Hoewel je tegenwoordig op de meeste smartphones wel Google Maps of Apple Maps zult vinden, zijn dit slechts snelle oplossingen voor het afleggen van korte afstanden. Geloof het of niet, maar een speciaal GPS-apparaat voor in de auto of in de vrachtwagen is nog steeds de beste manier om veilig en gemakkelijk je bestemming te kunnen bereiken.

Navigatiesystemen voor in de auto maken zowel korte ritten voor woon-werkverkeer als langeafstandsritten gemakkelijk te navigeren, waardoor je zonder stress van punt A naar B kunt reizen.

De beste navigatiesystemen voor in de auto geven je de snelste routes en duidelijke aanwijzingen, zodat je nooit verkeerd rijdt en snel op de plaats van bestemming kunt aankomen.

Er zijn ook meer dan één miljoen bezienswaardigheden en steden vooraf ingeprogrammeerd, dus als je een lange reis door een onbekend gebied maakt, zul je nooit ergens verdwalen. Ook worden belangrijke plaatsen zoals bijvoorbeeld benzinestations aangegeven, zodat je nooit met een lege tank komt te staan. Gebruik onze uitgebreide handleiding om het beste navigatiesysteem voor in de auto te kunnen vinden en zorg ervoor dat je het apparaat met de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt vinden.

We hebben de tien beste navigatiesystemen voor in de auto voor je opgezocht en deze gedurende 55 uur blootgesteld aan een aantal rigoureuze testen. Om de prestaties en de functionaliteit van elke GPS-unit voor in de auto goed te kunnen testen, hebben we ze op een aantal verschillende locaties getest. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de bekende overvolle snelwegen die vast stonden met auto’s tot aan de onbekende landweggetjes waarvan je zelfs het bestaan niet afwist. In dit artikel vind je de beste GPS-navigatiesystemen voor in de auto, die er momenteel op de markt verkrijgbaar zijn…


De beste navigatiesystemen

  1. TomTom Start 52
  2. TomTom Go Basic 6
  3. Garmin DriveSmart 61 LMT-S
  4. Garmin Drive 5 Plus MT-S EU
  5. TomTom Go Premium 6
  6. TomTom VIA 53
  7. TomTom Go Essential
  8. TomTom GO 620 – World
  9. TomTom Start 25
  10. Garmin Drive 51 LMT-S

1. TomTom Start 52

Ben je op zoek naar een eenvoudig navigatiesysteem? Dan is de TomTom Start 52 wat voor jou. De Start 52 is voorzien van rijbaanbegeleiding zodat je precies weet welke baan je moet aanhouden op snelwegen en in de stad. Je ontvangt levenslange kaartupdates voor Europa. Daarnaast geeft de Start 52 je gesproken navigatie-instructies zodat je de ogen op weg kan houden.


2. TomTom Go Basic 6

De TomTom Go Basic 6 beschikt over alle functies die je nodig hebt om onbezorgd door Europa te reizen. De meest recente kaarten zorgen ervoor dat je altijd de beste route krijgt naar de bestemming. Met de Go Basic 6 hoef je jouw smartphone niet meer te pakken, dit navigatiesysteem leest al je telefoonberichtjes voor. Hiernaast is het scherm groot genoeg, namelijk 6inch.


3. Garmin DriveSmart 61 LMT-S

De Garmin Drivesmart 61 LMT-S geeft je met gesproken en visuele instructies de beste route naar je bestemming. Daarnaast ontvang je actuele verkeersinformatie zoals files en wegwerkzaamheden. Ook toont het systeem handige plekken zoals een tankstation en krijg je een melding als je een flitser of gevaarlijke situatie nadert. De Drivesmart 61 LMT-S heeft een zeer groot 7 inch beeldscherm zodat je de instructies goed kan zien.


4. Garmin Drive 5 Plus MT-S EU

Met de Garmin 5 Plus MT-S Summer reis je zorgeloos met de auto door Europa. Dit navigatiesysteem beschikt over kaarten van alle landen in Europa. Garmin biedt levenslange kaartupdates. Deze updates download je via de ingebouwde wifi. Zo hoef je het toestel niet op je computer aan te sluiten. Het 5 inch scherm is anti-reflecterend, zodat je ook in de felle zon ziet welke kant je op moet rijden. Je ontvangt verkeersinformatie via radio, zodat je altijd om files heen kan rijden. Bovendien beschikt dit navigatiesysteem over een flitspaalverklikker. Het eerste jaar is gratis, daarna betaal je voor deze dienst. Sluit je smartphone via bluetooth aan om handsfree te bellen en notificaties op het scherm van je navigatie te ontvangen.


5. TomTom Go Premium 6

TomTom GO Premium gaat verder dan alleen navigeren van A naar B. De betrouwbare route- en verkeersinformatie, ondersteund door het volledig geïntegreerde systeem van TomTom GO Premium, brengt je verder. Gebruik bijvoorbeeld de IFTTT-integratie om locatie- en adresgegevens uit je agenda te synchroniseren of gebruik het om je slimme thermostaat in te schakelen, zodra je in de buurt van huis bent.


6. TomTom VIA 53

De TomTom VIA 53 is een uitgebreid navigatiesysteem waarmee je makkelijk van a naar b kunt rijden. Met de TomTom VIA 53 ontvang je levenslang kaarten die je gemakkelijk via wifi download. Je TomTom updaten was nog nooit zo gemakkelijk. De VIA 53 is compatibel met Siri en Google Now. Zo kun je makkelijk spraakopdrachten geven. Ook is het mogelijk om handfree te bellen en kan de VIA 53 je berichten via whatsapp voorlezen. Zo houd je je ogen op de weg en reis je veilig naar je bestemming.


7. TomTom Go Essential

Kies voor een slimme reisgenoot en ga voor de TomTom Go Essential. Met dit navigatiesysteem geniet van je van de vrijheid en de sensatie van de weg! Onderweg geeft je navigatiesysteem rijstrookadvies, weg- en verkeersinformatie en route-instructies naar stopplaatsen en attracties.


8. TomTom GO 620 – World

De TomTom GO 620 is ideaal voor de zakelijke gebruikers en bestuurders die vaak in de auto zitten. Je zet je TomTom aan en je bent klaar om op reis te gaan. Het grote 6 inch scherm zorgt ervoor dat je de aanwijzingen makkelijk kan volgen. Je ontvangt live verkeersinformatie via je smartphone zodat je altijd op de hoogte bent van files en wegwerkzaamheden. Daarnaast is de GO 620 te besturen met je stem, zodat je de handen niet van het stuur hoeft te halen.


9. TomTom Start 25

Dankzij de TomTom Start 25 M raak je nooit meer de weg kwijt en voorkom je hoge boetes door te hard rijden. Deze navigatie wijst je zonder enige moeite naadloos de juiste weg in maar liefst 45 Europese landen en voorziet je tevens van Lifetime maps.


10. Garmin Drive 51 LMT-S

Blijf verbonden achter het stuur met Garmin DriveSmart, het navigatietoestel met tal van slimme functies, handige waarschuwingen voor de bestuurder en eenvoudige aanwijzingen. Van handsfree bellen en live verkeersinformatie tot ingebouwde Wi-Fi en meer — uw Garmin wijst de weg. U hoeft alleen maar te rijden.

Laat een reactie achter