Niet elke ruimte is even recht. Sterker nog, je zal vaker tegenkomen dat een woonruimte scheef is. Daarnaast kan er sprake zijn van veel hoeken in een kamer. Of de luchtvochtigheid in de ruimte is vrij hoog. Dit zijn allemaal zaken die invloed kunnen hebben op je vloer. Want wanneer je laminaat wilt leggen, ben je wel even bezig met zagen om de planken passend te maken in alle hoeken. En als je kamer ook nog eens vrij vochtig is, moet je dagelijks zorgen voor voldoende ventilatie om te voorkomen dat de vloer omhoog komt. Dus hoe kies je nou de beste vloer voor deze lastige ruimtes?

Maak de vloer eenvoudig op maat

Heb je dus te maken met een ruimte waar sprake is van veel lastige hoeken? Ga dan voor gemak en kies voor een vloer van pvc. Dit materiaal is vrij dun en hierdoor makkelijk te bewerken. Bij het aanleggen kan de specialist het pvc op maat snijden. Daarnaast is het mogelijk om pvc te voorzien van verschillende print, zoals een houtprint. Zo lijkt het alsnog of je een houten vloer in je woonruimte hebt. En, niet geheel onbelangrijk, pvc is slijtvast en bestand tegen vocht.

laminaat verbouwing

Een vloer voor elke kamer

Zou je het liefst elke ruimte in je woning willen voorzien van dezelfde vloer? Dan is een gietvloer de beste optie. Door de toepassing van onder andere kunststof is deze ondergrond sterk en slijtvast. Daarnaast kan een gietvloer voorzien worden van een coating met speciale eigenschappen. Bijvoorbeeld een antislip coating of een waterdichte laag. Op deze manier kan je een gietvloer ook aan laten leggen in ruimtes die vrij vochtig zijn, zoals de badkamer en de keuken. Onder de noemer gietvloer vallen een aantal verschillende soorten die weer onder te verdelen zijn in industriële- en design vloeren. Specialisten als Gietvloer.pro kunnen je hier meer over vertellen.

alfa romeo garage

Stevige ondergrond voor je garage

Nu we het toch over een coating hebben, deze hoef je niet per se te gebruiken in combinatie met een gietvloer. Een coating gaat namelijk ook samen met andere ondergronden, zoals beton en in sommige gevallen hout. Een coating wordt ter plekke gelegd. En omdat het een vloeibare substantie is, komt het eenvoudig in de lastige hoeken. Een coating is bestand tegen vochtige ruimtes, maar kan daarnaast ook nog voorzien worden van handige eigenschappen. Zo kan de vloer antistatisch worden gemaakt. Een coating is dus een prima optie voor je garage. De beschermende laag kan over het beton worden aangebracht. Daarnaast zijn de coating verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo lijkt het ook nog eens of je een compleet nieuwe vloer hebt.

Laat je vloer ontwerpen

Zoals je al hebt gemerkt, is dus mogelijk om in plaats van een vloer alleen een coating aan te laten brengen in een ruimte. Neem in dit geval altijd contact op met een specialist voor de meest goedkope gietvloeren en je eigen unieke ontwerp.  Er is namelijk veel mogelijk op het gebied van design. Want wist je bijvoorbeeld ook dat het mogelijk is om een logo te verwerken in een coating? Dit is absoluut een unieke aanvulling voor een bedrijfsruimte.

Laat een reactie achter