Steeds meer mensen kiezen ervoor om het geluid van de motor te reduceren. Dit doen ze door zogenaamde uitlaatdempers te gebruiken. Ook zijn er veel mensen die de motor upgraden met een custom gashendel die zorgt voor een strakkere en soms stoerdere uitstraling. Daarnaast is verkeersveiligheid ook steeds belangrijker aan het worden. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om LED lampen aan te schaffen. Deze verbruiken niet alleen minder stroom, maar zijn ook nog eens vele malen feller. Zo heb jij een goed zicht op de weg en zien andere bestuurders jou goed aankomen. Ook zijn er veel mensen die kiezen voor een ander zadel. Op deze manier wordt het rijcomfort aanzienlijk verbeterd. Cafe racer is de leverancier van onderdelen voor de motoren. Bezoek cafe racer webshop online en ontdek wat ze te bieden hebben.

Alles voor de uitlaten van motoren

oranje-motor

Bij cafe racer vind je ook uitlaat toebehoren db killer die ervoor zorgt dat de uitlaat minder geluid maakt. Zo zijn de megaton uitlaten heel populair. Niet alleen door de vormgeving, maar ook door het geluid wat ze maken. Let wel op dat je dan ook een uitlaatdemper neemt i.v.m. de wetgevingen omtrent het maximaal aantal decibel dat een motor mag maken. Deze jaren 50 uitlaten maken net iets teveel geluid, maar ze zien er wel prachtig en uniek uit. Voor iedere uitlaat is er wel een uitlaatdemper te vinden. Dit worden ook wel eens db killers genoemd. Je kunt boetes voorkomen door deze dempers te gebruiken. In Nederland ligt de grens op 80 decibel voor motoren.

Het reinigen en poetsen van een motor

Het is belangrijk om met enige regelmaat de motor te reinigen. Op deze manier kun je voorkomen dat er roest ontstaat en zo gaan de losse onderdelen ook langer mee. Ben je dit toch onverhoopt vergeten of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Geen probleem er zijn speciale middelen die kleine stukken roest van de onderdelen kunnen verwijderen. Daarnaast moet je ook regelmatig de olie vervangen van de motor. Zeker wanneer je hem dagelijks gebruikt is dit belangrijk. Zo voorkom je dat de motor defect kan gaan door oude olie. Ook vind je er allerlei spullen waarmee je de motor kunt polijsten. Op deze manier gaat hij er weer als nieuw uitzien.

Zelf een motor maken of opknappen

BMW-motor-zwart

Met een bobber kun je jouw eigen motor zelf samenstellen. Je koopt als het ware alleen een frame met de overgebleven onderdelen uit de fabriek. Deze hoeven dan niet weggegooid te worden en jij kunt toevoegen wat je nodig hebt. Vaak zit hier geen voorspatbord op waardoor ze een stuk lichter zijn. Hoe lichter een motor is hoe sneller je hard kan gaan rijden. Daarnaast zijn er ook allerlei onderdelen te verkrijgen om een oude motor volledig op te knappen. Veel mensen kopen frame of uitlaatdelen gewoon via de webshop. In de meeste gevallen is het niet nodig om helemaal te vervangen. Vaak kun je dit met repareren weer als nieuw laten ogen.

Laat een reactie achter