Iedereen die zich weleens heeft geschoren, begrijpt dat het enige techniek, ervaring en geduld vergt om echt een goed resultaat te kunnen krijgen.

Maar met de juiste hulpmiddelen in handen wordt het wel veel gemakkelijker.

Net zoals een ervaren kunstenaar nooit goedkope penselen of verf zou gebruiken, mag je voor het scheren van je gezicht en hals ook nooit een scheermesje van slechte kwaliteit gebruiken. Laat ons je in plaats daarvan wat vertellen over de beste scheermessen, die er op de markt verkrijgbaar zijn.

In dit artikel geven we je ook tips voor het kopen van scheermessen en vertellen we je de verschillen tussen de soorten die er beschikbaar zijn. Als je van een gladgeschoren gezicht houdt – wij raden je aan om een baard te laten staan – heb je de juiste hulpmiddelen nodig om het scheren prettig te maken.


De Beste Scheermesjes

 1. Safety Razor 23C (Merkur)
 2. Mach3 Turbo (Gilette)
 3. Fusion5 Proglide Power (Gilette)

1. Safety Razor 23C (Merkur)

Vergis je niet, het scheermesje van Merkur is een goed scheermesje voor mannen dat speciaal is ontworpen om het scheren fijn te maken.

Maar dan moet je het mesje wel op de juiste manier gebruiken.

Bij het scheermesje van Merkur, dat in Duitsland is vervaardigd, zie je meteen dat het in veel opzichten anders is dan elk ander scheermes. Ten eerste is het extreem veelzijdig en kan het elke scheerklus aan. Het is geschikt voor mannen met een matige en een zware baardgroei.

Het ziet er zelfs anders uit dan andere scheermessen met dubbele mesjes en de gladde ‘satijnen’ afwerking, die dit geweldige scheermesje geeft, is geweldig.

Bovendien begon Merkur al in de jaren tachtig veiligheidsscheermessen met meerdere messen te produceren. Ze hebben dus al heel wat ervaring.

Het scheermesje van Merkur kan dankzij zes afzonderlijke instellingen aan jouw voorwaarden worden aangepast. Als je op zoek bent naar een milde scheerbeurt kun je het scheermesje van Merkur op stand 1 zetten. Maar als je je baard flink hebt laten groeien en er veel te scheren valt dan is stand 6 iets voor jou (oefen niet te veel druk uit!).

Onthoud dat het mooie van een verstelbaar scheermesje met een veelvoud aan instellingen is dat je altijd precies de scheerbeurt kunt krijgen, die je nodig hebt. Je kunt dus één scheermesje voor iedere behoefte gebruiken.

Je snapt het al: het scheermesje van Merkur s is een veelzijdig, hoogwaardig scheermesje waar bijna niet aan te tippen valt. Maar laten we het mesje eens wat uitgebreider bekijken.

 • Sommige scheermessen, zelfs de beste, zijn niet persé goed voor beginners. Als je een beginner bent, kun je dit mesje uitproberen, maar je moet het scheren zeker onder de knie krijgen en soms kan dat weleens betekenen dat je je een paar keer flink snijft. Maar het scheermesje van Merkur is voor zowel beginners als professionals echt vriendelijk in gebruik. We willen je wel adviseren voordat je stand 6 gebruikt, je het scheren goed onder de knie moet hebben.
 • Het is zwaarder dan de meeste andere veiligheidsscheermessen en weegt 4,4 gram. Door het gewicht kun je een gladde en fijne scheerbeurt krijgen, zonder veel druk uit te hoeven oefenen. Het gewicht is goed uitgebalanceerd om je superieure controle en wendbaarheid te kunnen geven.
 • Het apparaat is 10cm lang en heeft een langer handvat waardoor het ideaal is voor mannen met grotere handen. De langere handgreep zorgt voor meer controle.
 • Het handvat is niet gekarteld, zoals bij veel scheermessen, maar heeft een inkeping aan de bovenkant om je zo een veilige grip te kunnen geven.
 • Terwijl andere scheermessen schroeven gebruiken om hun scheermesjes op hun plaats te houden, gebruikt het scheermesje van Merkur een clip die het gemakkelijk maakt om de mesjes te vervangen. Het enige wat je hoeft te doen, is het bovenste plaatje op te tillen, het mesje op de basis of op het bovenste plaatje te plaatsen en vervolgens weer op zijn plaats laten vallen.

2. Mach3 Turbo (Gilette)

Je hebt de commercials vast wel gezien: “Gillette – the best a man can get.”

Zelfs als je de commercials niet hebt gezien, heb je ongetwijfeld wel gehoord van Gillette. Of je hebt misschien een tijdje op een andere planeet gewoond waar mannen zich niet scheren.

Maar je begrijpt het wel. Gillette is een belangrijke speler op dit gebied en dat is zeker niet zonder reden. Nee, ze hebben veel goede producten en hun Mach3 Turbo Men’s Razor is een goed voorbeeld hiervan.

De Mach3 Turbo is het beste wegwerp mesje dat er op de markt verkrijgbaar is. En geloof ons de concurrentie is niet mals. Gillette verbetert en upgradet zijn producten constant en de Mach3 is een wat nieuwere toevoeging aan de lijn van scheermessen, die je scheerbeurt echt tot een fijne ervaring kunnen maken.

Wat is er dan zo fijn aan dit mes? Laten we eens wat voordelen op een rijtje zetten:

 1. De Mach3 Turbo geeft je een gladde scheerbeurt zonder dat het voor irritatie zorgt. Is dat niet waar het bij het scheren allemaal om draait?
 2. De Mach3 Turbo heeft drie mesjes, die speciaal zijn geplaatst om het haar dichterbij de wortel af te kunnen scheren. Bij elke beweging die je maakt, raak je eigenlijk drie punten.
 3. Het heeft scherpere mesjes dan de meeste andere wegwerp scheermesjes; de mesjes zijn na verschillende scheerbeurten nog net zo scherp als tijdens de eerste keer.
 4. De Mach3 Turbo bevat speciale bladen, die verder uitsteken dan het mesje en de huid gladstrijken en je gezichtsharen rechttrekken voordat het mesje eroverheen gaat. Dat is net zoiets als de huid strak met je hand vasthouden voordat je het scheermesje over een bepaalde plek van je gezicht laat glijden.
 5. Het heeft een dunne strook bovenop het scheermesje – een Lubrastrip genaamd – die smeermiddelen afgeeft terwijl je je scheert om de haren zo te verzachten en voor een soepele, glijdende beweging te zorgen. De Lubrastrip verkleurt na meerdere keren gebruiken, waardoor je weet wanneer je het mesje moet vervangen.
 6. Het heeft een metalen handvat met rubberen grepen, die voorkomen dat het scheermesje uit je hand glijdt.
 7. Vrouwen houden ook van de Mach3 Turbo.

3. Fusion5 Proglide Power (Gilette)

Ok, laten we onze vrienden van Gillette nog een plekje in deze lijst geven en nog een van hun geweldige producten introduceren: de Fusion ProGlide Power Men’s Razor van Gilette.

Net als hun Mach3 Turbo, die hoog in de lijst met wegwerp scheermesjes staat, loopt Gillette met hun Fusion ProGlide ook voorop in de categorie scheermesjes met een casettesysteem.

De ProGlide wordt met veel toeters en bellen geleverd en zorgt voor een geweldige scheerbeurt. Met dit scheermesje heb je echt waar voor je geld.

Laten we om te beginnen de technologie eens bekijken. Dit mesje gebruikt de Flexball-technologie wat een functie is waarmee de mesjes zich kunnen aanpassen aan de contouren van je gezicht en tegelijkertijd voor een schone scheerbeurt zonder wondjes en snijwondjes kan zorgen.

De Fusion ProGlide biedt gebruikers ook de mogelijkheid om batterijvermogen te gebruiken en wordt geleverd met een microchip om je elke keer, dat je de mesjes op je gezicht legt, een gelijkmatige scheerbeurt te geven. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan de batterijoptie, anderen weer niet, maar dat is heel erg persoonlijk.

Even een opmerking: de batterij geeft trillingen – of micro-pulsen – die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat je dichterbij de huid kunt scheren. Het zal de wrijving verminderen en het glijden over de huid makkelijker maken. De microchip schakelt de batterij automatisch na acht minuten gebruik uit – de reden hiervoor is dat je batterij dan niet leegraakt als hij per ongeluk aangaat in je toilettas.

Recensenten vinden het ook leuk dat de batterij gedurende zijn hele levensduur consistente energie levert, d.w.z. je krijgt aan het begin van de levensduur van de batterij geen krachtigere trillingen dan aan het einde.

Maar laten we verder gaan met enkele van de andere functies van de Fusion ProGlide.

 • De ProGlide mesjes worden geleverd met Gillette’s meest geavanceerde coating. In combinatie met de FlexBall-technologie zijn ze nog effectiever dan bij de gewone ProGlide scheerapparaten. Het zijn dunnere, fijnere mesjes, die de kans op wondjes verminderen.
 • Het scheermesje bevat een verlenging, dat ervoor zorgt dat de stoppels onder de mesjes komen.
 • Mensen, die de ProGlide Fusion regelmatig gebruiken, zullen weten dat je weinig of geen irritatie in je hals zult krijgen.
 • Het wordt geleverd met vijf mesjes.
 • Het heeft ook een verbeterde Lubrastrip, wat het glijden over de huis nog makkelijker maakt.
 • Met zijn micro-puls mogelijkheden en dunne, fijne mesjes is de ProGlide Fusion uitstekend geschikt voor gebruik op een gevoelige huid.

5 dingen waar mannen over na moeten denken voordat ze hun scheermesje kopen

Voordat we ingaan op onze beoordelingen van de beste scheermessen willen we nog enkele dingen met je bespreken, die je in gedachten moet houden voordat je een scheermesje kiest.

Er zijn honderden scheermessen om uit te kiezen en reclames op de TV bombarderen ons met advertenties over allerlei soorten scheermessen. Maar zoals altijd is kennis je beste vriend. Daarom moet je die kennis gebruiken als je op zoek gaat naar een scheermesje dat bij je past.

1. SOORT SCHEERMES

Het belangrijkste waarmee je moet beginnen, is het kiezen van het soort scheermesje dat je koopt en we gaan ons concentreren op de belangrijkste vier soorten: veiligheidsscheermessen, scheermessen met cassettesysteem, open scheermessen en wegwerp scheermesjes.

VEILIGHEIDSSCHEERMES

Eén van de meest voorkomende soorten scheermesjes, die door mannen worden gebruikt, is het veiligheidsscheermesje met twee mesjes. Het mesje is, zoals de naam al doet vermoeden, beveiligd zodat alleen de uiterste rand bloot komt te liggen en het mesje is ontworpen om het ontstaan van snijwondjes te voorkomen. Veiligheidsscheermessen zijn gemakkelijk te gebruiken, wat ze ideaal maakt voor beginners.

Misschien is het enige nadeel van een veiligheidsscheermesje het veiligheidsgedeelte omdat je zo niet gemakkelijk het mesje in alle hoeken kunt gebruiken. Het kan zo moeilijker zijn om de hoekige delen van het gezicht te scheren.

SCHEERMESSEN MET CASSETTESYSTEEM

Een ander type scheermes, dat vaak door mannen wordt gebruikt, is het scheermesje met een cassettesysteem. Je koopt het handvat en de scheermesjes afzonderlijk. Zoals alles kan de kwaliteit van deze scheermessen enorm variëren, maar de beste messen geven je een gladde scheerbeurt zonder dat je de kans krijgt om snijwondjes op te lopen. Het nadeel is dat deze messen, vooral als je ze rechtstreeks in een winkel koopt, wel duurder kunnen zijn

OPEN SCHEERMESSEN

De opa – of overgrootvader – van alle scheermessen is het open scheermes. Dit is een vintage tool met een eeuwenoude geschiedenis, maar het blijft één van de meest effectieve scheerinstrumenten die er op de markt verkrijgbaar zijn. Niet veel mannen gebruiken ze echter en het hanteren van een open scheermes, zonder je gezicht te verwonden, vereist ervaring en finesse.

Maar, hé, scheren met een open scheermesje maakt je wel heel stoer.

WEGWERP SCHEERMESSEN

Een echt ‘wegwerp’ scheermesje is er een waarvan het mesje en de handgreep allemaal uit één stuk bestaan en weggegooid worden als de messen bot worden. Je koopt er een zak van en ze kosten niet veel. Het is een goedkope, handige manier om je te scheren – en geweldig voor op reis – maar je krijgt wel waar je voor betaalt.

2. WAT IS JE SCHEERROUTINE?

Als je net als de meesten van ons je ’s ochtends scheert, moet je voordat je een scheermesje koopt goed nadenken over je scheerroutine. Heb je meestal haast? Een scheermesje met een cassettesysteem zorgt ervoor dat je snel klaar bent terwijl een veiligheidsscheermesje of een open scheermesje iets meer tijd en concentratie vereist.

3. HOE GEVOELIG IS JE HUID?

Als je huid gemakkelijk geïrriteerd raakt, is een veiligheidsscheermesje vaak een betere keuze dan een scheermesje met meerdere mesjes, omdat meerdere mesjes te veel huid kunnen verwijderen. Moderne scheermessen met een cassettesysteem hebben ingebouwde strips die een gel afgeven en deze messen zijn vriendelijk voor de huid.

4. BEKIJK HET HANDVAT

Het handvat van een scheermesje is voor sommigen misschien een bijzaak, maar houd er rekening mee dat de beste scheermessen dikke, handvatten met textuur hebben voor een veilige grip. Het laatste wat je wilt, is dat je scheermesje in en uit je hand glijdt terwijl je het mesje over je huid laat glijden.

5. DE PRIJS

De kosten van scheermessen variëren sterk en er zijn ook hele luxe scheermessen die wel $ 100 of meer kosten. Maar hoewel veel van de beste scheerapparaten niet goedkoop zijn, zijn ze gemaakt om lang mee te kunnen gaan en zijn ze een investering op de lange termijn.


DUS, WIL JIJ EEN SCHEERMESJE GAAN GEBRUIKEN?

Dit is het deel waarin we je tips geven over hoe je je moet scheren en, nee, het is niet zo eenvoudig als het klinkt (of eruitziet).

We hebben het al over de verschillende scheerapparaten gehad. Op dit moment willen we echter alleen de basisprincipes van het gebruik van een scheermesje behandelen en je helpen om een vlekkeloze scheerbeurt te krijgen. We willen niet dat je snijwondjes krijgt of dat de huid niet glad is na het scheren.

1. MAAK JE GEZICHTSHAAR NAT

Je bakkebaarden natmaken is als je een scheerbeurt zonder irritatie wilt een must. Je kunt je het beste na het douchen, wanneer je gezichtsharen zacht en vochtig zijn scheren. Je kunt je gezicht ook bijvoorbeeld met een natte handdoek vochtig maken.

Een droog gezicht scheren, is gewoon vragen om problemen.

2. GEBRUIK SCHEERSCHUIM OF GEL EN DAN BIJ VOORKEUR EEN VAN EEN GOEDE KWALITEIT

Je scheerschuim of gel zorgt voor de smering, die je nodig hebt om je veilig te kunnen scheren. Een goede gel of schuim zorgt voor een schuim, dat de smering zal bevorderen. Heel veel schuim is meer voor de show, want wat direct op je huid en snorharen zit, is het belangrijkste.

Scheerschuim houdt ook vocht vast om je gezichtshaar zacht en klaar voor het scheren te maken.

3. DE SCHEERBORSTEL

Veel scheerexperts raden aan dat je een scheerborstel gebruikt om het scheerschuim mee op je gezicht aan te brengen. Het is een ouderwets hulpmiddel (misschien heeft je grootvader er een gebruikt) maar het is wel zeer effectief omdat:

 1. Het helpt je haarzakjes omhoog te brengen, waardoor ze gemakkelijker weg te scheren zijn.
 2. Het stelt je in staat om een rijk, romig schuim te creëren, dat moeilijk met je handen te bereiken is.
 3. Het verwijdert ook dode huidcellen om de kans op bultjes en andere oneffenheden te verminderen.

Gebruik wanneer je de scheerschuim aanbrengt met een borstel een cirkelvormige beweging met een licht opwaartse beweging.

4. GEBRUIK EEN SCHEERMESJE VAN GOEDE KWALITEIT

We hoeven niet veel tijd te besteden aan het uitleggen hiervan, omdat we de beste scheermessen op de markt al hebben besproken. Zorg ervoor dat je mesje altijd scherp is en wissel van mesje zodra ze bot worden.

5. TIPS VOOR BIJ HET SCHEREN

Als je een scheermesje op je gezicht wilt gaan gebruiken, zijn hier enkele belangrijke dingen waarmee je rekening moet houden:

 • Scheer in de richting van je baardgroei en niet ’tegen de richting in’. Scheren in de tegenovergestelde richting zal de kans op het krijgen van scheerwondjes vergroten en het kan ook ingegroeide haartjes ontwikkelen.
 • Begin met de zijkanten van je gezicht en werk dan naar de snor voordat je bij je kin eindigt. Je haren op je kin zijn sterker dan andere haarzakjes en hebben meer kracht nodig.
 • Wees voorzichtig. Scheermessen van hoge kwaliteit zijn ‘scherper’ dan goedkopere messen, wat betekent dat je niet zoveel druk hoeft uit te oefenen om een gladde scheerbeurt te kunnen krijgen. ‘Laat het mesje het werk doen’.

6. SPOEL HET MESJE EN JE GEZICHT GOED AF

Je gezicht na het scheren met warm water afspoelen, is altijd een goed idee. Breng tot slot koel water aan om je gezicht te kalmeren en dep je gezicht dan droog (niet wrijven).

DUS, JE WILT JE ECHT MET EEN SCHEERMESJE GAAN SCHEREN?

Aangezien scheren met een scheermesje heel anders is dan scheren met andere soorten scheerapparaten moet je onze geïllustreerde handleiding over het scheren met een scheermesje eens bekijken.

KIEZEN VOOR DE BESTE SCHEERMESSEN: DE METHODE VOOR ONZE WAANZIN

Het bedenken van onze laatste selecties voor de beste scheermessen voor mannen vergde een combinatie van onderzoek, persoonlijke ervaring en het luisteren naar anderen die deze scheermessen ook hebben gebruikt. Er zijn nog talloze andere scheerapparaten op de markt verkrijgbaar, die we hadden kunnen proberen, maar we hebben niet de middelen om ze allemaal te testen.

We houden echter van onze top 7. En wij denken dat jij er echt iets aan hebt.

CONCLUSIE

We zijn al bij het einde gekomen over de recensie van het beste scheermesje voor mannen van dit jaar. Zoals altijd krijgen we graag feedback van jou. Of het nu je mening is over de scheermessen, die we hier hebben gekozen of je ervaring met het gebruik ervan, we winden het leuk als je je ervaring deelt. Je mag natuurlijk ook andere scheerapparaten waarvan je denkt dat ze aandacht verdienen met ons bespreken.

Tot de volgende keer mijn vrienden.

Laat een reactie achter