De meeste mannen proberen het knippen van hun haar zelf bij te houden, zodat ze er verzorgd blijven uitzien. Dit zie je vooral bij mannen die grijze haren beginnen te krijgen. Ze proberen alleen het grijze haar weg te knippen. Het is onzin om voor die paar haartjes naar een kapper te gaan en daarom besluiten veel mensen om hun eigen tondeuse te kopen. Dit wordt vaak verward met een trimmer. Een trimmer haalt de korte en fijne haartjes heel dicht bij de huid weg. Het heeft fijnere en zachtere mesjes. De tondeuse kan daarentegen ook dik en lang haar wegscheren.


De Beste Tondeuses van 2021

 1. Wahl Super Taper
 2. Panasonic ER1611
 3. Camry CR 2821
 4. Wahl Balding Clipper
 5. Wahl Elite Pro
 6. Braun HC5090
 7. Moser ChromStyle Pro Lithium
 8. Philips 5000 serie QC5580/32
 9. BaByliss For Men
 10. Xiaomi Enchen

1. Wahl Super Taper

De Wahl Super Taper tondeuse is de meest verkochte snoertondeuse in het kappersvak. Deze professionele, hoogwaardige magneettondeuse is perfect voor elk soort knipwerk en is daarmee zeer veelzijdig. Deze tondeuse heeft een krachtige V5000 motor en een professioneel verchroomd snijblad, geschikt voor intensief gebruik. De tondeuse koelt geleidelijk af tijdens het scheren, waardoor je aan een stuk door kunt blijven scheren. De lengte van de snijmessen zijn instelbaar in de lengtes 3, 6, 10 en 13 mm, zodat je verschillende kapsels kunt creeeren. Het snoer is 2,4 meter lang.


2. Panasonic ER1611

Panasonic ER1611 tondeuse is een oplaadbare tondeuse voor professioneel gebruik. Deze tondeuse heeft scherpe snijkanten waardoor je nauwkeurig te werk kan gaan. Geschikt voor op korte kapsels en de iets langere kapsels. De Panasonic ER1611 is een baardtrimmer die fijn te gebruiken is voor barbiers. De trimmer heeft een rubberen coating en ligt daardoor goed in de hand. De messen hebben een hoogwaardig carbon en zijn voor elk type baardgroei geschikt. Deze trimmer heeft een bereik van 0,8 tot 15 millimeter en is met name goed geschikt voor korte baarden.


3. Camry CR 2821

Duurzame en betrouwbare tondeuse voor elke type/soort huisdier. De tondeuse is uitgerust met een titanium kop waarmee het scheren van uw huisdier moeiteloos zal verlopen. Dankzij het keramische mes, dat beter van kwaliteit is dan messen gemaakt van metaal, zal het knippen sneller en preciezer gaan. De tondeuse is geleverd met vier opzet kammen, dat geeft u de mogelijkheid om de lengte van het haar nauwkeurig af te stellen. De krachtige en stille motor zorgt ervoor dat u het haar of de vacht van uw huisdier op comfortabele wijze kunt bijwerken.

 • Titanium hoofd met keramische mes
 • Krachtige en stille motor: 35W
 • 4 opzet kammen: 3, 6, 9, 12 mm
 • kabel of draadloze bediening
 • Set bevat extra accu, olie, borstel en lader

4. Wahl Balding Clipper

Deze zwaar uitgevoerde tondeuse staat garant voor een lange levensduur en scheert tot maar liefst op 0.4 mm af! De krachtige pivot motor levert een dubbele snelheid in vergelijking met gewone tondeuzes.


5. Wahl Elite Pro

Wahl Elite Pro is een professionele tondeuse voor thuis gebruik. Met 10 opzetkammen met een maximaal verstelbare haarlengte van 2,5 cm en een minimaal verstelbare haarlengte van 1,5 mm kun je alle kanten op met je kapsel. De sterke behuizing zorgt ervoor dat de tondeuse lang meegaat en tegen een stootje kan. De meegeleverde accessoires maken het tot een onmisbare stylingkit. Het gewicht van de tondeuse is 1344 gram.


6. Braun HC5090

Braun haartrimmer – twee slimme trimopzetstukken stellen je in staat om je eigen haarstijl te creëren. De 17 lengte-instellingen geven je de flexibiliteit om een nieuwe stijl te creëren voor elke gelegenheid.

7. Moser ChromStyle Pro Lithium

De Moser Chromstyle Pro 1871 lithium is een tondeuse met een geintegreerde snijlengte aanpassing, deze kan aangepast worden van 0,7mm tot 3mm lengte. De motor van de tondeuse wordt aangestuurd door een chip die zorgt voor een constante snijkracht onafhankelijk van het accuvermogen of haartype. Verschillende geluidstonen geven de verschillende oplaad stadia aan. De tondeuse wordt geleverd met vier opzet stukken (3-6-9-12mm). Inclusief oplaadhouder, adapter, reinigingsborstel en olie.


8. Philips 5000 serie QC5580/32

Met het unieke scheerhoofd van de Philips QC5580/32 met draaihoek van 180º bereik je zelfs de lastigste plekken. Zo krijg je elke keer weer een gelijkmatig en nauwkeurig resultaat.

De roterende kop geeft je de totale controle over de hoek van de trimmer, dus je kunt de kop draaien om zelfs de moeilijkste gebieden met gemak te bereiken.

Gebruik met of zonder snoer voor flexibiliteit. De krachtige lithium-ionbatterij gaat tot wel 60 minuten mee na 1 uur opladen. Een snelle laadbeurt van 10 minuten geeft een gebruiksduur van 10 minuten. Het apparaat is dus klaar voor gebruik wanneer je dat wilt.

Draai het geïntegreerde zoomwiel onder de kop van de trimmer en stel de gewenste lengtestand in. Twee kammen verzorgen lengte-instellingen van 1 mm tot 15 mm, met precies 2 mm tussen elke lengte. Gebruik de speciale precisiekam voor het snijden … of gebruik de trimmer zonder een kam voor het trimmen op 0.5 mm.

De zelfslijpende, roestvrijstalen mesjes blijven langer scherp en zorgen voor een perfect resultaat.


9. BaBylissMEN

De Japanese Steel 12 in 1 Multitrimmer MT890E is de nieuwste gadget van BaBylissMEN. Met deze groomer MT890E style je je baard, werk je stoppels, contouren en de rest van je lichaam bij. Je krijgt een bodygroomer met 3 opzetkammen, een precisietrimmer met verstelbare opzetkam, detailtrimmer met 2 opzetkammen, foil shaver en neus- en oortrimmer. 100% waterproof en te gebruiken op nat of droog haar. Ook te gebruiken als tondeuse. Dus een baardtrimmer, bodygroomer en tondeuse in één.


10. Xiaomi Enchen -Tondeuse

Xiaomi Enchen is één van de krachtigste Xiaomi tondeuses tot op de dag van vandaag.
Het is ontworpen om de geleidelijke kapsel bij te knippen. Met de volledig stalen T-vormige snijkop, ultradunne fijne tanden, R-vormig stompe hoekontwerp en 1-3 mm limietkam, is er een nauwkeurig controle van de lengte van het kapsel.
Het mes van de snijkop is ultradun, tot 0,3 mm en de dikte is de helft van de normale haartrimmer. Het extra brede ontwerp van de snijkop ondersteunt de snelle afwerking.

Kolibrie biedt 10 W professioneel vermogen, de motorsnelheid is 7100 tpm, de tondeuse is zeer soepel en zal het haar niet vangen, elk haar kan gemakkelijk worden gehanteerd.

De haartrimmer heeft een ingebouwde 1500 mAh lithiumbatterij met grote capaciteit. De oplaadtijd is 3 uur, het kan voor 4 uur worden gebruikt.

Het laadsysteem wordt geleverd met anti-overschietbeveiliging. Wanneer de batterij bijna leeg is, toont de apparaat dat aan met duidelijke indicatielampjes.


Hoe kun je de beste tondeuse kiezen?

 1. Controleer het motortje: er zijn veel verschillende soorten motortjes. Elke motor zal op zijn eigen manier stroom leveren en het is daarom erg belangrijk om tijdens het kopen van een tondeuse te controleren of de tondeuse wel compatibel is met de stopcontacten, die jij thuis hebt.
 2. Mesjes: er zijn veel soorten mesjes en ze werken ook op verschillende manieren. Hier moet ook heel goed naar worden gekeken omdat ze het deel zijn dat daadwerkelijk in contact komt met de huid. De mesjes zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Het mesje mag niet gaan corroderen en moet wel een aantal knipbeurten kunnen meegaan. De meeste mensen geven meestal de voorkeur aan mesjes, die zijn gemaakt van koolstofarm staal en deze mesjes zijn meestal zelfslijpend. Ze zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Er zijn ook keramische mesjes beschikbaar.
 3. Met of zonder snoer: er zijn draadloze tondeuses en modellen met een snoer verkrijgbaar. Deze draadloze tondeuses moeten worden opgeladen en kunnen vervolgens zonder snoer worden gebruikt. Je kunt ook batterijen in de tondeuse stoppen. De beste draadloze tondeuses kunnen heel gemakkelijk online worden besteld. Er is een groot verschil tussen de werking van een tondeuse met of zonder snoer en daarom moet je beslissen voor welke soort je kiest en welke je uiteindelijk koopt.
 4. Het gebruik: de tondeuse die je koopt, moet zeer gemakkelijk te hanteren zijn. Het mag niet te zwaar of te licht zijn en de tondeuse moet ook correct en perfect worden gekalibreerd. Sommige modellen hebben een perfecte grip. Zorg ervoor dat de tondeuse die je koopt van een materiaal gemaakt is dat een hoge kwaliteit heeft. Het moet ook robuust genoeg zijn.
 5. De lengte instelling: verschillende messen en tondeuses kunnen het haar in verschillende lengtes wegscheren. Als je een bepaalde look voor ogen hebt, moet je wel controleren of de tondeuse die bepaalde lengte van het haar kan bereiken. Deze informatie kun je terugvinden in de handleiding van de fabrikant. Het is heel belangrijk om dit vooraf te controleren. Sommige modellen zijn ook compatibel met een kam of een beschermkapje. Zorg dat dat bij jouw keuze ook het geval is.

Controleer ook of de fabrikant aanbevelingen doet over het gebruik. Moet je het bijvoorbeeld nat of met een schuim gebruiken? Een tondeuse werkt niet zoals een trimmer. Meestal doe je geen schuim op de huid voordat je begint met knippen of scheren. Het is daarom erg belangrijk om voordat je de tondeuse koopt alle specificaties te controleren. Koop het liefst een tondeuse van een goed en bekend merk met goede beoordelingen van klanten, die het apparaat al hebben gebruikt. Controleer de details en volg de instructies. Bekijk ook alle voor- en nadelen. Wat je ook leest, de mesjes komen in contact komen met je huid. Wees dus uiterst voorzichtig tijdens het gebruik ervan en ga er voorzichtig mee om. Houd het apparaat ook altijd buiten het bereik van huisdieren en kinderen.

Laat een reactie achter