Mobiele telefoons hebben een lange weg afgelegd, ze zijn de meest gebruikte apparaten in de wereld en de groei van de mobiele industrie is verbazingwekkend geweest. De groei heeft voor veel ondernemers deuren geopend; startups moeten zich echter ook vasthouden aan de dynamische trends, het kopersgedrag, en de strategieën van bedrijven als Google, Apple, Microsoft op zakelijk gebied. Als een startup deze verbetering kent, dan zou dat hem helpen de grote kans te grijpen en tegelijk het risico van mogelijke problemen te verminderen.

Met een toename van de verkoop in de telefoonindustrie, neemt ook de concurrentie binnen de mobiele merken toe. Ieder mens wil een telefoon met de beste mogelijkheden binnen de best mogelijke prijs. Vandaar dat de mobiele merken op hun gebied met veel concurrentie te maken hebben. Laten we eens bespreken welke merken zich bewezen hebben en in de top 10 lijst beste telefoon merken van 2022!

1. SAMSUNG

Logo | Merkidentiteit | Over ons | Samsung Nederland

Samsung is een grote naam in de telefoonbedrijven en is uitgegroeid tot een van de top mobiele merken in de wereld. Het is een Zuid-Koreaans bedrijf dat op 1 maart 1938 werd opgericht. Het is een van de meest vertrouwde merken ter wereld vanwege de eersteklas voorzieningen die het bedrijf biedt en de duurzame telefoons. De smartphones die door dit bedrijf verkocht worden zijn zeer gebruiksvriendelijk, hebben goede en innovatieve software, goede klantenservice, kosteneffectief, enz.

De functies en voorzieningen die het bedrijf biedt hebben het tot het meest gevraagde telefoonmerk ter wereld gemaakt en zijn smartphones zijn de meest verkochte smartphones ter wereld. Enkele van de meest verkochte en populaire telefoons van dit merk zijn Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy Z Flip, Samsung Galaxy Note 10, Samsung Galaxy Note 10 Plus, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 Plus, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold 2, Samsung Galaxy M31, Samsung Galaxy M21, Samsung Galaxy Note 10 Lite, Samsung Galaxy A71, Samsung Galaxy A90, en Samsung Galaxy M40.

Met een verkoop per jaar van 321,3 miljoen toestellen en een opbrengst per jaar van 211,2 miljard dollar staat Samsung op nummer één in de lijst van de beste telefoon merken ter wereld.

2. APPLE

Apple, logo Pictogram in Vector Logo

Het is een van de meest vooraanstaande telefoon merken in de wereld. Het is een Amerikaans multinationaal technologiebedrijf en is een van de grootste techbedrijven ter wereld. Het werd op 1 april 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. De toppers van dit bedrijf op smartphone gebied zijn de Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone X, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE. Ook zijn er grote verwachtingen voor de nieuwe iPhone 14 die binnenkort uitkomt.

Met een verkoop per jaar van 217 plus miljoen toestellen en inkomsten per jaar van 53,8 miljard dollar staat Apple op nummer twee in de lijst.

3. HUAWEI

Huawei Logo, symbol, meaning, history, PNG

Het is een van de wijdvertakte telefoon merken in de wereld. Het is een Chinese multinational die in 1987 werd opgericht door Ren Zhengfei. Populaire toestellen die door dit bedrijf gelanceerd worden zijn Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30, enz.

Met een omzet per jaar van miljard en een opbrengst van miljoen per jaar staat Huawei op nummer drie in de lijst.

4. XIAOMI

Xiaomi-Logo – Trend Direct

Het is een Chinese multinational die in april 2010 werd opgericht door Lei Jun. Met nog maar een paar jaar op de markt heeft het zijn concurrenten zware concurrentie gegeven. Het is ’s werelds 4e meest waardevolle technologie startup. Populaire smartphones die door dit bedrijf uitgebracht zijn, zijn Mi 10 Ultra, Redmi Note 9 Pro, Redmi 9, Redmi Note 8, Poco F2 Pro, en Redmi Note 8 pro.

Er werden per jaar 119 miljoen toestellen verkocht en miljard omgezet. Dat maakt het tot nummer vier in de lijst.

5. OPPO

File:OPPO LOGO 2019.svg - Wikimedia Commons

Guangdong OPPO Mobile Telecommunication Corp., Ltd, gestileerd als OPPO, is een Chinees bedrijf dat in 2001 door Tony Chen werd opgericht. Enkele populaire toestellen die het bedrijf lanceerde zijn OPPO A31, OPPO F15, OPPO A5, OPPO F9, OPPO A9, OPPO Reno2, OPPO F3, F5, F7, F11 Pro, F5 Youth, OPPO A83.

Met een verkoop per jaar van 29 miljoen stuks en een opbrengst per jaar van miljoen staat Oppo vijfde in de lijst.

6. VIVO

Bestand:Vivo logo 2019.svg - Wikipedia

VIVO Communication Technology Co. Ltd. Is een Chinees techbedrijf dat in 2009 werd opgericht door Shen Wei. Vivo biedt een breed scala aan telefoons met geweldige functies en specificaties. Populaire smartphones die het bedrijf lanceerde zijn Vivo V17 Pro, VIVO Z1x, VIVO S1 Pro, VIVO S1, VIVO V17, VIVOZ1 Pro, VIVO S1, VIVO U20, VIVO U10, VIVO V15, VIVO Y11.

Met een verkoop per jaar van 49,5 miljoen stuks en een opbrengst per jaar van 46 miljoen dollar staat Vivo op de zesde plaats in de lijst.

7. MOTOROLA

Bestand:Motorola-logo.jpg - Wikipedia

Het is een Amerikaans multinationaal telecommunicatiebedrijf dat in 1928 werd opgericht door Paul en Joseph Galvin. Nadat het van 2007 tot 2009 met een verlies van 4,3 miljard dollar werd geconfronteerd. Het bedrijf werd in 2011 opgesplitst in twee onafhankelijke openbare bedrijven, Motorola Mobility en Motorola Solutions. Populaire mobieltjes die door dit bedrijf gelanceerd werden zijn Motorola Razr, Mate X, MOTO G8 Plus, MOTO Z4, Motorola One Action, MOTO Z3, MOTO G7 Power, MOTO G7 Plus en Motorola One Vision.

Met een verkoop per jaar van 12 miljoen stuks en een opbrengst van 7,4 miljard dollar per jaar, staat het op de zevende plaats in de lijst van de beste telefoon merken ter wereld.

8. LENOVO

Lenovo Logo, symbol, meaning, history, PNG

LENOVO is een in Hong Kong gevestigde multinational, opgericht door Liu Chuanzhi op 1 november 1984. De door Lenovo gelanceerde telefoons zijn goedkoop en met de beste specificaties. Smartphones die door dit bedrijf gelanceerd worden zijn Lenovo Z5, Lenovo K5 Note, Lenovo P2, Lenovo Z2 Plus, Lenovo K6 Power, Lenovo Vibe k5, Lenovo Vibe K5 Note, Lenovo Z5s, Lenovo Z5 Pro GT.

Met een verkoop per jaar van 35 miljoen stuks en een omzet per jaar van 14 miljard dollar staat Lenovo 8e op de lijst.

9. LG

File:LG logo (2015).svg - Wikimedia Commons

LG Electronics is een Zuid-Koreaanse multinational die in 1958 door Koo-In-hwoi werd opgericht. De populaire smartphones die LG lanceerde zijn LG G7 Plus ThinkQ, LG W10 Alpha, LG V30 Plus, LG Stylo 5, LG Q70, en LGK61. De door LG gelanceerde smartphones wonnen in veel landen niet veel aan populariteit.

10. NOKIA

Nokia Corporation

Nokia is een multinationale onderneming die op 12 mei 1865 werd opgericht door Fredrik Idestam, Leo Mechelin, Eduard Finland. Vroeger heerste Nokia over de mobiele markt, maar toen de technologie evolueerde en smartphones werden geïntroduceerd kon het bedrijf niet beter presteren en inmiddels verkopen ze smartphones en proberen ze van dag tot dag beter te worden. Populaire smartphones die Nokia lanceerde zijn Nokia 2.3, Nokia 220, Nokia110, Nokia6.2, Nokia 3.2, Nokia9 Pureview, Nokia 8.1, enz.

Het is het 10e telefoonmerk in de lijst met een jaarlijkse verkoop van meer dan 17,5 miljoen telefoons.

Elke firma probeert de beste eigenschappen van hun mobiele telefoons te bedenken en sommige slagen erin een grote indruk op de gebruikers achter te laten. De noodzaak van mobiele telefoons is door COVID-19 sterk toegenomen, omdat bijna alle leerlingen gedwongen zijn over te schakelen op een online manier van onderwijs, en om dezelfde reden hebben de mobiele telefoonbedrijven te maken met harde concurrentie om hun waarde te bewijzen.

Laat een reactie achter