Dat motorrijden geweldig is, schreven we al eerder op deze website. Het schept een kameraadschap, het biedt een gevoel van vrijheid, qua prestaties krijg je meer waar voor je geld dan bij een auto én een parkeerplek vinden is een stuk makkelijker. Maar bij motorrijden hoort ook bescherming, want je bent natuurlijk wel kwetsbaar op een motor. Dat betekent dat je kwalitatief goede motorkleding nodig hebt. Daarom hebben we de vijf beste merken voor motorkleding voor je op een rijtje gezet. Je koopt al deze merken motorkleding via ChromeBurner.

Alpinestars

Alpinestars-jas

Alpinestars is al jarenlang een van de populairste merken voor motorkleding. De leren racepakken die Alpinestars maakt doen vele andere merken verbleken. Het is een Italiaans merk, en zoals we allemaal weten zijn de Italianen nu eenmaal erg sterk in het maken van kwalitatief hoogwaardige kleding. Maar de motorkleding van Alpinestars is niet alleen kwalitatief goed, het staat ook bekend om de prachtige designs. Alpinestars maakt motorpakken, motorjassen en motorjeans, maar ook voor helmen en handschoenen kun je bij dit merk terecht.

Dainese

Dainese-jas

Maar Alpinestars is natuurlijk niet het enige Italiaanse bedrijf dat motorkleding op de markt brengt. Hoe kan het ook anders in het land van Valentino Rossi? Deze populaire motorcoureur heeft zijn naam dan ook verbonden aan een ander ijzersterk Italiaans merk voor motorkleding: Dainese. Ook Dainese biedt hoge kwaliteit en stijlvolle designs. Voor de ‘gewone’ motorrijder op straat tot de Valentino Rossi’s op het circuit. Daarom weet Dainese ook als geen ander merk hoe belangrijk veiligheid is en vertaalt dit zich naar hun collectie.

REV’IT!

REV’IT!-jas

Niet alleen de Italianen kunnen echter goede motorkleding produceren. Ook in Nederland kunnen we er wat van, zoals REV’IT bewijst. Dit Nederlandse merk bestaat ‘pas’ sinds 1995 maar heeft een zeer brede collectie motorkleding op de markt. Voor elk type motorrijder is er iets te vinden wat goed én mooi is. Van Kevlar jeans tot casual leren motorkleding.

Macna

Macna-jas

REV’IT is niet de enige Nederlandse aanbieder van topkwaliteit motorkleding. Ook de relatieve nieuwkomer Macna doet een noemenswaardige duit in het zakje. Het jonge bedrijf timmert flink aan de weg en heeft inmiddels al een hele aardige collectie opgebouwd. Die collectie staat bekend om zijn stijlvolle en vooral ook moderne uitstraling.

Berling

Berling-jas

Zoek je een merk met traditie, dan kun je terecht bij Berling. Deze Franse producent van motorkleding bestaat al sinds 1951, hoewel het zich van oorsprong richtte op werkkleding voor zeevissers. De ervaring die men daarmee opgedaan heeft, vertaalt zich ook in de werkkleding van Berling. Deze staat erom bekend warm en robuust te zijn.

Omdat deze producenten ook nog eens veel verschillende items aanbieden, valt er een hoop te kiezen voor de motorrijder. Veel succes met het vinden van jouw ideale motorkleding!

Laat een reactie achter