Of je nu het hele jaar door in een warm klimaat leeft of slechts enkele maanden per jaar de hitte moet doorstaan, wanneer het warm, vochtig en plakkerig is, kan een airconditioning echt noodzakelijk worden om het in huis leefbaar te houden. Om een aangename temperatuur in huis te kunnen krijgen, nemen mensen vaak de toevlucht tot mobiele airconditioners die, net zoals een vaste airconditioning en raamunits, jouw huis kunnen koelen.

Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen en te installeren. In sommige gevallen zijn mobiele airco’s ook de enige optie. Dit is bijvoorbeeld het geval in huizen of appartementen waar er geen centrale airco is en waar raamunits niet zijn toegestaan of gewoon niet passen. En als klap op de vuurpijl zijn draagbare airco’s van alle soorten airconditioners, die je kunt kopen, ook het allerzuinigste in gebruik.

De meeste draagbare airconditioners of aircoolers zijn op basis van hun configuratie onderverdeeld in twee categorieën, namelijk de soorten met één enkele slang en de soorten met een dubbele slang.

 • AC-units met één enkele slang

Deze AC gebruikt dezelfde slang voor zowel de inlaat als de uitlaat van lucht. Hoewel units met één slang de ruimte waarin je ze gebruikt worden koelen, moeten ze wel harder werken om het echt koel te houden. Dit betekent dat ze niet zo efficiënt zijn als een airconditioner met een dubbele slang. Maar ze zijn meestal wel goedkoper en zijn een perfect passende oplossing voor in kleinere kamers, zoals bijvoorbeeld in een kleine slaapkamer of in een kleine studio.

 • AC-units met een dubbele slang

Deze airco heeft één slang voor de inlaat en één slang voor de uitlaat. Omdat je twee afzonderlijke slangen nodig hebt, zijn dit soort mobiele airco’s meestal energiezuiniger en koelen ze een ruimte over het algemeen ook ongeveer 40% sneller dan units met één slang. Ze zijn ook geschikter als je een grotere kamer wilt koelen.

Alle mobiele airco’s worden geleverd met raamventilatiekits om ervoor te zorgen dat de koude lucht binnen blijft en de slang van de uitlaat en de hitte buiten blijft. Je kunt het beste airco’s met een zelfverdampende technologie, die de condensatie van het apparaat verwijdert, aanschaffen. Anders moet je namelijk regelmatig de tank legen.

Met draagbare units hoor je wel het geluid van de pompen, de ventilatoren en de motoren waaruit de bewegende mechanische componenten van de unit bestaan. Omdat alle mobiele airco-units wel wat geluid maken, is het gewoon een kwestie van beslissen hoeveel geluid jij dragelijk vindt. De meeste fabrikanten maken voortdurend upgrades om het geluidsniveau van hun units te verlagen en als het een bijzonder stille unit is, zal deze informatie overduidelijk in de productbeschrijving worden aangegeven.


De Beste Mobiele Airco

 1. Tristar AC-5477
 2. TROTEC PAC 2100 X
 3. TROTEC PAC 2010 E
 4. De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO
 5. Inventum AC901
 6. Aspen Xtra
 7. Daitsu APD-12HK2

1. Tristar AC-5477 3-in-1

* Je kunt eenvoudig instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan
* De airco wordt geleverd met afstandsbediening
* Koelvermogen van 7000 BTU en 2.05 kW om een ruimte tot 60m3 te koelen
* Ook voorzien van twee ventilatorstanden en een luchtontvochtiger
* Te bedienen met een afstandsbediening en voorzien van digitale timer
* Laag energieverbruik waardoor de airco voorzien is van energielabel A
* Overal te gebruiken en gemakkelijk te verplaatsen dankzij wieltjes

De Tristar mobiele airco kan overal ingezet worden waar verkoeling nodig is. Dankzij het mooie en compacte design neemt de airco zo min mogelijk ruimte in en verplaats je hem eenvoudig. Het verkoelende effect is direct merkbaar en biedt dan ook verkoeling op warme zomerdagen. Bovendien verbruikt de airconditioner weinig energie. Het is niet voor niets de beste mobiele airco op BOL!


2. TROTEC PAC 2100 X

* Energie-efficiëntieklasse A
* kW koelvermogen
* Drie bedrijfsmodi: koeling, ventilatie, ontvochtiging
* Twee ventilatorsnelheden
* Timer-functie
* Praktisch LED-display
* Weergave van de kamertemperatuur
* Eenvoudig te onderhouden bedieningspaneel
* Instelbare luchtuitblaasrichting
* Infrarood-afstandsbediening
* Uitneembaar luchtfilter
* Luchtreinigingsfunctie (dierenhaar, pluisjes, stof)
* Stille werking < 53 dB(A)

Het is fijn als je de mobiele airco PAX 2100 X al in huis heeft, voordat de volgende hittegolf eraan komt. Het comfortabele multitalent heeft naast de koelautomaat ook een ontvochtigings- en ventilatiefunctie en is met z’n krachtige 2 kW vermogen evenals de energie-efficiëntieklasse A ideaal voor woon- en kantoorruimten met een maximale grootte van 23 m² / 58 m³.

Bovendien is het apparaat uitgerust met een zeer slim stroombesparingssysteem: Bij het bereiken van de voorgeselecteerde doeltemperatuur – traploos instelbaar tussen 17-35 °C – schakelt de geïntegreerde thermostaat van de PAC 2100 X niet alleen de compressor, maar ook de ventilator en zo alle primaire stroomverbruikers in het apparaat volledig uit. Ten opzichte van gebruikelijke constructies, maakt de airconditioner zo een zeer economisch koelbedrijf mogelijk.


3. TROTEC PAC 2010 E

* Monoblock-apparaat
* 3-in-1 airconditioner: koeling, ventilatie, ontvochtiging
* Energieefficiëntie-klasse A
* 2,1 kW koelcapaciteit
* Timer-functie
* Uitneembaar luchtfilter
* Makkelijk te onderhouden membraantoetsen-bedieningspaneel
* Temperatuurindicatie naar keuze in °C of °F
* Instelbare uitblaasrichting
* 3 ventilatiestanden en automatische ventilatie

De PAC 2010 E is een echt ruimtewonder. Super compact gebouwd, vindt de mobiele airco ook in het kleinste hoekje zijn plaats. Met een maximale koelcapaciteit van 2,1 KW maakt de PAC 2010 E ruimtes van circa 24 m² / 60 m³ aangenaam koel.

Naast de koelfunctie beschikt de PAC 2010 E ook over een ventilatie- en ontvochtigingsfunctie. De aan de mobiele airco gemonteerde transportwieltjes maken een snelle en makkelijke verplaatsing mogelijk. Tijdens het transport of bij niet gebruik van de PAC 2010 E voorkomt de handige kabelopwikkeling aan de achterkant van het apparaat, dat de stroomkabel op de grond ligt.

Het apparaat wordt via het membraantoetsen-bedieningspaneel aan de bovenkant of via de meegeleverde infrarood-afstandsbediening bediend. Indien de afstandsbediening niet wordt gebruikt, kan hij handig in de speciale houder worden opgeborgen.

Bovendien overtuigt de monoblock-airconditioner PAC 2010 E met verdere talrijke functies en kenmerken, zoals bijvoorbeeld een timer en sleep-functie, een makkelijk schoon te maken en uitneembaar luchtfilter of de instelbare uitblaasrichting. Dit product behoort dus ook zeker in de top 3 beste mobiele airco’s.


4. De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO

Geruisloos en verantwoord koelen doe je met de uiterst efficiënte mobiele airco Pinguino PAC N82, welke voorzien is van een energieklasse A label.

De airco PAC N82 koelt, ontvochtigt, maakt de lucht schoon en heeft een innovatief design. Geschikt voor ruimtes tot 31 m² / 78 m³.

Verwijdert tot 20 liter vocht per dag tijdens het koelen. De airco beschikt over een ontvochtigingsfunctie: verwijdert tot wel 32 liter vocht per dag. Tevens beschikt deze airco ook over een ventilatiefunctie met 3 ventilatiesnelheden, een digitale timer (12u) en een thermostaat. De PAC N82 ECO bedien je gemakkelijk met het soft touch controlepaneel. Met de infrarood afstandsbediening met LCD-display stel je tevens gemakkelijk alle functies in. Makkelijk verplaatsbaar dankzij de handvatten en wieltjes. De afvoerslang heeft een lengte van 120 cm en een diameter 13 cm. De PAC N82 maakt gebruik van het volledig natuurlijk en onschadelijk gas R290 propaangas.


5. Inventum AC901

De Inventum 3-in-1 airco AC901 heeft een hoog koelvermogen van 9000BTU (2600 watt). Hiermee kan de airco ruimtes tot 30 m² / 75 m³ vullen met koele lucht. De mobiele airco heeft naast een koelfunctie ook een ontvochtiger- en ventilatorfunctie. De airco is energiezuinig met energieklasse A en dankzij de bijgeleverde afstandsbediening is de airco eenvoudig te bedienen.


6. Aspen Xtra

* Natuurlijk R290 Koudemiddel
* Groot digitaal kleurendisplauy
* Afstandbediening
* Slaap, eco en timer mode
* Luchtstroom regeling
* Auto restart
* Infrarood afstandbediening
* Afvoerslang
* Zelfverdampende condensaatsysteem.

De Aspen Xtra35 is een mobiele airconditioner met luchtstroom regeling, slaap en eco instellingen, timer modus. Waar je ook maar bent kan je een comfortable temperatuur behouden. Geschikt voor ruimtes tot 40 m² / 100 m³.


7. Daitsu APD-12HK2

Maximale verkoelingscapaciteit van 12.000 BTU/h. De Daitsu beschikt over drie standen: koelen, ontvochtigen, ventileren.

2 Reacties

 • Goedenavond, mooi artikeltje over mobiele airco’s.
  Er wordt uitgelegd dat een airco met dubbele luchtslang het beste is. Vervolgens staat er een lijst met de beste airco’s onder.
  Wat mij dan erg bevreemdt is dat er geen één met dubbele luchtslang bij staat ! Gemiste kans, jammer.

 • Waar kan ik een AC-units met een dubbele slang vinden?
  Voor zover ik kan zien zijn alle populaire modellen hier afgebeeld de minder efficiënte met enkele slang.

Laat een reactie achter