Of je nu op zoek bent naar een hardloophorloge, een zwemhorloge of een fitnesshorloge, het is belangrijk om een goede sporthorloge te vinden, dat echt goed bij jouw levensstijl en jouw trainingsroutine past.

Daarom heb ik, voordat ik de onderstaande selectie maakte, eerst meer dan 25 sporthorloges voor je onderzocht. De testen bestonden uit het bijhouden van verschillende trainingen en gedurende de dag de rest van de functies van het horloge uittesten.

Bij het zoeken naar het beste sporthorloge, is het belangrijk om rekening te houden met de soort activiteit, die je wilt gaan bijhouden. Een ingebouwde hartslagsensor en een waterdichte behuizing zijn bijvoorbeeld twee essentiële kenmerken om te overwegen. Hetzelfde geldt voor het vermogen van het apparaat om automatisch oefeningen bij te houden. Aan de andere kant hoef je, als je alleen maar stappen wilt tellen, echt niet te investeren in een sporthorloge vol met andere functies en is een budget model verder prima.

Ben je er klaar voor om met één van deze keuzes jouw sportsessies naar een heel nieuw niveau te tillen!

 1. Apple Watch Series 4
 2. Fitbit Versa Fitness
 3. Samsung Galaxy Watch Active
 4. Suunto 9 GPS
 5. Polar Vantage M
 6. Garmin Fenix 5 Sapphire
 7. Emporio Armani Hybrid
 8. Casio G-Shock GBA800​ 
 9. Withings Steel HR 
 10. Garmin Vívoactive 3
 11. Fitbit Ionic Sport

1. Apple Watch Series 4

De 4 Smartwatch uit de Apple Watch Series is voor de meeste consumenten tegenwoordig de beste keuze. Het heeft een gestroomlijnd ontwerp, een groot scherm en optionele mobiele connectiviteit tussen de belangrijkste functies. Met dit laatste kunnen gebruikers hun iPhone tijdens hun workouts thuislaten.

Het heeft ook een ingebouwde GPS, zodat je precies je activiteiten in de buitenlucht kunt volgen en er is een ultra nauwkeurige, ECG-capabele hartslagsensor op het sporthorloge aanwezig. De weergave op het scherm is geweldig en het is, zelfs in direct zonlicht helder en gemakkelijk te navigeren.

De kleurenopties voor de behuizing van het sporthorloge variëren van aluminium en roestvrij staal tot en met een keramiek kleur in de Edition-modellen. Er is een uitstekende selectie van door Apple gemaakte bandjes en externe bandjes om je te helpen het sporthorloge aan te kunnen passen. Er zijn veel varianten om uit te kiezen, waaronder de samenwerkingen van Apple met Nike en het modehuis Hermès.

De Apple Watch Series heeft ook geweldige recensies gekregen van onder andere CNET, The Verge en Wired. Testers hebben opgemerkt dat het sporthorloge een groot aantal gemakkelijk te gebruiken functies voor het volgen van fitness biedt.


2. Fitbit Versa Fitness

De Versa sporthorloge is het mooiste sporthorloge uit deze lijst. Het is tot nu toe ook het meest gebruiksvriendelijke sporthorloge dat we zijn tegengekomen. De metalen behuizing kan worden gekocht met een afwerking in zilver, zwart of houtskool. Je kunt het horloge eenvoudig via standaard verwisselbare bandjes aanpassen aan je eigen smaak.

De fitness-trackingfuncties omvatten een ingebouwde hartslagsensor, een waterdichte kast tot 50 meter en geleide trainingen. De levensduur van de batterij van het sporthorloge is maximaal vier dagen.

Vergeleken met de duurdere Ionic-sporthorloge van Fitbit, mist de Versa ingebouwde GPS-compatibiliteit voor het trainen in de buitenlucht. Een variant van het horloge met NFC-connectiviteit voor contactloos betalen is beschikbaar voor € 25 extra.

Reviewers van Engadget, PC Magazine en Wired gaven de Versa van Fitbit ook hoge cijfers voor zijn gebruiksvriendelijke ontwerp en functies.


3. Samsung Galaxy Watch Active

De Galaxy Watch Active van Samsung heeft een opvallend ontwerp, een redelijke prijs en een aantal krachtige fitness- en slaapregistratiefuncties. Deze laatste omvatten de mogelijkheid om je tegelijkertijd door meerdere oefeningen te leiden. De sporthorloge ontving hoge beoordelingsscores van CNET, Engadget en The Verge.

De volledig waterdichte behuizing van de Galaxy Watch Active is bestand tegen diepten tot 50 meter. Met een diameter van slechts 40 millimeter (als je op zoek bent naar een groter horloge, overweeg dan de Galaxy Watch), is het ook ongelooflijk comfortabel om dagelijks te dragen. Er zijn vier afwerkingen om uit te kiezen: zwart, zilver, groen en roségoud.

De intuïtieve gebruikersinterface, de gemakkelijk verwisselbare bandjes en de coole functies van de gadget maken dit een geweldig sporthorloge. De gadget synchroniseert je gegevens met het krachtige, maar intuïtieve Health-platform van Samsung. De Galaxy Watch wordt actief geleverd met een uitstekende selectie apps en wijzerplaten.


4. Suunto 9 GPS Fitness-Tracking

Het 9 Fitness-Tracking sporthorloge van Suunto heeft vele functies, waaronder een ingebouwde hartslagmonitor, GPS en een kast die waterbestendig is tot 100 meter. Het belangrijkste is dat de 9 van Suunto dankzij een instelbare batterijmodus in staat is tot 120 uur continu een training te volgen.

Het sporthorloge kan automatisch meer dan 80 sporten en activiteiten, waaronder zwemmen en fietsen detecteren en volgen. Het maakt ook verbinding met je smartphone en geeft meldingen. Het is verkrijgbaar in veel kleuren.

Een redacteur van Men’s Health was lyrisch over de 9 van Suunto vanwege zijn robuuste bouw en uitstekende levensduur van de batterij. Hij merkte ook op dat de gadget met veel functies duur en een beetje volumineus is.


5. Polar Vantage M 

De Vantage M van Polar zit boordevol ongelooflijke functies en dit is het beste sporthorloge voor workout verslaafden. De gestroomlijnde gadget heeft een ingebouwde GPS, aanpasbare profielen voor verschillende sporten en de mogelijkheid om precies te meten hoe zwaar je lichaam het tijdens elke trainingssessie heeft. De laatste functie is essentieel, omdat het je helpt om jezelf te temperen en consistente prestaties te behouden.

Het horloge is waterbestendig tot 30 meter, dus je kunt ermee zwemmen. We vinden het ook leuk dat je door de verwisselbare bandjes steeds een ander sporthorloge kunt maken.


6. Garmin Fenix 5 Sapphire

De Fenix 5 Sapphire van Garmin is een sporthorloge met een luxe uurwerk. Het heeft een roestvrijstalen kast en band die tot 100 meter waterbestendig zijn en dit sporthorloge heeft een display dat is bedekt met krasbestendig saffierglas.

De fitness-trackingfuncties van het sporthorloge omvatten een ingebouwde hartslagsensor en GPS, evenals de mogelijkheid om meerdere activiteiten te volgen. De Fenix 5 Sapphire kan ook meldingen aan je smartphone afleveren.


7. Emporio Armani Hybrid

Het beste sporthorloge van Emporio Armani koppelt via een slimme app met je smartphone. Je kunt zo elke activiteit bijhouden en het kan zelfs discrete meldingen naar je telefoon sturen. De tijd wordt zodra deze is verbonden met een telefoon ook automatisch ingesteld.

De volledig waterdichte (tot 50 meter) hybride sporthorloge heeft een batterijlevensduur van maximaal zes maanden. Het beste van alles is dat de batterij gemakkelijk door de gebruiker kan worden vervangen. Het sporthorloge is verkrijgbaar in een aantal kleuren waaronder deze flitsende gouden optie.


8. Casio G-Shock GBA800​

De G-Shock GBA800 van Casio heeft een ingebouwde fitnesstracker, die via een Bluetooth-verbinding met je smartphone kan synchroniseren en je helpt om je stappen en dagelijkse fitnessdoelen in een eenvoudig te navigeren mobiele app bij te houden.

Wij houden van de felle kleuren waarin dit robuuste sporthorloge verkrijgbaar is. Natuurlijk zijn er ook neutralere opties beschikbaar.


9. Withings Steel HR Sport

De HR Sport van Withings Steel is een klassiek ogend roestvrijstalen sporthorloge met een geweldig aantal fitness-trackingsmogelijkheden. Dit horloge kan via een ingebouwde sensor je hartslag meten en je hebt de mogelijkheid om automatisch je oefeningen en slaappatronen bij te houden.

We houden echt van het ronde display dat is geïntegreerd in de wijzerplaat van de HR Sport van Withings Steel. Het toont essentiële fitness-trackinggegevens en smartphonemeldingen zonder te afleidend te zijn. Het sporthorloge kan tot 25 dagen worden gebruikt zonder het te hoeven opladen.

Het elegante horloge is tot 50 meter waterbestendig, wat betekent dat je ermee kunt zwemmen. Het is verkrijgbaar met een zwarte of witte wijzerplaat en je kunt het uiterlijk eenvoudig met verwisselbare bandjes aanpassen.


10. Garmin Vívoactive 3

De Vívoactive 3 sporthorloge van Garmin is een zeer capabele optie met een groot kleurenscherm dat gemakkelijk in een oogopslag af te lezen is. De belangrijkste kenmerken van het horloge zijn een ingebouwde GPS voor gedetailleerde kaarten van de gelopen routes van de gebruiker, evenals de mogelijkheid om smartphonemeldingen aan te zetten.

Je kunt ook apps die je in een speciale Store kunt kopen op het horloge installeren en je kunt er mobiel mee betalen. Dit sporthorloge kan tot een week meegaan zonder het te hoeven opladen.


11. Fitbit Ionic Sport

De Ionic horloge van Fitbit is de meest capabele fitness-tracking sporthorloge die er op de markt beschikbaar is. Het heeft een aantal uitstekende activiteits- en slaapregistratiefuncties, waaronder een nauwkeurige hartslagmeter en GPS, evenals de mogelijkheid om begeleide trainingen in te geven.

Dit beste sporthorloge is volledig waterdicht, dus je kunt ermee zwemmen. Je kunt apps op de sporthorloge installeren, betalingen uitvoeren en ook meldingen op je smartphone ontvangen. Fitbit biedt ook een aantal verwisselbare bandjes waarmee je de Ionic steeds een nieuw uiterlijk kunt geven.

Laat een reactie achter