De meeste bedrijven die succesvol zijn, zijn dit omdat hun marketingstrategie een combinatie van online en offline marketingideeën bevat. Dit wordt meestal multi-channel marketing genoemd. Maar offline marketing lijkt de laatste tijd wel een beetje te zijn uitgestorven.

Het feit dat je een online marketingstrategie hebt, hoeft nog niet te betekenen dat je die geweldige offline marketingideeën moet negeren! Als je eenmaal bezig bent met je online marketing, is consistentie cruciaal en offline marketing kan dat alleen maar ondersteunen.

1. Visitekaartjes of keycords 

visitekaartjes

Dit is niet alleen één van die geweldige offline marketingideeën, het is min of meer essentieel voor elk bedrijf. Met visitekaartjes of bedrukte keycords kun je iemand snel en efficiënt een compacte manier bieden om in contact te komen en dan niet alleen met jezelf, maar vooral ook met het bedrijf. Je kunt in principe op heel veel verschillende items jouw gegevens laten drukken, dus wees creatief!

In deze moderne tijd vertrouwen steeds minder mensen op visitekaartjes. Ze gaan ervan uit dat, omdat ze online aanwezig zijn, een visitekaartje overbodig is. Maar dit is helaas niet waar. Mensen onthouden je door wat er op je visitekaartje staat. Dit omvat details zoals jouw telefoonnummer en jouw website.

Laat visitekaartjes drukken en deel ze overal waar je komt uit!

2. Maak folders

Mooie folders kunnen moeilijk te ontwerpen zijn, maar toch mag het niet ontbreken in de lijst met de beste offline marketingideeën. Zoals elke advertentie is de presentatie belangrijk en bij folders is dit dubbel zo belangrijk. De eerste indruk van dit hulpmiddel kan de effectiviteit ervan maken of breken.

Zorg ervoor dat je een een aantal goede folders hebt en zorg er dan voor dat je ze op plaatsen kunt achterlaten, waar ze zullen opvallen. Je moet ze neerleggen op plaatsen waar je eventuele klanten naartoe komen. Denk aan andere bedrijven, openbare parken, toiletten. Wees creatief!

3. Houd een wedstrijd

Wedstrijden hebben op klanten veel aantrekkingskracht. Velen van ons zijn verplicht om te concurreren. En als er een mooie prijs wordt aangeboden, zullen mensen daar massaal op afkomen.

Zoek uit wat voor jouw beoogde klantenbestand een interessante wedstrijd zou zijn. Wat voor soort wedstrijden zouden ze leuk vinden en ook echt aan meedoen? Voor wat voor soort prijzen zouden ze willen ontvangen?

Dit kan, als het goed wordt gedaan, één van de leukere offline marketingideeën in deze lijst zijn. Veel plezier tijdens het organiseren van het evenement en jij (en jouw bedrijf) zullen in het geheugen van je klanten gegrift staan.

4. Ga naar een beurs

beurs-druk

Zelfs als je bang bent dat je bedrijf er te klein voor is, moet je toch naar die handelsbeurzen van leveranciers gaan. Zelfs als je nerveus bent omdat je product in vergelijking met anderen niet zal schitteren, moet je toch naar die beurs gaan. Wat voor excuses er ook zijn, ga er heen. Laat zien wat je te bieden hebt.

Dit één van de offline marketingideeën die duur en tijdrovend kan zijn, maar het is de investering meer dan waard. Je zult nooit weten hoe je het zal doen, totdat je naar een beurs gaat. Je zult in ieder geval meer naamsbekendheid krijgen. Om jouw naam te verspreiden, zou je weggevertjes kunnen laten bedrukken met jouw gegevens erop. Dit kan je het beste doen bij Van Helden Relatiegeschenken.

En als de prijs van het huren van een tafel echt zo hoog is, zoek dan een ander klein bedrijf en overweeg om een stand te delen. Zorg er dan wel voor dat jullie beiden een product hebben dat hetzelfde publiek aanspreekt. Het is dan een echte win-win-situatie!

5. Verstuur kaarten

Dit is een geweldig idee in mijn lijst met offline marketingideeën voor diegenen onder jullie die graag elk jaar met de feestdagen kaarten versturen. Kaarten kunnen een goede verstandhouding tussen de verstuurder en de ontvanger opbouwen. Mensen houden ervan om kaarten te versturen en ze houden ervan om ze te krijgen. Bedenk eens hoe verrast ze zullen zijn wanneer ze hun brievenbus openen en er een kaart van jouw bedrijf zullen vinden!

Steeds meer bedrijven stuurden kaarten, maar met de komst van het internet is deze traditie aan het verdwijnen. Laat jouw bedrijf er een zijn, die juist vasthoudt aan traditie! Heel veel mensen ontvangen graag kaarten en ze zullen het leuk vinden om met de feestdagen een kaartje van jou te ontvangen.

6. Betrokkenheid bij de gemeenschap

Hoeveel ben jij als individu betrokken bij je gemeenschap? Afhankelijk van het soort persoon dat je bent, ben je mogelijk veel, een beetje of helemaal niet betrokken. Op individueel niveau is maatschappelijke betrokkenheid één van de dingen waar je bewust voor kiest. Als bedrijf wordt die keuze echter een cruciaal onderdeel van je marketingcampagne.

Van al mijn offline marketingideeën, is deze behoorlijk kritisch. Mensen ondersteunen graag lokale bedrijven. Het is tegenwoordig het ‘ding’ om te doen. Mensen voelen veel trots als ze weten dat een succesvol bedrijf aan hun naam is verbonden. Als je goed met je gemeenschap kunt communiceren, zal die trots alleen maar groeien. Gebruik die trots en zet die mensen om in jouw klanten.

Laat een reactie achter