NFC staat voor Near Field Communication en laat je snel verschillende bestanden delen met andere mobiele apparaten, betalingen doen via diensten zoals bijvoorbeeld Google Pay en meer. Het is voor de moderne smartphone-gebruiker een waardevol hulpmiddel geworden.

De meeste duurdere smartphones zijn tegenwoordig voorzien van NFC, terwijl hetzelfde niet kan worden gezegd voor de mobiele telefoons in het midden- en lagere segment. Als zodanig is het soms lastig om een NFC-compatibele telefoon met de gewenste functies te vinden voor een prijs die binnen jouw budget past.

Als je op zoek bent naar een NFC-compatibele smartphone, ben je bij ons aan het juiste adres. Je vindt hieronder de beste telefoons met NFC op verschillende prijsniveaus.

Samsung Galaxy S10 en S10 Plus

Afbeeldingsresultaat voor Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 en S10 Plus hebben beide een IP68-classificatie voor bescherming tegen water en stof. Beide zijn ook voorzien van draadloos opladen, een aansluiting voor de hoofdtelefoon en een sportief scherm voor een moderne look. Ze zijn ook enkele van de beste telefoons met NFC-chips die je tegenwoordig kunt kopen.

De Samsung Galaxy S10 Plus biedt van de twee telefoons het meeste. Het heeft het grootste scherm, de grootste batterij en twee camera’s aan de voorzijde. De meeste andere specificaties en functies, waaronder de in-display vingerafdrukscanner en de drievoudige camera-installatie, zijn dezelfde als die van de gewone Galaxy S10.

De gewone Galaxy S10 is echter kleiner en heeft slechts één selfiecamera aan de voorkant. Welke je ook kiest, je krijgt één van de beste smartphones, die er momenteel op de markt zijn.

Huawei P30 Pro

Afbeeldingsresultaat voor Huawei P30 Pro

Bij de Huawei P30 Pro draait alles om fotografie. Het bevat een drievoudige camera-opstelling – compleet met een time-of-flight afstandssensor en geeft je één van de meest veelzijdige camera-ervaringen, die je maar kunt krijgen. De 40MP hoofdsensor, in combinatie met de 20MP groothoeklens en de 8MP telelens, zullen je of je nu landschaps- of portretfoto’s maakt een solide fotografie-ervaring bieden.

Dit alles wordt ondersteund door een fantastisch specificatieblad, een opvallend ontwerp en nieuwe hardwarefuncties, die de andere dure telefoons van 2019 het nakijken geven.

En natuurlijk heeft het ook een NFC-chip, waardoor het een waardige kanshebber is voor één van de beste smartphones op de markt.

OnePlus 7 Pro

Afbeeldingsresultaat voor OnePlus 7 Pro

Wat de OnePlus 7 Pro tot één van de beste telefoons met NFC maakt, is de combinatie van hoogwaardige specificaties, een geweldig ontwerp en een semi-betaalbaar prijskaartje. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy S10-familie en de Huawei P30 Pro, begint de OnePlus 7 Pro tegen een redelijke prijs van € 600 en bevat veel van dezelfde specificaties als zijn duurdere collega’s.

De OnePlus 7 Pro heeft een handige pop-up selfiecamera waarmee het scherm zonder inkepingen of perforaties op alle schermen kan worden weergegeven. Het komt ook in drie coole kleuren: Nebula Blue, Mirror Gray en Almond.

Google Pixel 3a of 3a XL

Afbeeldingsresultaat voor Google Pixel 3a of 3a XL

De Google Pixel 3a en Pixel 3a XL zijn de broers en zussen uit het middensegment van de hogere kwaliteit Pixel 3 en Pixel 3 XL. De 3a-familie heeft een aantal goedkopere materialen en een aantal gedowngraded specificaties, waardoor het aanzienlijk goedkoper kan zijn: vanaf slechts € 350. Het beknibbelt echter niet op de camera, wat waarschijnlijk het beste deel van de Pixel-ervaring is.

Waar de Pixel 3-familie van glas is, is de Pixel 3a-familie gemaakt van kunststof. Er is een zwakkere processor aan boord, slechts één optie voor interne opslag en de schermresolutie is ook niet zo goed. Het heeft wel een aansluiting voor een hoofdtelefoon, die zijn duurdere broers en zussen missen.

En natuurlijk hebben ze allebei een NFC-chip, waardoor ze de beste telefoon met NFC zijn voor een gemiddeld budget, die je vandaag kunt kopen.

Motorola Moto G7

Afbeeldingsresultaat voor Motorola Moto G7

Vanaf slechts € 275 is de Motorola Moto G7 één van de beste telefoons met NFC beschikbaar in de middenklasse-markt. Je krijgt niet dezelfde camera-ervaring als met de Pixel 3a, maar je gaat minstens € 90 besparen en een telefoon krijgen die waarschijnlijk toch alles zal doen wat je nodig hebt.

De Moto G7 werkt in elk van de vier grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waardoor het bijna voor iedereen een gemakkelijke keuze is. Het grote 6,2” scherm wordt slechts licht onderbroken door een subtiele notch in de vorm van een waterdruppel en het Motorola-logo aan de onderkant. Er is aan de achterkant direct onder de dubbele camera-instelling een vingerafdruksensor.

Als je op zoek bent naar een solide telefoon onder € 275, zul je niet veel beter vinden dan dit.

Samsung Galaxy A50

Afbeeldingsresultaat voor Samsung Galaxy A50

De Samsung Galaxy A50 is het eerste apparaat in de A-serie van Samsung dat in Nederland wordt uitgegeven. Het apparaat wordt gepromoot als “alles wat je nodig hebt, niets wat je niet nodig hebt”, wat betekent dat het een NFC-chip bevat. Met die chip kun je via Samsung Pay mobiel betalen.

Het apparaat heeft een 6,4” Full HD+ scherm met een in-display vingerafdruksensor. Het heeft een enorme batterij van 4.000mAh, een camera met drie lenzen aan de achterkant en een kleine notch in de vorm van een waterdruppel en dat alles voor slechts € 315.

Op dit moment is de Galaxy A50 alleen beschikbaar op Verizon en Sprint, maar zou in de nabije toekomst naar T-Mobile en AT&T kunnen komen. Als je niet van aanbieder wilt veranderen, is Google Pixel 3a voor nu jouw beste keuze.

Laat een reactie achter