Sommigen wachten met smart op de winter en dromen over skiën, sneeuw en berglandschappen, terwijl anderen er juist de voorkeur aan geven om aan de kou te ontsnappen door vakantie te vieren in een warm land tijdens de winter. Op deze acht bestemmingen wordt, omdat de watertemperaturen rond deze tijd van het jaar op hun hoogste punt zijn, een badpak meer gebruikt dan een skipak. Hieronder staan ​​de acht beste bestemmingen voor een strandvakantie tijdens de winter!

1. Malediven

Deze archipel is een topbestemming voor een zonvakantie. De reeks atollen liggen op meer dan 400km van de Indische Oceaan.

Het klimaat is ideaal om tijdens alle seizoenen van het jaar in de zee te duiken. Dichtbij de evenaar daalt de zeetemperatuur op de Malediven zelden onder de 27° C. De omstandigheden zijn ideaal om te snorkelen en te duiken. Er zijn namelijk prachtige grote vissen te zien.

2. Goa, Indonesië

Deze voormalige ontmoetingsplaats voor hippies is een bestemming geworden voor liefhebbers van een warme wintervakantie. Denk aan lange, witte zandstranden vol met palmbomen. 100km lang en 50km breed strekt de staat Goa zich uit aan de zuidwestkust van Indonesië.

De huizen bij het strand zijn versierd met blauwe en witte Portugeese azulejotegels – een overblijfsel uit het verleden van de regio, aangezien Goa tot 1961 onder Portugees bewind was.

De zeetemperaturen in december zijn om van te dromen en liggen rond de 30° C. Aan het begin van het jaar ligt de temperatuur in Goa rond de 28° C, ideaal dus voor een winterzon vakantie.

3. Het schiereiland Coromandel, Nieuw-Zeeland

Slechts een uur rijden vanaf Auckland ligt het schiereiland Coromandel, een ongerept gebied met adembenemende natuurlijke landschappen in Nieuw-Zeeland. Het is ook een geweldige plek voor degenen die tijdens de winter de warmte willen opzoeken.

Als je een gat graaft in het zand van Hot Water Beach ontstaat er een poel met roodgloeiend water, met temperaturen tot 64° C! Maar dat is alleen mogelijk bij laag water.

4. Blue Lagoon, IJsland

Op 40 minuten rijden vanaf de IJslandse hoofdstad Reykjavikligt vind je Blue Lagoon, een geothermische spa die beroemd is om zijn kristalheldere water. Het kan buiten dan wel koud zijn maar zwemmers zullen snel opwarmen tijdens een duik in deze kunstmatige lagune, die meer dan 200 meter lang is.

Dankzij de vulkanische omgeving bereiken de watertemperaturen een aangename 39° C. Bezoekers kunnen ook profiteren van het natuurlijk hoge gehalte aan minerale zouten, silicaten en blauw-groene algen in de lagune.

5. Jumeirah Beach, Dubai

Gelegen naast de beroemde kunstmatige archipel in de vorm van een palm, die de thuisbasis vormt van het Atlantis Hotel, is Jumeirah Beach een van de belangrijkste toeristische hotspots van Dubai.

Het is populair bij bezoekers die komen genieten van de warme zeetemperaturen, die van juli tot oktober kunnen oplopen tot 33° C!

De Perzische Golf is ideaal voor reizigers die in warmere wateren willen ontspannen. De lokale bevolking is echter minder enthousiast omdat die de voorkeur geven aan het bouwen van gekoelde zwembaden.

6. Ko Phi Phi, Thailand

Mensen die op zoek zijn naar een winterzon vakantie hebben veel Thaise eilanden om uit te kiezen. De Ko Phi Phi-eilanden, die te bereiken zijn door een boottocht van tweeëneenhalf uur vanaf Phuket, zijn de mooiste eilanden van Thailand. Ko Phi Phi Lee vond roem toen de film ‘The Beach’, met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, op het eiland werd gefilmd.

Bij zeetemperaturen rond de 28° C hoef je niet voorzichtig aan de temperatuur van het water te wennen. Het eiland heeft door zijn populariteit af en toe ‘last’ van massatoerisme, dus het vinden van een rustig plekje op het strand kan soms een uitdaging zijn.

7. Whitehaven Beach, Whitsunday Islands, Australië

Gelegen aan de kust van Queensland – de toegangspoort naar het Great Barrier Reef – zijn de Whitsunday-eilanden in Australië de thuisbasis van Whitehaven Beach, één van de mooiste stranden ter wereld. Ideaal dus voor een warme vakantie tijdens de winter.

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft dit witte zandstrand een oase van rust. Het koele zand is bijna geheel samengesteld uit siliciumdioxide, wat een interessant contrast vormt met de zwoele temperatuur van het kristalheldere water, waar scholen vis zichtbaar voorbij zwemmen.

Zonder hotelcomplex en zelfs geen camping is rust voor dagjes mensen gegarandeerd. Houd er rekening mee dat als je van december tot maart moet zwemmen in een wetsuit, omdat de steken van de kwallen dodelijk kunnen zijn.

8. Costa Rica

Costa Rica ligt tussen de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee en biedt een schat aan prachtige stranden waar de zee en de jungle elkaar ontmoeten. De nabijheid van de evenaar betekent dat er voldoende keuze is tussen verschillende hotspots aan zee, die het hele jaar door zeetemperaturen hebben van 27° C. Een geweldige strandvakantie dus voor tijdens de winter.

Laat een reactie achter