Of je nu op zoek bent naar een antistatische vloer of een PVC-vloer, zorg er altijd voor dat je voor een vloer van een betrouwbare fabrikant en voor een hoogwaardig product kiest.

Polyvinylchloride, dat ook wel onder de afkorting PVC bekend is, is een synthetische plastic polymeer. Het is beschikbaar in twee basisvormen: stug en flexibel. Polyvinylchloride wordt in veel industrieën maar vooral in de bouw gebruikt. De toepassing in deze branche varieert van buizen tot deuren, ramen en vloeren. In het geval van vloeren, zie je ze meestal in de vorm van tegels.

De voordelen van PVC-tegels

PVC-tegels zijn veelgebruikte vloerafwerkingen. De tegels zijn gemaakt van een composiet van PVC en vezels. Dit levert een zeer dunne en redelijk harde tegel op. Flexibele PVC vloeren worden vooral gebruikt in huizen, kantoren, scholen en ziekenhuizen. In dit artikel bespreken we de vijf belangrijkste voordelen van polyvinylchloride vloeren:

1. Lage kosten

lichte-woonkamer-houten-vloer

Het grootste voordeel van PVC-tegels is, dat ze niet duur zijn. Ze zijn in vergelijking met andere vloeren zoals hout, marmer, keramiek enz. veel goedkoper. Zelfs luxe polyvinyl vloeren zijn in vergelijking met andere materialen veel voordeliger. Als het op stijl en duurzaamheid aankomt, zul je er geen spijt van krijgen als je kiest voor PVC-tegels. Het is niet alleen een betaalbare optie, maar ook de installatiekosten van PVC-tegels zijn laag. Dit type vloerbedekking kan zonder professionele installatiekosten worden gelegd.

2. Eenvoudige installatie

Zoals al eerder is vermeld, vereist dit type vloer geen professionele hulp. Ten eerste zijn de tegels in vergelijking met de andere soorten vloeren erg licht in gewicht en kunnen ze gemakkelijk worden verplaatst. Afhankelijk van de door jou gekozen vinyl vloer zijn er wat het leggen betreft verschillende mogelijkheden. Doe-het-zelvers kunnen door de juiste instructies te volgen de vloer gemakkelijk zelf leggen. Het wordt echter wel aanbevolen om professionele hulp bij het leggen van PVC of een ander type vloerbedekking in te roepen. Met eenvoudig te installeren PVC-tegels kun je prachtige patronen op de vloer creëren. Maak gebruik van de verscheidenheid aan texturen, patronen en ontwerpen, die op deze tegels worden afgedrukt, om zo de uitstraling van je huis of kantoorruimte te verbeteren.

3. Klein formaat

houten vloer

PVC-tegels zijn er in kleine formaten (150mm, 225mm en 305mm). Het voordeel van kleine tegels is dat de individuele tegels gemakkelijk kunnen worden vervangen. Dit betekent dat de vervangingskosten van deze tegels ook laag zijn.

4. Onderhoudsgemak

PVC-vloeren zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Geen enkele andere soort vloer is zo gemakkelijk te reinigen. Het enige wat je nodig hebt, is een vochtige doek of een dweil om deze tegels schoon te maken. Meestal worden deze tegels met verschillende coatings geleverd, die de vereiste bescherming bieden tegen vlekken, vocht en vervaging. Polyvinyl vloeren zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardhouten vloeren, van nature bestand tegen krassen en deuken. Om deze vloeren schoon en sprankelend te houden, hoef je de vloer alleen maar regelmatig te vegen of te stofzuigen.

5. Antistatisch

houten-pvc-vloer

Zoals we allemaal weten, trekt het menselijk lichaam statische energie aan. Er zijn varianten van polyvinylchloride vloeren die antistatisch zijn. Antistatische vloeren, die zijn gemaakt van polyvinylchloride, kunnen jou en jouw gezin beschermen tegen statische energie. Dit betekent dat je gemakkelijk kabels onder de tegels kunt leggen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je gezin.

1 reactie

Laat een reactie achter