Heb je problemen met het streamen van Netflix? Het probleem kunnen de dode zones in je huis zijn. Misschien is je huis iets te groot of is de indeling van je appartement gewoon niet bevorderlijk voor een consistent signaal. Een mogelijke oplossing: wifi-versterkers. Er zijn echter veel dingen waarmee je rekening moet houden voordat er nog meer problemen kunnen ontstaan. Gelukkig zijn wij er om je te helpen om de beste wifi versterker voor je te vinden.

De beste wifi versterkers van 2021

  1. AVM FRITZ!Repeater 3000
  2. TP-LINK RE200
  3. TP-Link RE305
  4. TP-Link RE650
  5. Xiaomi
  6. Netgear EX3700
  7. TP-Link TL-WA860RE
  8. TP-Link TL-WA855RE
  9. Netgear Nighthawk EX7000
  10. ASUS RP-AC53

1. AVM FRITZ!Repeater 3000

Met de AVM FRITZ!Repeater 3000 kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps biedt deze range extender een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Zo kan je naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen. Goed om te weten bij wifi versterkers is dat de wifi versterker het signaal alleen kan verspreiden als deze zelf nog een goed signaal ontvangt. De WiFi versterker is geen router met een eigen netwerk. Het is dus belangrijk om de wifi versterker in een gebied te plaatsen waar het wifi signaal nog sterk is.


2. TP-LINK RE200

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender “dode zones” te elimineren. De RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband.


3. TP-Link RE305

De TP-Link RE305 Range Extender verbindt draadloos met je router, versterkt en breidt zijn signaal uit in gebieden die hij zelf niet kan bereiken. De range extender maakt gebruik van de wireless AC wifi-standaard, waardoor gecombineerde (op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz wifi-band) draadloze snelheden tot 1200 Mbps kunnen worden gehaald. Dit zorgt voor een betrouwbare verbinding voor bandbreedte-intensieve taken zoals HD/4K streaming, vertragingsvrij gamen en grote bestanden downloaden. Het apparaat reduceert ook signaalstoring om een betrouwbare Wi-Fi dekking te garanderen in je huis of kantoor.


4. TP-Link RE650

De TP-Link RE650 is een heel krachtige (wireless) range extender voor intensieve netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender “dode zones” te elimineren. De RE650 levert gecombineerde draadloze snelheden van 2600 Mbps, waarvan 867Mbps op de 2,4Ghz frequentieband en 1734 op de 4Ghz band.


5. Xiaomi

Wil je normaal kunnen internetten op zolder, in de tuin, op het balkon of andere ruimtes met een slechte ontvangst? Deze versterker zorgt ervoor dat het signaal dat door de router wordt uitgezonden versterkt wordt. Lange laadtijden tijdens het surfen zijn dan ook snel verleden tijd. Het is niet nodig om handmatig kanalen of sterktes in te stellen. De WiFi Repeater kent een volledig automatische werking. Verder is het zo dat je nooit batterijen nodig hebt om de repeater te laten werken. De stroomtoevoer vindt plaats door middel van USB poort. Dankzij de Plug and Play installatie heb je de versterker binnen een minuut werkend!


6. Netgear EX3700

WiFi Range Extenders verbeteren uw bestaande WiFi & leveren hogere draadloze snelheid, bereik & connectiviteit voor iPads, smartphones, laptops & nog veel meer.

De NETGEAR AC750 WiFi Range Extender verhoogt je bestaande netwerkbereik & -snelheid met dual band WiFi tot 750Mbps.

– Uitbreiding van dual band WiFi tot 750Mbps & vermindering van interferentie
– Externe antenne voor betere WiFi-dekking & hogere snelheid
– Twee WiFi Modes – Breid uw bestaande WiFi-verbinding uit of maak een nieuw AC WiFi access point aan
– FastLane Technologie – Gebruik beide WiFi banden om één supersnelle verbinding te creëren; ideaal voor HD-streaming & gaming.
– Ethernet Poort – Sluit een bedraad apparaat zoals een Blu-ray speler, gameconsole, of smart TV aan op uw WiFi netwerk


7. TP-Link TL-WA860RE

De TP-Link TL-WA860RE is een (wireless) range extender waarmee je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk kunt vergroten. Zo helpt de range extender “dode zones” te elimineren. Dankzij de maximale draadloze snelheid van 300 Mbps, een Range Extender toets, de miniatuur afmeting en de wandmontage wordt het uitbreiden van een draadloos netwerk een eenvoudige taak. Het geïntegreerde stopcontact zorgt dat er een netspanning aansluiting voor andere apparaten beschikbaar blijft. Bovendien kan de TL-WA860RE via zijn ethernet-aansluiting als draadloze adapter worden gebruikt, om van een bekabeld apparaat een draadloos apparaat te maken.


8. TP-Link TL-WA855RE

De TP-Link TL-WA855RE is een (wireless) range extender waarmee je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk kunt vergroten. Zo helpt de range extender “dode zones” te elimineren. Dankzij de draadloze snelheid van 300 Mbps, een Range Extender toets, de miniatuur afmeting en de wandmontage is het uitbreiden van een draadloos netwerk nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien kan de TL-WA855RE via zijn ethernet-aansluiting als draadloze adapter worden gebruikt, om van een bekabeld apparaat een draadloos apparaat te maken.


9. Netgear Nighthawk EX7000

De NETGEAR Nighthawk EX7000 AC1900 WiFi Range Extender verbetert uw huidige netwerkbereik en -snelheid met extreme dual band WiFi tot 1900 Mbps. De 700mW hoogvermogen versterkers zorgen voor extreem groot bereik, terwijl de dual core 1GHz processor maximale WiFi-prestaties mogelijk maakt.


10. ASUS RP-AC53

Met de ASUS RP-AC53 versterk je het wifi signaal van de beide wifi-banden (2,4 GHz en 5 GHz) van je router. In combinatie met een AC router is het signaal van de repeater sterk genoeg voor de zwaardere draadloze taken, zoals het streamen of downloaden van films. Plug de range extender in het stopcontact en verbind hem met 1 druk op de knop met je router.


Heb ik een wifi-versterker nodig?

Als je dit leest, kun je er vanuit gaan dat je problemen met de wifi-connectiviteit in huis hebt. Je hebt hoogstwaarschijnlijk dode zones in gebieden die ver van de router verwijderd zijn of je hebt plekken in huis waar jouw apparaten gewoon geen stabiele verbinding met het netwerk kunnen maken.

Maar misschien is het bereik van jouw netwerksignaal hier niet de boosdoener. Er zijn tal van andere redenen waarom jouw wifi-signaal vreemd kan zijn. Veel mensen houden bijvoorbeeld jarenlang dezelfde router zonder deze te vervangen, wat absoluut niet de manier is om goede signalen te krijgen. Als jouw router ouder dan drie of vier jaar is en jouw internet werkt niet naar behoren, moet je deze waarschijnlijk vervangen voordat je iets anders doet.

Zelfs als je router van topklasse is, zal het je niet veel goed doen als hij niet goed geplaatst is.

Zoals een expert van HuffPo uitlegde, is de fysieke afstand tussen een router en een apparaat niet het enige dat de signaalsterkte kan belemmeren. Routers moeten op een centrale locatie worden geplaatst en bij voorkeur ook nog hoog. Je moet het ook niet in de buurt van metalen en dikke muren plaatsen.

Het kan verstandig zijn om een afspraak met een specialist van jouw serviceprovider te maken voordat je probeert om het probleem zelf op te lossen.

Welke moet ik kopen?

Ervan uitgaande dat je het nodige onderzoek hebt gedaan en hebt besloten dat je in feite een wifi-versterker nodig hebt, zijn er veel te veel opties om uit te kiezen. Ze zijn in verschillende stijlen en prijzen beschikbaar, dus het zoeken kan een beetje intimiderend zijn.

Veel wifi-versterkers moeten vaak rechtstreeks op stopcontacten aangesloten worden, wat waarschijnlijk voor de meeste mensen ook de handigste optie zal zijn. Er zijn ook versterkers die plat op de desktops liggen en hoewel deze hun eigen voordelen hebben, is een vlakke oppervlakte in veel appartementen vaak schaars.


Waar moet ik een wifi versterker neerzetten?

Net zoals de plaatsing van de router het belangrijkste voor maximale signaalsterkte is, moet je ervoor zorgen dat jouw versterker zich op de best mogelijke plek bevindt om zijn werk daadwerkelijk te kunnen doen. Dit is vrij eenvoudig te achterhalen.

Linksys en Netgear maken beide wifi-versterkers en beide bedrijven hebben hetzelfde advies voor de plaatsing van de versterker: ergens in het midden. Simpel gezegd, je moet uitzoeken waar jouw dode wifi-zone is en de versterker halverwege tussen de router en de dode zone plaatsen. De versterker moet zich dicht genoeg bij de router bevinden om het signaal uit te kunnen breiden en dicht genoeg bij de dode zone om een verschil te kunnen maken.


Een bedrade backbone of een wifi-mesh

Er zijn twee belangrijke soorten wifi-versterkers/wifi-boosters. De eerste soort is de wifi-mesh (of een wifi-repeater). Deze apparaten maken draadloos verbinding met jouw router en herhalen vervolgens het draadloze signaal in het nieuwe gebied. Het probleem met deze aanpak is dat de draadloze repeater tegelijkertijd met zowel de router als vervolgens de draadloze apparaten verbinding maakt, dus 50% van de draadloze bandbreedte wordt gebruikt om met de router te communiceren. En hoe verder je de repeater van de router plaatst, hoe minder bandbreedte je ook daadwerkelijk krijgt.

Bedrade wifi-netwerkversterkers hebben een andere aanpak. Ze gebruiken een bedrade verbinding om verbinding te maken met de wifi-router, waardoor alle draadloze bandbreedte voor jouw draadloze apparaten wordt bespaard. Dit resulteert in een wifi-signaal dat snel en zo sterk mogelijk is. Een onafhankelijke test wees uit dat de MoCA wifi-versterker van Actiontec enkele honderden Mbps van de populaire wifi-mesh versterkers overtrof.

Als je een coax-bedrading in je huis hebt (zoals de meeste huizen), moet je kiezen voor een MoCA draadloze versterker. Deze apparaten gebruiken de coax-bekabeling, die door jouw muren loopt, maar waar je ook een coax-aansluiting hebt, je kunt een draadloze versterker voor onmiddellijke dekking aansluiten. De versterkers van MoCA zijn compatibel met kabeltelevisiediensten (en hoogstwaarschijnlijk zal jouw kabelaanbieder ook een MoCA-versterker aanbieden). Als je een satelliet hebt, kun je kijken naar Powerline-technologie, want deze apparaten gebruiken de elektrische bedrading van jouw huis om verbinding met de router te kunnen maken. In dit geval kun je overal waar je een stopcontact hebt een Powerline wifi-netwerkversterker toevoegen.


Snelheid

Controleer welke wifi-standaarden/snelheden door de wifi-versterker worden ondersteund. Ondersteunt het met name de nieuwste 802.11ac-standaard? 802.11ac levert draadloze snelheden tot 2,8 keer sneller dan draadloze N, zodat je zonder problemen of vertraging video van HD-kwaliteit kunt streamen en online games kunt spelen. En als je wifi-router 802.11ac niet ondersteunt, is dat geen probleem. Een 802.11ac draadloze netwerkversterker werkt met jouw bestaande router en voegt de snelheden van de 802.11ac toe aan jouw netwerk. Dat is zelfs de gemakkelijkste manier om jouw netwerk te upgraden naar technologie van de volgende generatie zonder jouw router te hoeven vervangen.

Dual band

De beste wifi-versterkers bieden dual 2,4GHz- en 5GHz-radio’s. Waarom is dit belangrijk? De 2,4GHz-band (de oorspronkelijke band die voor wifi werd gebruikt) zit vol met veel wifi-apparaten, samen met andere draadloze apparaten zoals draadloze huistelefoons, babyfoons en zelfs magnetrons. De 5GHz-band is schoner en minder druk. Een aanbevolen strategie is om de 5 GHz-band te gebruiken voor video in de thuisbioscoop, terwijl je 2,4GHz gebruikt voor algemeen websurfen met je andere apparaten. Een dual-band versterker biedt je voor een zo soepel mogelijke draadloze ervaring de meeste opties voor het configureren van jouw netwerk.

Andere overwegingen

Naast snelheid, banden en draden zijn er nog enkele andere functies, die het overwegen waard zijn. Sommige wifi-versterkers zijn bijvoorbeeld beheersbaar, wat betekent dat jouw breedband serviceprovider in staat is om het apparaat op afstand te bewaken en problemen op te lossen. Dit betekent dat ze het probleem eerder telefonisch kunnen oplossen in plaats van dat ze iemand naar huis moeten sturen om te bekijken wat er aan de hand is. Bovendien ondersteunen de wifi-versterkers van Actiontec de SmartSteering-technologie, die het giswerk bij het configureren van jouw draadloze netwerk wegneemt. Met SmartSteering leidt de versterker op intelligente wijze jouw draadloze apparaten naar de juiste wifi-band voor de best mogelijke prestaties.


Hoe moet ik het instellen?

De installatie verschilt van apparaat tot apparaat, dus raadpleeg zorgvuldig de handleiding van de versterker die je uiteindelijk koopt. Over het algemeen is de grootste stap het gelijktijdig indrukken op zowel de versterker als de router van de WPS-knoppen om een verbinding tussen beiden tot stand te brengen. Als jouw versterker een ethernetpoort heeft, moet je bekijken of je deze op die manier op jouw router kunt aansluiten. Bekabeld is immers altijd sneller en veiliger dan draadloos. Het laatste om in gedachten te houden is dat de netwerksterkte die uit de versterker komt waarschijnlijk niet overeenkomt met het signaal dat uit de router komt. Het is een ongelukkig neveneffect van het uitbreidingsproces, maar het is beter dan helemaal geen wifi in je woonkamer.

Laat een reactie achter