De meeste mannen proberen het knippen van hun haar zelf bij te houden, zodat ze er verzorgd blijven uitzien. Dit zie je vooral bij mannen die grijze haren beginnen te krijgen. Ze proberen alleen het grijze haar weg te knippen. Het is onzin om voor die paar haartjes naar een kapper te gaan en daarom besluiten veel mensen om hun eigen tondeuse te kopen. Dit wordt vaak verward met een trimmer. Een trimmer haalt de korte en fijne haartjes heel dicht bij de huid weg. Het heeft fijnere en zachtere mesjes. De tondeuse kan daarentegen ook dik en lang haar wegscheren.


De Beste Tondeuses van 2020

 1. Wahl Super Taper
 2. Philips HC9450/15 9000 serie
 3. Wahl Home Pro 100 Combo
 4. BaByliss For Men Wtech E751E
 5. Wahl Elite Pro
 6. Philips 5000 serie QC5580/32
 7. Philips HC9490/15 9000 serie
 8. Panasonic ER1611
 9. Remington BHT250
 10. Wahl Super Taper Wood

1. Wahl Super Taper

De Wahl Super Taper tondeuse is de meest verkochte snoertondeuse in het kappersvak. Deze professionele, hoogwaardige magneettondeuse is perfect voor elk soort knipwerk en is daarmee zeer veelzijdig. Deze tondeuse heeft een krachtige V5000 motor en een professioneel verchroomd snijblad, geschikt voor intensief gebruik. De tondeuse koelt geleidelijk af tijdens het scheren, waardoor je aan een stuk door kunt blijven scheren. De lengte van de snijmessen zijn instelbaar in de lengtes 3, 6, 10 en 13 mm, zodat je verschillende kapsels kunt creeeren. Het snoer is 2,4 meter lang.


2. Philips HC9450/15 9000 serie

De Philips HC9450/15 Tondeuse zorgt voor precisie en totale controle over je kapsel. De digitale swipe-interface met gemotoriseerde kammen zorgt ervoor dat je eenvoudig één van de maar liefst 400 lengtestanden kunt kiezen (0,5 mm- 42 mm). Deze tondeuse beschikt over een geheugenfunctie, die je drie favoriete standen kan opslaan zodat je niet steeds hoeft te zoeken naar de ideale lengtestand. De Turbo-functie verhoogt de snelheid automatisch bij dik haar, zodat je elk type haar moeiteloos kunt afknippen. De titaniummesjes zijn zelfslijpend voor langdurige prestaties en nauwkeurig knippen, keer op keer.


3. Wahl Home Pro 100 Combo

De Wahl Home Pro 100 Combo Tondeuse is een krachtige snoertondeuse met precisiegeslepen snijmes. De set wordt geleverd met 8 opzetkammen, detailtrimmer, reinigingsborsteltje en olie.


4. BaByliss For Men Wtech E751E

De E751E tondeuse van BaByliss For Men excelleert met de WTech technologie, snelheid en exclusieve W-vorm. De vlijmscherpe messen van hoogwaardige hightech materialen zijn zelfsmerend en afwasbaar. Door de W-vorm heb je meer snijdoppervlakte en meer grip op de haren. Zo ben je 25% sneller klaar!

Ander pluspunt van deze tondeuse is dat de gekozen trimhoogte in stand blijft ongeacht de hellingshoek van de tondeuse vanwege het Smart Adjusting System. Hierdoor ben je altijd zeker van het beste resultaat. De tondeuse wordt geleverd met twee opzetstukken voor lengtes van 3-18 mm en 21-36 mm.


5. Wahl Elite Pro

Wahl Elite Pro is een professionele tondeuse voor thuis of in de kapsalon. Met 10 opzetkammen met een maximaal verstelbare haarlengte van 2,5 cm en een minimaal verstelbare haarlengte van 1,5 mm kun je alle kanten op met je kapsel. De sterke behuizing zorgt ervoor dat de tondeuse lang meegaat en tegen een stootje kan. De meegeleverde accessoires maken het tot een onmisbare stylingkit.


6. Philips 5000 serie QC5580/32

Met het unieke scheerhoofd van de Philips QC5580/32 met draaihoek van 180º bereik je zelfs de lastigste plekken. Zo krijg je elke keer weer een gelijkmatig en nauwkeurig resultaat. De roterende kop geeft je de totale controle over de hoek van de trimmer, dus je kunt de kop draaien om zelfs de moeilijkste gebieden met gemak te bereiken. Gebruik met of zonder snoer voor flexibiliteit. De krachtige lithium-ionbatterij gaat tot wel 60 minuten mee na 1 uur opladen. Een snelle laadbeurt van 10 minuten geeft een gebruiksduur van 10 minuten. Het apparaat is dus klaar voor gebruik wanneer je dat wilt.


7. Philips HC9490/15 9000 serie

De Philips HC9490/15 Tondeuse zorgt voor totale precisie en controle over je kapsel. Het precisiewiel met gemotoriseerde kammen zorgt ervoor dat je eenvoudig éen van de maar liefst 400 lengte standen kunt kiezen (0,5 mm- 42 mm). Deze tondeuse beschikt over een geheugenfunctie, die je drie favoriete standen kan opslaan zodat je niet steeds hoeft te zoeken naar de ideale lengtestand. De tondeuse bevat een pro-motor die is ontworpen voor meer vermogen en een hogere trimsnelheid om zelfs het dikste haar te knippen. De titaniummesjes zijn zelfslijpend voor langdurige prestaties en nauwkeurig knippen, keer op keer.


8. Panasonic ER1611

Panasonic ER1611 tondeuse is een oplaadbare tondeuse voor professioneel gebruik. Deze tondeuse heeft scherpe snijkanten waardoor je nauwkeurig te werk kan gaan. Geschikt voor op korte kapsels en de iets langere kapsels. De Panasonic ER1611 tondeuse wordt geleverd met 3 opzetkammen.


9. Remington BHT250

De Remington Delicates & Body Hair Trimmer is speciaal ontworpen voor mannen die een compacte groomingtool willen om lichaamshaar moeiteloos te stylen. Deze veelzijdige trimmer heeft drie vaste kammen in verschillende lengten (2, 4 en 6 mm), waarmee je lichaamshaar naar eigen voorkeur in de gewenste lengte kunt trimmen. Dit handige slanke model is geschikt voor gebruik onder de douche en kan gewoon hygiënisch worden afgespoeld. De lithiumbatterij biedt je 60 minuten gebruikstijd, ruim voldoende dus om er altijd op en top verzorgd uit te zien!


10. Wahl Super Taper Wood -Tondeuse

Wahl Super Taper is de meest populaire professionele tondeuse van Wahl. De sterke V5000 motor zorgt voor minimale trilling en hitte afdracht. De WAHL Super Taper Tondeuse is de best verkochte tondeuse wereldwijd en nu ook in een Limited Edition Wood variant verkrijgbaar met stoere hout print.

Hoe kun je de beste tondeuse kiezen?

 1. Controleer het motortje: er zijn veel verschillende soorten motortjes. Elke motor zal op zijn eigen manier stroom leveren en het is daarom erg belangrijk om tijdens het kopen van een tondeuse te controleren of de tondeuse wel compatibel is met de stopcontacten, die jij thuis hebt.
 2. Mesjes: er zijn veel soorten mesjes en ze werken ook op verschillende manieren. Hier moet ook heel goed naar worden gekeken omdat ze het deel zijn dat daadwerkelijk in contact komt met de huid. De mesjes zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Het mesje mag niet gaan corroderen en moet wel een aantal knipbeurten kunnen meegaan. De meeste mensen geven meestal de voorkeur aan mesjes, die zijn gemaakt van koolstofarm staal en deze mesjes zijn meestal zelfslijpend. Ze zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Er zijn ook keramische mesjes beschikbaar.
 3. Met of zonder snoer: er zijn draadloze tondeuses en modellen met een snoer verkrijgbaar. Deze draadloze tondeuses moeten worden opgeladen en kunnen vervolgens zonder snoer worden gebruikt. Je kunt ook batterijen in de tondeuse stoppen. De beste draadloze tondeuses kunnen heel gemakkelijk online worden besteld. Er is een groot verschil tussen de werking van een tondeuse met of zonder snoer en daarom moet je beslissen voor welke soort je kiest en welke je uiteindelijk koopt.
 4. Het gebruik: de tondeuse die je koopt, moet zeer gemakkelijk te hanteren zijn. Het mag niet te zwaar of te licht zijn en de tondeuse moet ook correct en perfect worden gekalibreerd. Sommige modellen hebben een perfecte grip. Zorg ervoor dat de tondeuse die je koopt van een materiaal gemaakt is dat een hoge kwaliteit heeft. Het moet ook robuust genoeg zijn.
 5. De lengte instelling: verschillende messen en tondeuses kunnen het haar in verschillende lengtes wegscheren. Als je een bepaalde look voor ogen hebt, moet je wel controleren of de tondeuse die bepaalde lengte van het haar kan bereiken. Deze informatie kun je terugvinden in de handleiding van de fabrikant. Het is heel belangrijk om dit vooraf te controleren. Sommige modellen zijn ook compatibel met een kam of een beschermkapje. Zorg dat dat bij jouw keuze ook het geval is.

Controleer ook of de fabrikant aanbevelingen doet over het gebruik. Moet je het bijvoorbeeld nat of met een schuim gebruiken? Een tondeuse werkt niet zoals een trimmer. Meestal doe je geen schuim op de huid voordat je begint met knippen of scheren. Het is daarom erg belangrijk om voordat je de tondeuse koopt alle specificaties te controleren. Koop het liefst een tondeuse van een goed en bekend merk met goede beoordelingen van klanten, die het apparaat al hebben gebruikt. Controleer de details en volg de instructies. Bekijk ook alle voor- en nadelen. Wat je ook leest, de mesjes komen in contact komen met je huid. Wees dus uiterst voorzichtig tijdens het gebruik ervan en ga er voorzichtig mee om. Houd het apparaat ook altijd buiten het bereik van huisdieren en kinderen.

Laat een reactie achter