Als er één ding is dat de Nederlandse modewereld kenmerkt, dan is het wel de uitstekende variëteit aan unieke streetwear merken. Dit is ons overzicht van de beste Nederlandse streetwear merken!

Daily Paper

Daily Paper outfit

Laten we beginnen met het populaire Amsterdamse mode- en lifestylemerk Daily Paper, dat in 2012 werd opgericht door drie jeugdvrienden. Het label combineert het rijke Afrikaanse erfgoed met eigentijdse ontwerpen om unieke kleding van hoge kwaliteit te maken voor zowel mannen als vrouwen. Vooral de shirts van Daily Paper zijn van hoge kwaliteit!

Filling pieces

Filling pieces loafers

Met hun Low Top als eerste schoen die streetwear en high fashion samenbrengt, streeft Filling Pieces ernaar producten aan te bieden die zowel betaalbaar als luxueus zijn. Het concept van diversiteit is erg belangrijk voor het label, dat iedereen bij elkaar wil brengen en sociaal geconstrueerde labels wil afschaffen. De unisex collectie van FP houdt niet op bij schoenen, ze verkopen ook speciaal ontworpen hoodies, accessoires en meer. Bekijk hun online winkel of hun flagship store in de Spuistraat.

Four

Four amsterdam winterjas

Als je specifiek op zoek bent naar streetwear voor mannen, dan is Four een goed startpunt. Four is opgericht in 2012 en combineert straatmode, eigentijds design en luxe merken – variërend van Prada tot Off-White – in hun unieke stukken. Bekijk hun uniek ontworpen onafhankelijke winkel in de buurt van de beruchte luxe winkelstraat P.C. Hooftstraat.

In Gold We Trust

In Gold We Trust logo op jas

In Gold We Trust, een ander juweeltje dat in 2012 is opgericht, richt zich op streetwear voor mannen. De kledinglijn is geïnspireerd door atleten en is trots op de kwaliteit van het kleermakerswerk en de tijdloosheid van de ontwerpen met verschillende stijlen die beïnvloed zijn door hedendaagse scènes, culturen en generaties. Je kunt een deel van hun collectie vinden bij De Bijenkorf of in hun eigen winkel in de Kinkerstraat (tijdelijk gesloten wegens werkzaamheden). De jassen van dit merk worden van steeds betere kwaliteit. Het komt zelfs in de buurt van een merk zoals Parajumpers.

The New Originals

files-cataloguescrewneck_torso-png

Na samen een succesvolle lifestyleblog te hebben gerund, combineerde een groep vrienden hun specialiteiten op het gebied van mode, muziek en design door in 2015 The New Originals op te richten. Ze maken duurzame en creatieve kleding voor zowel mannen als vrouwen en hebben al veel erkenning gekregen voor hun heldere en unieke stukken. Bezoek hun flagshipstore op de Zeedijk, tussen de Prins Hendrikkade en de Nieuwmarkt.

Maha

Maha amsterdam

Gefrustreerd door de oververzadiging van mannenstraatmode richtten Saskia van Hofwegen en Dian Iskender in 2015 Maha op, in de hoop meer vrouwelijke vertegenwoordiging op de markt te brengen. Ze streven ernaar een inclusieve en diverse familie te creëren waar alle vrouwen zich goed voelen in wat ze dragen. Sneakers zijn een van hun meest verkochte producten, maar ze hebben ook een zeer populair assortiment kleding en accessoires. Dit alles is online te vinden of in hun kleine boetiek aan de Vijzelgracht.

Patta

Het merk is vernoemd naar een slang term voor “schoen” als eerbetoon aan de Surinaamse afkomst van de oprichters.

Deze streetwear modelijn in zwarte handen opende zijn deuren in 2004 en verkoopt streetwear kleding voor zowel mannen als vrouwen. Patta staat bekend om zijn verschillende speciale samenwerkingen zoals Patta x Tommy 2022 of de vrouwenlijn Femme 2022, die veel onconventionele vormen aanmoedigde. Elk nieuw seizoen bevat een verscheidenheid aan t-shirts, basics, broekjes en accessoires. Als je in de buurt van de Zeedijk bent, moet je zeker een kijkje nemen bij hun in store exclusives!

1One Amsterdam

1One Amsterdam

Twee tweelingen – een broer geïnteresseerd in mode en een zus gepassioneerd door marketing – kwamen samen als ONE om ons unieke en zeldzame stukken te brengen. Hun diverse en unisex kleding verenigt hun consumenten echt en geeft ze het gevoel dat ze er allemaal bij horen. Blader door hun online winkel voor hun volledige assortiment stijlvolle artikelen van hoge kwaliteit. Het jeugdvoetbalteam heeft een aantal van hun producten gesigneerd!

B.L.A.H

Deze online winkel heeft als missie om duurzame producten te laten zien. Hun sneakers die “een (voet)afdruk achterlaten, maar geen negatieve op de aarde” zijn hun belangrijkste verkoopargument, maar de selectie omvat ook andere artikelen zoals joggers en hoodies. Als je de streetstyle look wilt bereiken zonder de straat op te gaan, ga dan naar hun online winkel.

New Amsterdam Surf Association

Voormalig professioneel windsurfer Paul Zepe ruilde zijn board in voor grafische ontwerpsoftware toen hij New Amsterdam Surf Association oprichtte, geïnspireerd door zijn passie voor het rijden op de golven. Hun verschillende producten variëren van biologische t-shirts, grafische shirts en broekjes, en ze verkopen ook hun eigen surfplanken. Sommige van hun artikelen, waaronder hun pufferjacks, zijn gevoerd met Repreve, gemaakt van gerecyclede waterflessen.

Designer Couture

Designer Couture

Het oorspronkelijke idee van dit label was om iemands slechte en goede dagen weer te geven door middel van hun kleding. Designer Couture richt zich op zowel mannen als vrouwen en wil jonge mensen motiveren om moeilijke tijden door te komen door zich goed en duurzaam te voelen terwijl ze over straat lopen. Hun producten zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, waardoor ze stijlvol en milieuvriendelijk zijn.

Laat een reactie achter