor vakantieverhuur vanwege de buitenlander-vriendelijke investeringswetten en de uiterst redelijke belastingtarieven. Momenteel biedt Portugal een belastingvrije periode van tien jaar voor zijn bewoners. Dit is een geweldige kans voor nieuwe investeerders die bang zijn voor de verborgen kosten en belastingen die met de aankoop van een vakantieverblijf gepaard gaan.

5. Marseille, Frankrijk

Vallon des Auffes

Marseille verenigt de schoonheid van de Franse architectuur, keuken en cultuur en biedt tegelijk een toegangspoort tot de Middellandse Zee. Dankzij de dualiteit van aangenaam zomerweer en eeuwige culturele charme profiteert Marseille van het feit dat er het hele jaar door toerisme is.

Dit is een perfecte investering voor de eigenaar die het hele jaar door boekingen wil blijven krijgen. Verder zijn er volop promotiemogelijkheden en samenwerkingsverbanden met plaatselijke bedrijven, want Marseille zit boordevol dingen om te doen en Michelin-sterren restaurants om in te dineren.

6. Gierle, België

Toerisme in Gierle 2022 - Beoordelingen - Tripadvisor

Na het hoogtepunt van de pandemie zochten veel vakantiegangers hun toevlucht tot wraakreizen door de steden te laten voor wat ze waren en zich buiten het raster te begeven. Gierle is de verborgen plek die veel toeristen zoeken. Behalve zijn afgelegen charme is het om een aantal redenen een killer investering.

Gierle is een van de meer betaalbare Belgische steden, dus als je in een Belgisch chalet wilt investeren zonder zo’n fors prijskaartje, biedt deze stad een uitstekende optie. Het ligt niet te ver van de stad Antwerpen, wat betekent dat je gemakkelijk toeristen uit de stad kunt overhalen voor een rustig uitje.

7. Kreta, Griekenland

kreta-strand

Hoewel niet noodzakelijk een opkomende ontdekking, haalt Kreta toch de lijst om talrijke redenen. Naast zijn natuurwonder is Kreta ook een uitstekende optie voor nieuwkomers in de vakantieverhuur investeringsindustrie.

Griekenland leed grotendeels na de huizencrisis van 2008 en de cijfers kruipen nog steeds terug naar een normaal tempo. Daardoor zijn de rente, belastingen en huizenprijzen nog steeds lager dan hun Europese tegenhangers. De huizenmarkt is nog steeds aan het aantrekken, maar de vraag is op Kreta beter dan ooit.

8. Sardinië, Italië

Cala Santo Stefano

Italië is in zijn geheel een van de meest internationaal erkende toeristische bestemmingen. Met befaamde steden als Rome, Milaan en Venetië is Italië al goed bekend in de reiswereld. Sardinië krijgt tweedehands publiciteit zonder enkele van de ongemakken die het grote stadstoerisme met zich meebrengt, zoals overregulering, torenhoge belastingen, en onvriendelijke wetten voor vakantieverhuur.

9. Sylt, Duitsland

Sylt

Als je aan Duitsland denkt, wat stel je je dan voor – wonderlijke kathedralen, traditionele brouwerijen, of kronkelende klinkerwegen? Voor veel plaatselijke bewoners en toeristen uit de buurlanden denken ze aan het strand! Sylt is een van de beste natuurlijke ontsnappingsplaatsen in Duitsland en een van de enige eilanden in het land.

Enkele van Duitslands duurste huizen staan op het eiland Sylt, en het is duidelijk waarom. Behalve de prachtige omgeving trekt Sylt gemakkelijk luxe toeristen aan met zijn aanbod van hoge kwaliteit, zoals verfijnde eetgelegenheden en wellness centra.

10. Andorra la Vella, Andorra

Andorra la Vella

Behalve de adembenemende uitzichten kopen de meeste mensen onroerend goed in Andorra om één belangrijke reden: de belastingen. Het belastingstelsel in Andorra is uiterst gunstig, wat betekent dat het zowel permanente bewoners als toeristen aantrekt.

Veel bezoekers van Andorra zijn bereid tot luxueuze uitspattingen, want dit piepkleine landje heeft enkele van de meest extravagante ski-resorts van Europa. Lodges en ski-verblijven handhaven extreem hoge gemiddelde dagtarieven, wat een hoger inkomen voor je bedrijf betekent als je besluit de investering te doen.

Takeaways

Als Europa al lang hoog op je verlanglijstje staat voor een investering in vakantieverhuur, overweeg dan een van deze top tien bestemmingen. Als je een evenwicht vindt tussen een mooie ligging en concurrerende prijzen, zul je merken dat elk van deze tien steden je serieuze vakantie-winsten zal opleveren.

Laat een reactie achter