Het WK voetbal in Qatar gaat op zondag 20 november 2022 van start en duurt tot 18 december. Dagelijks zijn er, zeker in de groepsfase, vier wedstrijden. Wat is nu de beste manier om het WK te kijken? Thuis, in de kroeg, of op een groot evenement? Met deze paar tips mis je geen minuut van het WK in Qatar.

Thuis voor de buis

Wat heb je aan een 65 inch flatscreen als je er geen voetbal op kijkt? Het WK voetbal is de ideale manier om die iets te dure tv toch te verantwoorden. Bovendien zijn er een hoop voetbalfans die tijdens wedstrijden hun emoties amper in bedwang kunnen houden. Schreeuwen bij een overduidelijke penalty die niet gegeven wordt, het arbitrale trio uitmaken voor rotte vis, of de spits met de grond gelijk maken na zijn zoveelste gemiste kans. Het zijn momenten waarop je beter thuis kunt zitten dan met een grote groep mensen om je heen.

De echte kenners/liefhebbers kijken vaak alleen, zodat ze zich goed op het vertoonde spel kunnen richten. Geen vragen over buitenspel, geen afleiding. Na het maken van een volledige analyse van de tegenstander, het meezingen van het volkslied en het plaatsen van een weddenschap op Oranje bij een online casino in het Nederlands, kun je je 90 minuten + blessuretijd richten op de wedstrijd zonder gestoord te worden. Alle WK wedstrijden worden op de NOS uitgezonden en zijn dus gratis te bekijken.

Gezellig in de kroeg

voetbal-live-kijken-tv

“Ik hou wel van voetbal, maar alleen als Nederland speelt”. Het WK verbroedert, geen Ajax, PSV of Feyenoord, maar samen Oranje steunen. En hoe doe je dat nu beter dan samen in je favoriete kroeg, onder het genot van een biertje, wijntje en natuurlijk bitterballen. Op een groot scherm de wedstrijden van het Nederlands elftal kijken met je vrienden en samen Oranje naar de finale schreeuwen. Dat is voor velen toch wel het ideale WK-gevoel. Getooid in oranje outfits en met rood-wit-blauwe vlaggetjes op je wang kun je in november in ieder geval drie wedstrijden van het Nederlands elftal in het café kijken.

Oranje evenementen

Omdat het WK nu in de winter plaatsvindt, zullen er buiten op de pleinen niet zo heel veel schermen te vinden zijn. Wel zijn er nog altijd Oranje evenementen, waar je met duizenden andere Oranjefans het WK kunt kijken met live optredens van artiesten. In zowel de Jaarbeurs als de Ziggo Dome zijn er speciale evenementen met gigantische schermen tijdens de wedstrijden van Oranje.

Geen zin in al die Oranje gekte? Zo sla je het WK over

voetbal-fans-stadion

Alles staat de aankomende maanden in het teken van Oranje en het WK voetbal. Toch zijn er nog genoeg manieren om aan de Oranjegekte te ontkomen. Thuisblijven en online poker spelen bijvoorbeeld. Mocht je helemaal niets met voetbal hebben, laat dan vooral de tv uit. Zo kun je je gedachten verzetten en als het een beetje meezit ben je zo een paar uur zoet, genoeg om de WK wedstrijden over te slaan.

Laat een reactie achter