De quote uit de populaire film Sex and The City dat de schitterende stad Abu Dhabi het “Nieuwe Midden-Oosten” is, klopt. De stad is ver boven de oorspronkelijke rustige levensstijl uitgegroeid. Tegenwoordig associeert Abu Dhabi zich met de enorme groei tegen een verfijnde achtergrond.

Slechts een halve eeuw geleden bestond de omgeving van Abu Dhabi uit vissersdorpjes. De tweede populairste stad, Abu Dhabi, biedt een meer Arabische sfeer dan zijn broer, Dubai.

De vooruitstrevende stad Abu Dhabi heeft een overvloed aan toeristische plekken. Het schilderachtige Corniche Park heeft fonteinen en fietspaden, terwijl het Witte Fort een van de oudste gebouwen van de stad is. Zwem in het blauwe, turquoise water of doe lekker rustig aan op de witte stranden; of ontdek het aangelegde Yas-ijland. Als je op zoek bent naar een stoot adrenaline, ga dan langs bij Ferrari World of bewonder de onberispelijk ontworpen Grote Moskee die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

Voordat je naar je gebruikelijke lijst van hotels grijpt, bekijk ook eens onze speciaal samengestelde lijst van hotels. Hier is de top 5 beste hotels van Abu Dhabi.

1. Emirates Palace Abu Dhabi

Emirates Palace Abu Dhabi is een luxe hotel met zeven sterren, gelegen aan een eigen privéstrand van anderhalve kilometer lang. Het hotel is een van de mooiste locaties van Abu Dhabi. Denk aan koepels, bladgoud en een heel veel marmer. De prachtige kamers hebben rustige kleuren zoals lichtblauw, goud en crème, en je vindt er veel zijdenbekleding, opgefleurd met honingbruin fineerhout en marmeren vloeren. De butlerservice is beschikbaar voor alle gasten in het hotel met 394 kamers en suites. De kwaliteitslocatie heeft twee grote zwembaden en een royale selectie van 14 restaurants en cafés voor je smaakpapillen. Het beste voedsel is te vinden bij Hakkasan, onderdeel van de restaurantgroep met Michelinsterren. Met een eigen ingang en terras en stijlvol interieur voelt Hakkasan alsof het geen onderdeel is van het hotel zelf.

2. Yas Viceroy Abu Dhabi

Yas Viceroy Abu Dhabi

Het Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel, gelegen half op land en half op water, heeft een uniek ontwerp. Het architectonische wonder biedt 11 mogelijkheden om te dineren en heeft 499 kamers. Denk aan ramen van plafond tot vloer, stijlvol interieur en uitgestrekte uitzichten over de haven en het water. De spa, waar veel over wordt gepraat, heeft een ingewikkeld ontwerp en is gebouwd als traditioneel hammam met twee zwembaden op het dak vanaf waar je de zonsondergang mooi kunt bekijken. Het luxe hotel staat in verbinding met het vasteland van Abu Dhabi door middel van een brug.

3. Rosewood Abu Dhabi

Het luxe Rosewood Abu Dhabi, gelegen op Maryah Island, biedt een schilderachtig uitzicht over het water en de skyline van de stad. Rosewood Abu Dhabi, met directe toegang tot Sowwah Square, heeft 189 ruime kamers en suites en 131 servicekamers. De erg ruime smart kamers bieden voorzieningen zoals een iPad® Kamernavigatiesysteem, 24-uurs butlerservice en een enorm bad van Villeroy & Boch. Geniet van een sigaar of een glas wijn bij La Cava, of van een verfrissend drankje bij Glo of Hidden.

4. St. Regis Saadiyat Island Resort

Het St. Regis kijkt uit over het beroemde Saadiyat Beach, een natuurlijk strand van 10 kilometer lang. Het hotel, acht verdiepingen hoog in ziggoeratstijl, doet denken aan een groot Mediterraan villacomplex met 377 kamers. Binnen vind je een grote lobby waar de pianomuziek je naar een wereld van vrije tijd en rijkdom brengt. Het strand is het mooiste onderdeel. Van de zeven cafés en restaurants is het de moeite waard om te dineren bij Sontaya, een Aziatisch restaurant. Als je het dure eten kunt betalen moet je ook 55&5th, The Grill, eens uitproberen. Dit is een kenmerkend restaurant van St. Regis. 

5. Ritz Carlton Abu Dhabi

Het Ritz-Carlton Abu Dhabi spreidt zich over een enorm terrein van 57 hectare en heeft 532 kamers (447 gastkamers en suites met daarbij nog 85 luxe villa’s), weelderige, groene tuinen en een privéstrand vanaf waar je het Grote Kanaal kunt zien. Het prachtige hotel staat gericht op de Sjeik Zayed-Moskee met ongeëvenaarde uitzichten op de stad. De mozaïekpatronen in de tegels op de vloer van de lobby, en ook motieven die gebruikt zijn in gemeenschappelijke ruimtes en op de vloer en deuren in de gastkamers, zijn exacte replica’s van de ontwerpen die gebruikt zijn in de moskee. De verlichting van de lobby komt ook overeen met de verlichting van de moskee.

Laat een reactie achter