Deze zonnige winter vakantiebestemmingen zullen je inspiratie geven voor reizen tijdens de koudste periode van het jaar! Hoewel sommige mensen voorbereidingen aan het treffen zijn voor hun ski’s en snowboard om op wintersport te gaan, zijn wij, strandliefhebbers, vooral bezig om een uitvlucht te zoeken voor de grijze, regenachtige dagen, en ze te vervangen met palmbomen en witte stranden, zodat we kunnen snorkelen tussen kleurrijk koraal en tropische vissen.

1.    Mexico

mexico strand

Bron: VisitMexico

Als je het ervoor over hebt om iets langer in het vliegtuig te zitten is Mexico, in tegenstelling tot Thailand of de Cariben een goede keuze. Er zijn goede aanbiedingen die het land een betaalbare optie maken. In de winter is het kouder in Mexico, waardoor de prijzen lager liggen. Dankzij het tropische klimaat kan je echter nog steeds genieten van temperaturen tussen de twintig en vijfentwintig graden. Ga naar Riviera Maya voor prachtige stranden met goudzand en meng je in de gevarieerde Mexicaanse cultuur. Je zal verwend worden door een groot aanbod aan hotels.

2.    De Canarische Eilanden

tenerife

Bron: Corendon

Er zijn een aantal redenen waarom Nederlands massaal naar de Canarische Eilanden gaan wanneer ze de winter ontvluchten. Er is een subtropisch klimaat, de eilanden blijven 20 graden terwijl het in bijna heel Europa vriest en de vliegtijd is kort (ongeveer vier uur vanaf Londen of Amsterdam). Daarnaast zijn er zeven eilanden waar je uit kan kiezen, afhankelijk van je vakantiestijl, en ze hebben allemaal uitnodigende stranden met indrukwekkende vulkaanlandschappen. Kies voor het veelzijdige Tenerife, het betoverende Gran Canaria, ruige Lanzarote of het paradijs voor surfers: Fuerteventura. De laatste twee zijn iets koeler maar ook droger. Welk eiland je ook kiest, de hotels en resorts aan de zuidkust genieten de voorkeur voor de prettigste weersomstandigheden.

3.    Madeira

Madeira strand

Bron: Madeira Web

De winter voelt als de lente op het eiland van Madeira dankzij het prettige klimaat, mild water en verse bergen. Er zijn mooie stranden maar de prachtige flora en laurierbossen zijn de echte highlights. De vulkaantoppen van het eiland en het ruige terrein maken het ideaal voor lange wandelingen of hikes met een mooi uitzicht. Huur een auto om het landschap in comfort te bezichtigen of vaar mee op een boot naar een punt om dolfijnen en walvissen te aanschouwen. Geniet van een vleugje Portugal in de hoofdstad, Funchal, waar je de koloniale architectuur kan aanschouwen, naar traditionele fado muziek kunt luisteren of nippen aan een wijntje vernoemd naar de stad.

4.    Egypte

egypte strand

Bron: Corendon

Er zijn veel goede winterbestemmingen voor zij die op zoek zijn naar zon. Denk bijvoorbeeld aan Europese bestemmingen zoals Malta aan de Middellandse Zee, of de Canarische Eilanden in Spanje waar je zomerse temperaturen aantreft, zelfs in de koudste wintermaanden. Maar als je ook graag wilt gaan zwemmen en snorkelen, dan kan je beter voor Egypte kiezen. Hoewel Egypte in Afrika ligt, is het toch de warmste winterbestemming van Europa. Egyptische stranden liggen binnen 3 tot 4 uur afstand van de belangrijkste Europese vliegvelden. De watertemperatuur ligt rond de 24 graden, waardoor je in een T-shirt tegen UV-straling al prima kan snorkelen. Als je het toch oud hebt kan je een 3mm snorkelpak aandoen, hierdoor blijf je urenlang warm in het water. De lucht heeft een temperatuur van rond de 25 graden maar het kan aanvoelen als 30 wanneer er weinig wind staat.

Check destift.nl voor meer travel inspiratie.

Laat een reactie achter